22 Ocak 2022 Cumartesi

Kiralamanın amacı ayrı da, bu yükseliş Galatasaray'da olamaz mıydı sorusu


Galatasaray'da en önemli gündem, Süper Lig'de kiralık olarak oynayan futbolcuların yükselişi. Kiralamanın amacı "futbolcuların yükselişi" ise amacına ulaştı. Peki bu yükseliş Galatasaray'da olamaz mıydı dersek apayrı bir tartışma konusu açmış oluruz. Yunus Akgün, genç isim. Geçen sezon Adana Demirspor'da "ben buradayım" demişti ama bu performansıyla kıyas dahi edilemez görüntüdeydi. Montella dönemi, Süper Lig'in "en iyi futbolcu" ödülüne yakışır bir performans gösterir oldu.

Galatasaray'da süre alamayacaktı, rotasyonun derinlerinde kaybolacaktı. Yunus Akgün, piyasaya yeni çıkmış bir futbolcu değil. Ona A takımda ilk şansı Fatih Terim vermişti ama Ozan Kabak misali ısrarcı olmamıştı. Ozan Kabak'tan da önce A takımda forma giymiş bir isim. Gençler için "ışığı verse oynarlar" diyorum da, son dönemde gelişim ortamı Galatasaray'da oluşmadı. Adana Demirspor, daha doğrusu Montella onun adına büyük şans oldu. Şimdi geri döndüğünde belki de direkt Avrupa diyecek, Galatasaray'da kalmayacak bile. Montella sayesinde Serie A etiketini yiyor.

Emre Akbaba ve Okan Kocuk konuları başka. Emre Akbaba, Galatasaray'da ciddi süreler buldu, sakatlıklar yaşadı, bir türlü istenilen seviyeye gelemedi. Tepki gördüğü, yuhalandığı çok fazla an var. Fatih Hoca mümkün oldukça ondan vazgeçmek istemedi ama o dönem de yazıyordum, yanlış kullandı. Emre Akbaba, forvet özellikli, gole yakın bir 10 numaradır. 4-2-3-1'de ideal forvet arkasıdır. En olmadı 4-4-2'de 2. forvet yaparsın ama 4-3-3'de 8 numaraya çevirip, orta sahanın derinliklerinde gezdirmezsin. Aynı sıkıntıyı Cicaldau da yaşadı mesela, bugün de bir türlü toparlayamıyor.

Galatasaray öncesi 10 gol 10 asist bandında gezerdi. Bugün de 19 maçta 8 gol 4 asist yapmış, sürpriz değil bunlar. Doğru yerde oynatırsan yapar. Beklentiyi doğru ayarlayacaksın. Galatasaray'a geri döndüğünde eğer bu şekilde oynayacaksa, rotasyon için +1 yerli yazacağız. İlk 11'de 4 yerli zorunluyken de Emre Akbaba belki de değişmez ismin olacak. Okan Kocuk'u zaten konuştuk, üzerine daha farklı anlatılabilecek bir şey yok.

11 yorum:

  1. Yunus ve emre yi geri neden cagirmiyorlar,takım kalitesi bu kadar dusmusken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl çağıracaklar kapı gibi sözleşmeleri var. Hadi istiyorum gel desen mecbur kendi oyuncun için para ödemek zorunda kalacaksın başka türlü niye salsın takımları?

      Sil
    2. Kolay değil o işler. Sen sözleşmeye fesih maddesi koymazsan, bugün böyle dona kalırsın.

      Sil
  2. Bundan sonra o kiralik sozlesmelere su su durumda geri cagirma opsiyonu devreye girer tarzinda maddeler koymamiz gerekiyor demek ki zira sezon basinda o kadar isteyen varken Giresun'a kiyak yaptik su an onlar ayni nezaketi gostermiyor adamlar da hakli ama boyle plansizca oyuncu gonderemezsin oraya Muslera uzun sure sakatlanirsa diye opsiyon bile koysak olurdu yani ama nerde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten en başından böyle olmalıydı. Bunlar nasıl düşünülmüyor anlamıyorum.

      Sil
  3. süper ligin klasik dizilişi olan 4231 oynayan bir kulüp düşünelim. bu takımın hücum hattı kerem akbaba yunus - diagne olsun.
    bu takımdan herkes çekinir. bizim halimize bak :) bazı şeyleri açıklamak çok zor gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün çekinmez, bugün için yazıyorsun sanırım :)

      Sil
  4. Emre Akbaba olmuyordu gerçekten geçen sene fazlaca şans buldu taraftarı sinir etmekten başka bir iş yapmadı.
    Geldiğinde çok sevinmiştim ama sakatlıkları ve Fatih hocanın oyun yapısına uymaması onuncok geriye itti. Alanya'da devam etmeli bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seneye dönmeli, yerli ağırlığı artıyor. Kazanacağız.

      Sil
  5. Emre Akbaba ilk dönem çok iyiydi.Sakatlıklar sonrası geriye gitti ve kendini toparlayamadı.Goller atmasına rağmen sahada yürüyecek hali dahi yoktu.Forvet arkasında serbest 10 numara oynadığında ligin en iyilerinden birisi oluyor. Israrla onu ortasaha gibi kullanmaya çalıştık ve sorun yaşadı.Şuanda takımda en eksik olan oyuncu tipi.Bitirici ve sezgisi çok yüksek.Yunus sezon başında bazı maçlarda çok iyi ışık vermişti.Birden oynatılmamaya başlandı ve kiralık verildi.Kendi yaş grubunun en iyilerinden.Atalay'dan benzer çıkış bekliyorum.Ancak Atalay fizik olarak çok zayıf.Adanaspor'da dahi kendini pek gösteremedi.Okan ise Muslera sakat olduğu dönemde iyi maçlar çıkardı.Kendisinden böyle bir performans bekliyordum. Bu listeye Batuhan'da eklenmeli bence.Seneye bu dört oyuncu bizim için çok değerli transferler olacaklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de yanlış kullanıldı, bu da etken. Öz güven tazelemeye ihtiyacı vardı. Bence iyi oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir