24 Ocak 2022 Pazartesi

Konu Torrent değil


Konu Torrent değil. Hatta Torrent'in Hatayspor maçındaki dokunuşlarını da beğenmiştim. Kasımpaşa maçı hayal kırıklığı oldu, Trabzonspor karşısında ise "hocalık" bir durum görmedim. Hocayla alakalı bir şey düşünmüyorum. Geldiği, konuşulduğu günlerde yazdıklarımı hatırlayın. O gün de olayın Torrent olmadığını söyledim. Süreç yanlış yönetildi ve şartların istediği teknik adam getirilmedi. Bugün olay gemiyi karaya yanaştırmak ve bir an önce sonuç almaktı. Fenerbahçe ve Beşiktaş en doğru hamleyi yaparken, sen yepyeni bir deryaya açıldın.

O derya da zaman ve transfer istiyor. Ligi tanıyacak, takıma kendini inandıracak derken zaman geçecekti ve 3'de 0'ı çektin bile. 3 maçta 4 kez öne geçmene rağmen kaybettin. Fatih Hoca kalsaydı ne değişirdi derseniz, bir şeyin değişeceğine inanmıyorum. Arada belki 1 maç kazanırdın ama o gün yaşanan hatalar bugün de yaşanıyor. Hataları düzeltmek adına bir karar aldın, süreci ne kadar yanlış idare etsen de. Gün sonunda da yanlış bir hamle yaptın.

Bugün için Torrent gitsin de demiyorum. Böyle biri geliyorsa zamana ihtiyacı olacak. 2 haftalık ara var, transferler gelecek. Bir şeyleri değiştirmeye çalıştığını da görüyorum. Malzeme özelliğini yitirdi, sorun o. Galatasaray'ın kötü bir kadrosu olduğuna inanmasam da, herkes düşüşe geçti ve bazıları dip noktayı görmek üzere. Yapılanma eksik kaldı. Oysa hamle yapabiliyor, para harcayabiliyorken çoğu şeyi tamamlardın. Bazı pozisyonlar da gençleşmeyi değil, tecrübeyi istiyor. Orada da bir hata yapıldı.

Mesele Torrent değil yani. Kapı yine Galatasaray yönetimine ve aldığı yanlış kararlara çıkar. Fatih Hoca ile de yolları direkt Denizlispor maçı sonrası ayırabilirdin. Torrent bir de o kadar sıkışık bir fikstüre geldi ki, geldiğinin ertesi Hatay deplasmanıydı. 1 hafta içerisinde Trabzonspor maçını da oynadı. Takım mental anlamda bitmiş halde, ligi bilmez, şartlarla alakası yok. Baskı desek zirvede. Şu günleri neden ligi ve takımı bilen bir teknik adamla geçmedik ki. Okan Buruk'a takıntılısın hadi, Bülent Korkmaz oradaydı. Belki de şu 3 maçtan 7 puanı çıkarmıştın bile. Şu an Avrupa potasını konuşuyorduk.

14 yorum:

  1. Kısa zamanda yüklenmemek lazım. Biraz kredi vermeliyiz. Tabi malesef çok da zaman yok. Özgüven kaybı var, kontrolsüz alçalma yaşamadan kısa vadede sonuç getirecek dokunuşlar lazım.
    Bence TS maçı ikinci yarı yaslanmak büyük hataydı. Tempolu baskılı oynayıp ilk yarı doğru düzgün pozisyon vermedik, geride kabul edince ne daha guvenli olacaktı ki? Üstüne bir de takım yorulup oyundan düştü (normaldir). Değişiklikleri enerjiyi geri getirmek yerine oyunu tutacak adamlardan yana yaptı ama direksiyonu iyice bırakmış olduk. Neden Babel, Feguli, neden Morutan Oğulcan değil? Kerem bitti mesela, çıkarılabilirdi, ataklar hep onda son buldu. Bize lazım olan o tempoydu. TSye ustunlugumuz o, yoksa kadro kalitesinde bizden öndeler. Biz enerji ile baskın çıkarız anca. 2 2lik maç da aynı hikâyeydi. Biz vitesi düşürünce ortak oldular 2 maçta da.
    Zaten sabıkalı bir defans ve orta sahamız var hata yapma konusunda. Yükü onlara bindirmek yerine oyunu ileride tutup biz hataya zorlamalıydık. Birincide ikincide hata yapmasalar 15incide yapıyorlar işte. Bu kadro böyle. Olmadığı birşeyi zorla oldurmaya çalışıyoruz ısrarla. Terim de aynı ısrarla bir araba gol yedirdi, Torrent de aynısını yapmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü başlandı, berbat bir zamanda geldi. Bunu bilerek geldi de, şu ortama onu sokan, sokmayı düşünen yönetim hataydı.

      Sil
  2. Bizim durumumuz BJK ve FB den farklı, biz gemiyi karaya yanaştırmak isteseydik Terim gönderilmezdi, Terimle bu takımın düşme ihtimalini düşünecek var mıydı aramızda? Şampiyonluk ta zaten kaçmıştı. Yanlış bir karar olabilir, ama başkan projeyi kurtarmak için Terim'i gönderdi, bunu kendisi de defalarca açıkladı, en son Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda Terim'e "hocam bizi çok yıpratıyorlar, ben projeye senin futbol aklınla devam istiyorum ama kulübeye başkası geçsin" gibi bir söylemi vardı, süreci berbat bir şekilde yönetti, basın toplantısı skandaldı vs vs..
    Üstelik bu yönetim hiç bir bakımdan güçlü bir yönetim değil, dolayısıyla önce gemiyi yanaştıralım sonra yavaş yavaş ilerleriz diyecek şansları yoktu, tek atımlık kurşunları var, hedefi tutturdular tutturdular, aksi taktirde değil yönetimde kalmak bir daha hiçbir listeden aday dahi olamazlar.
    Risk alacaklar, bu seneyi onlar açısından başarılı saymak için tek koşul Avrupa ligindeki başarının devam ettirilmesidir. Bunun için de Mart ayına kadar zaman var. Luis Campos ve Torrent hamlelerini ben pratik açıdan doğru buluyorum, öncelikle hiç zaman kaybedilmedi. Torrent teknik açıdan tecrübeli bir isim, fakat yöneticilik bakımından bu düzeyde bir tecrübesi yok, bu da onu kaprissiz, uyumlu ve pragmatik davranmaya itecektir, Campos'ta bağlantılarıyla kısa dönemde ciddi katkı verebilecek bir futbol aklı. Torrent onunla çalışmıyorum, kararı ben veririm diyemez, bu da yönetimin daha hızlı davranmasını sağlar. Sonucu izleyip göreceğiz, bu iş bizim için felaketle de bitebilir başarıyla da, ama artık sezon sonuna kadar destek olmaktan başka şansımız yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca gemiyi karaya ne derece yanaştırabilirdi inan emin değilim. Şu an gemi karaya yanaştırılmalı düşüncesi doğru da, o an Avrupa hedefi için hamle yapılmıştı. Gerçi her fırsatta, içinde bulunan şartlara burayı bilmeyen td gelmemeliydi.

      Sil
  3. İki hafta ara varmış sanırım bu arada takım çalışıp üzerine koyarsa daha iyi olabiliriz. Dün ilk yarı oyun iyiydi. Maçı kazanabilirdik de bireysel hatalardan yenildi goller. Hoca da takımı daha iyi tanır. Oyununu takıma anlatır. Tek bir orta saha transferi ile ve daha ciddi antrenman çalışması ile bu takım yukarı çıkar. Bu ozguvensizlik çok saçma. UEFA Avrupa Ligi'nde o maçları oynayan da bu oyunculardi. Övülen yere göğe sığdırılamayan Trabzon'u dün gördük iyi değillerdi biz daha iyiydik. Bu takımın iyi çalışması, doğru antrenman yapması ve özgüven kazanmasi şart. O da bu arada olacak.

    YanıtlaSil
  4. Ben trabzon maçında torrentin defanstan çıkış, pres ve takım oyununda futbolcuların pozisyon alma konularını çok beğendim. Cidden şaşırttı beni sadece hem kadrodaki eksikler hemde transfer eksikliği çok müdahele şansı yoktu. Emin olun 4 maçtır kanatta kullandığı emreyi bile merkeze çekti. Bu maç şansızlıktı ve bireysel hata. Yoksa hoca bana ışık verdi ve ne olursa olsun sezon sonuna kadar kalmalı biz fb değiliz, ha yerine olan gelmeliydi en başından ama artık yapacak birşey yok önünde 15 gün var alanya maçı için alanya maçında da bu iyi oyunu görürsek, futbolcularda yukarı yönlü ivme olursa beraberlik bile beni tatmin eder. Küme düşmemek için ne beraberliği diyenlere son 3 maçımızı kaybettiğimizi küme düşmemek için 1 puanın bile önemini hatırlatmak isterim çıkışta alanyayı deplasmanda yenebilsek zaten bu durumda olmazdık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzonspor maçına gayet iyi hazırlanılmış, bence futbol doğruydu. Kaybedilen öz güven ve kırılmalar problem.

      Sil
  5. Bülent ancak günü kurtarırdı Skibbe sonrası ne yaptığı belli, Okan Buruk'da durum farklı bir oyunu pozitif oyun kurulumu olan bir hocaydı. Ispanyol olduğu için olumsuz önyargı vardı Torrent'e karşı ama 3 yıllık oyun şablonu olarak ümitsiz olduğum Terim'e göre bir şeyler yapabilecek bir oyun standartı oturabilecek gibi geldi Torrent. Prandelli Hamza Denizli'nin yapamadığını belki yapacak gibi. Asıl sıkıntı kaliteli yerli sayısı

    YanıtlaSil
  6. adamın günde 12 saat çalıştığına eminim. destek olmak lazım. ligi ve skor almayı çözecektir. bence tiki taka takıntısı yok pragmatik biri.

    YanıtlaSil
  7. Futbolcularin Torrent'ten ve idmanlarindan oldukca memnun oldugu soyleniyor. Ben de fanatik az cok futbolu bilen bir taraftar olarak elindeki malzeme ile oynattigi oyunu begendim Taylan o hatayi yapmasa ya da hakem bariz penaltimizi verse ya da Ugurcan o kadar imkansiz top kurtarmasa zaten yeniyorduk Trabzonu, gelecek adina umutluyum ama Fatih Hoca varken Marsilya ve Lokomotif maclari harici umudum olmamisti ve oyunu begenmiyor aksine mactan hemen sıkılıyordum, Torrent'in oynattigi oyun izleniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim söylüyor, bunlar pr çalışmaları da olabilir. Sonrasına bakacağız artık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir