22 Ocak 2022 Cumartesi

Torrent gelince olur mu diye yine düşündüm, yine olmadı


Sadece 2 maçı var. 2 maç üzerinden mi yorumluyorsunuz diye sorulsa, maalesef öyle diyeceğiz. Özellikle de ilk 11 başladığı Kayserispor maçı. O kadar kötü, dağınık ve özellikle güçsüzdü ki, ilerisi adına hiç ışık vermedi. Potansiyeli var, bu da biliniyor. En azından topun kıymetini biliyor, ilişkisi iyi. Tabii bir 6 numara için yeterli mi derseniz, ayakta kalamadıktan sonra anlamı kalmıyor ki. Gedson Fernandes'e odaklı kaldık ve gün sonunda "biri gelsin de" dediğin an plansız iş yapmış oluyorsun.

Assunçao'nun yaşı, potansiyeli ve satın alma opsiyonu uygundu yoksa. Umutluydum da. Bildiğim, duyduğum bir isim, potansiyeline inanıyordum. Herkes gibi beklenti duydum diyeyim. Pas oyunu oynarken, doğru profil olabilir diye düşündüm. Kayserispor maçı o kadar kırıcı geçti ki, bir daha yüzüne hiç bakılmadı bile. Mümkün oldukça maç kadrosuna dahi alınmıyordu. Torrent gelince olur mu diye yine düşündüm, yine olmadı.

Torrent ile de olmadıysa sorun ciddi anlamda Assunçao'nun yetmemesinde. Torrent, pas oyununa daha sadık bir teknik adam. Elindeki isimler arasında da bu pas oyununa uyabilecek 2 tane 6 numara özellikli isim vardı. Assunçao ve Bartuğ Elmaz onlar da. 2'si de kullanılmadığına göre yetmiyorlar demek ki. Ağır isimler, tempo sorunları var. Topla ilişki tamam da, defansif aksiyon ve sertlik, agresiflik gibi noktalar eksik. 

Bunlar çalışarak geliştirilebilecek özellikler tabii. Sorun şu ki o zaman yok. Zaman olsa üstünde duralım da şu an mümkün olan en garanti işe gidip, gemiyi karaya yanaştırmak gerekiyor. Assunçao ile de zaman kaybedilmek istenmemiştir. Bartuğ Elmaz da eğer gidecekse, bugünden ona dokunmanın bize bir faydası olmayacak. 6 numara da şu an garanti iş istiyor, tecrübe bekliyor. Assunçao için hayırlısı diyelim. Umarım bundan sonra başarılı olur. Kira bedeli, yıllık ücret derken zarar yazdı.

6 yorum:

  1. Bendede zamansizlik ve yabancı kontenjanı ile ilgili bir ayrılık.

    YanıtlaSil
  2. Assuncao Kayseri macindan sonra takim arkadaslari ile macta cok zorlandigini bu kadar yogun bir fiziksel mucadeleyi beklemedigini vb. seyler konusmus, birkac kulube ve futbolculara yakin kisinin benzer seyleri söylediklerini duydum kisacasi kendisi de bu seviye ya da lig icin yeterli olmadigini kabul ediyormus ya da nasil deriz bir Diagne gibi hakkim yeniyor ben oynamaliyim havasina girmemis hic.
    Sonucta bu gelinen durum da Gedson odakli basarisizligin baska bir sonucu zaten su an da Gedson'u alamazsak baska zaman almamiz mumkun degil o da gitti bence yine bir kiralik gelecek ve ayni tas ayni hamam devam edecegiz.
    Burak Elmas yonetimi herkesi plani olduguna inandirdi ama su an goruyoruz ki hic sevmesem de Abdurrahim Albayrak bile yeri gelince is bitiriyordu iyi kotu bir plani vardi bunlarin hicbir plani yok arkadas.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklemesi lazım. Ya da bizim bu durumu düşünerek isim bulmamız lazımdı :)

      Sil
  3. Hiç şans verilmemesi çok ilginç. Kasımpaşa maçında orta sahada Van Aanholt ya da Alpaslan'in tercih edilip Gustavo'nun hiç düşünülmemesinin izahını yapamıyorum kendi kendime

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var demek ki bazı sıkıntılar. Ben de bilmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir