20 Ocak 2022 Perşembe

Galatasaray'la FM 22 #1; Borcu sıfırlamak için çıktık bir yola


FM 22'de yeni bir meydan okuma diyerek, Galatasaray'ın borcunu 0'lamak için çabalıyorum. Bunu da taksitle transfer yapmayıp, kiralamayı da yasaklayarak gerçekleştirme hedefim var. Futbolcuyu parlatıp satmak, devamında da boşalan yeri de takım içerisinden çözmeye çalışacağım. Meydan okumanın en güzel yanı da bir noktadan sonra yabancı transferini bütünü ile yasaklayıp, tamamen yerli futbolcularla oynamak olacak. Tabii bunun için birkaç sezon geçmeli.

İlk sezonun puan durumu bu şekilde. Ligde kolay bir şampiyonluk ve Türkiye Kupası geldi. Avrupa'da ise işler istediğim gibi gelişmedi. Şampiyonlar Ligi ön elemesinin 2. turunda elendim, oradan Avrupa Ligi'ne düştüm. Avrupa Ligi gurubunu 2. bitirdim ama ertesi turda Shakhtar'a elendim. Oyunun ilk etabında farklı bir 4-2-3-1 deniyordum ama futbol çok keyif vermedi ve bu bana Şampiyonlar Ligi yolunu kapattı. Sonrasında klasik 4-3-3'üme dönerek işleri yoluna koydum ama kendime koyduğum transfer kısıtlamalarıyla elim kolum biraz bağlı.


Sezonun 11'inde defansif orta saha olarak Rhein görünse de, Assunçao oynuyordu. Ligin 2. yarısında da Arezo'yu sık sık kullandım, Ocak ayı transferiydi. Başka da hamlem olmadı zaten. Alarak değil de, satarak bir ağırlık oluşturmaya çalışıyorum. Borçları 0'lamak temel hedef derken, 2. sezondan itibaren çok ciddi satışlar yapmaya başlayacağım. Altyapısını da şimdiden oluşturdum. Bonservissiz gelecek 3 isim de var, bonservisiyle aldıklarım da. Tabii bu durum bütünüyle takımı değiştirmek anlamına gelmeyecek ama ciddi tekliflerin hepsini değerlendireceğim.


Bazı dikkat çeken performansları ve yükselişleri de paylaşmak istedim. Cicaldau'nun muazzam bir asist kalitesi oluştu. Beklerimden aldığım asist katkısını da görebilirsiniz. Zaten çok gol atıyorum, tüm düşüncem hücum üzerine. Arezo ve Mostafa Mohamed'in gol katkısı büyük, 2'sini bir arada kullanmanın planlarını yapıyorum. Yine Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz büyük oynadılar. Kerem Aktürkoğlu gidebilir, Barış Alper Yılmaz direkt olarak yerini alacaktır. Berkan Kutlu'dan da ilk kez bu denli gol / asist katkısı alıyorum.


FM 22'deki imzalarımdan biri de bazı futbolcuların pozisyon değişimleri. Bunu daha önce de yapmıştım. Enes Ünal'ı sol kanatta, kanat forvet rolüne dönüştürdüm ve muazzam bir gol katkısı aldım. 4-3-3 içerisinde sol kanadı kanat forvet, sağ kanadı ise kanat oyuncusu gibi kullanıyorum. Kanat forvet de forvetten dönüştürdüğüm, o özelliği gösteren futbolcular oluyor. Enes Ünal bu dönüşümü müthiş sağladı, Eren Aydın'a da aynı dönüşümü yaşattım ve alternatif oldu. Enes Ünal giderse de direkt olarak Eren Aydın'a sıra gelecek.


Gelecek sezon adına kadroda ister istemez değişim yaşanacaktır. Satışlar olacak ve her geçen zaman yerli ağırlığını arttırıp, gençleşmeye devam edeceğiz. Bonservis için de büyük paralar ödemeyi düşünmüyorum. Taksiti yasakladım zaten, ister istemez büyük rakamlar dönmeyecek. Gelecek sezondan itibaren düşen borç miktarını da paylaşacağım. İlk sezonda 10 milyon avro kadar düşüş yaşandı, sonraki sezonlar bu rakamlar büyüyecek. Şampiyonlar Ligi olmazsa olmaz, satışlar da gelecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir