9 Ocak 2022 Pazar

Geldikleri noktada da Galatasaray'ın sadece 2 puan gerisindeler


Giresunspor ligin en mütevazı yapılarından biri. Kadro derinliğine ve kalitesine bakınca bunu görebilirsiniz. Sezona da olabildiğince kötü başladılar. Herkesin "düşer" diye baktığı bir takımdılar, Hakan Keleş'in ayrılığı beklendi. Normalde de böyle olur, bu tarz başlangıçlarda hocayla yollar ayrılır. Giresunspor ise Hakan Kutlu için ısrarcı oldu ve ne kadar doğru karar aldıkları ortada. Hoca zaman içinde ipleri daha net eline aldı. Ya da ligin kodlarını işlemeye başladı diyelim. Geldikleri noktada da Galatasaray'ın sadece 2 puan gerisindeler.

Maç sonunda da diyor ki, "en iyi oyunlarımızdan biri olmamasına rağmen kazandık". Doğru da, en iyi oyunlarından biri değildi. Giresunspor'u izliyoruz, çok daha iyi oyunları var. Galatasaray karşısında ilk golü erken bulup, olabildiğince kapanmaya çalıştılar. Kontra denemediler bile. Ellerinde de hızlı hücum silahları olmasına rağmen. Ne oynaması gerektiğini, daha doğrusu "haddini" bilen bir takım. Had söylemi yanlış anlaşılmasın. Bu malzemeden çıkabilecek en iyi kaliteyi ortaya sunuyorlar. Hakan Keleş bana göre ligin en başarılı teknik adamlarından biri.

Bunu görüp de "kalitemiz zayıf, şu kadar transfere ihtiyaç var" diyebilmek yanlış. Kalitenin eksik olduğu noktalar var, bazı alternatifler yetmiyor da, Galatasaray ligde bu durumda olacak takım değil. Kötü oynuyoruz. Şu kadar gol kaçtı, bitiremedik, ilk gelen topları hep yedik gibi mazeretlere takılmaya gerek yok. Hoca çıkıp bir de "ligin en iyi oynayan takımlarından biriyiz" dedi. Taraftarın kötü futbola değil de, kaçanlara tepki göstermeye hakkı varmış. Her anlamı "iflas" bu açıklamanın.

Elindeki malzemeyi olabilecek en doğru şekilde kullanan teknik adamlar var. Sadece Hakan Keleş değil, lig adına birçok teknik adam. Geçen sezon sen de bunu yapıyordun. 6 numaraya Taylan Antalyalı, 8 numaraya Emre Kılınç, sağ kanada Oğulcan Çağlayan gibi isimleri çektin ve katkı aldın. Ne oldu da iş yine transfer olmazsa olmazlığına dayandı. Transferleri de yaptık diyelim, ligi en iyi ihtimal nerede bitirebileceğiz? Avrupa'ya yazabileceğin yeni isim sayısı sadece 3. Kötü kura geldi diyelim, sonu ne olacak?

8 yorum:

  1. 20 maçın yedisini kazanmış takımın hocası için bu açıklamalar felaket derecede

    YanıtlaSil
  2. Ligin en az gol atan 6.takımı Gs bu arada iyi oynuyoruz ama olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Beşiktaş, Rize'de o kadar eksik oyuncuyla çok iyi bir oyun oynadı.İlk yarı fark dahi atabilirlerdi.17 yaşında orta saha oyuncusu 11 başladı. Hocanın artık bahane üretip önümüze getirmesinden herkes sıkıldı.5.yıldır bu takımda ve transfer transfer diyerek sürekli oyuncu aldırıyor.Insan birazdan ben hatalıyım diyebilmeli.Hatayı hep başkalarında ararsan başarılı olamazsın.

    YanıtlaSil
  4. Hakan Keleş bulunduğu sürede takımına bir oyun öğretmiş ve maçtan maça da ufak tefek dokunuşlarla bu oyunu değiştirip istediği sonuçları belli ölçüde alabilmiş. Bizimse 4 senedir bu sene 6 UEFA Avrupa Ligi maçını bir kenara bırakırsak oyunumuz yok. Bilinmez... belki sezon sonunda Giresun ligden düşer biz de birden canlanır ligi ilk üçte filan bitiririz ama önümüzdeki sene yine bu senaryoyu yaşayacağımız kesin çünkü oyunumuz yok.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir