26 Ocak 2022 Çarşamba

Victor Wanyama & Galatasaray, sakatlık ön yargısını kırmak lazım


Menajer elinde ilerliyor, "ne olursa ol gel" modunu açıyoruz. An itibarıyla "plan, proje, program, scout önerisi, gençleşme" konuşulmaz. Galatasaray'da günü kurtarmak gibi bir zorunluluk var ve acilen transfer gerekiyor. Bu transferler içerisinde de mümkün oldukça tecrübeli, lider, günü kurtarabilecek isimleri konuşmalıyız. Zaten genç bir yapı var, sorun da bu kadro içerisindeki tecrübe sorunuydu. Ya da tecrübeli diye gördüğümüz isimlerden alınamayan katkılar diyeyim. 

Orta saha da sıkıntılı. 6 ve 8 numaraların acil ihtiyaç olacağını söyleyebilirim. Merkezi kapatamıyoruz, orta sahamız bir noktadan sonra dirençsiz kalabiliyor. Orada yeterli sertliğimiz yok ve pas oyununa uygun bir yapı da oluşmadı. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu özelinde ciddi düşüş var ve oyunun 2 yönünde beklenen katkı alınamaz oldu. Hücum tarafı da ayrı problem. Orada da topu dikine iyi taşıyacak, dripling özelliği olan bir 8 ihtiyacı büyük. Bu hamleler sonrasında Cicaldau'yu bir kere daha konuşalım.

Victor Wanyama ismini dönem dönem konuştuğumuzu hatırlıyorum. O günlerde sakatlık sorunlarıyla boğuşuyordu ve Tottenham'ın elden çıkartmak istediği bir futbolcuydu. Kronik sakat olarak baktığımız için bugünlerdeki algısı da o şekilde. Tottenham'dan ayrıldığından bu yana pek sakatlık yaşamıyor ve o kronik durumu atlatmış gibi. MLS'de Montreal forması giymekte ve ligin en istikrarlı, iyi 6 numaralarından biri.

Sert bir 6 numara. Fizik olarak çok güçlü, agresif, çalışkan ve savaşçı bir profil. Pas aksiyonunda da sırıtmaz, belki pasör bir 6 değil ama o aksiyonda da elimizdeki isimlerin önünde. MLS'deki sözleşme durumları biraz daha farklı. Şu an görünen 1 yıllık sözleşmesinin kaldığı. Montreal'de kaptanlığa kadar yükseldi ve neden vazgeçsinler, vazgeçerlerse de maliyet ne olur gibi soruları düşünüyorum. Transferini isterim, 6 numara ihtiyacı ciddi anlamda giderilir. Hem takıma lider bir karakter katarız, hem de orta sahadaki agresiflik düzeyini yukarı çekeriz. Savunma sorunlarını çözmek adına müthiş hamle olur.

8 yorum:

  1. Josef'in ligde yarattığı etki Mehmet Topal'in yaşına rağmen hâlâ aranan oyuncu olması gibi durumlara bakılırsa kesinlikle ise yarayabilir Wanyama.

    YanıtlaSil
  2. Bence aşırı gereksiz bir transfer olur. Onun yerine net top yapabililen bir oyuncu almamız daha mantıklı olur. Seri misali. Bizim sorunumuz sertlikden Öte topla çıkamamak. Bu denli ağır , para için ABD yapmış bir oyuncuyu almak bana son derece yanlış geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merkezi nasıl kapatacaksın? Bence savunma sorunu daha büyük problem ve bu da orta saha kaynaklı.

      Sil
    2. Diyelim pasla ciktin golünü de attin 85. Dakikada topu rakibe veren Taylan'i, Aytac'la kapatmaya calistigimiz delik desik orta sahayi nasil cozeceksin yedigimiz gollerin hemen hepsi merkezden yuruyerek atilmis goller, Super Lig'de olmayan son siradaki 1. Lig takimi bize 3 salladi bu bile zaten en buyuk gösterge.

      Sil
    3. Bu tarz sert ve güçlü bir 6 numara şart.

      Sil
  3. (Emre)
    Gary Medel'i dusunur muydun abi kisa vadeli cøzum olarak? 6 ay sonra søzlesmesi bitiyor. Dusuk bir ucretle bonservis vermeden belki gelebilir 6 ay + 1 yil opisyonlu søzlesmeyle. En azindan teklif gøturulebilir. Ben kendisini Besiktas'ta oynarken de cok begeniyordum. Kendine has bir oyun stili var. Mukemmel top kapiyor. Bence topla iliskisi de iyi.

    Ayrica Seri de bosa cikiyor 6 ay sonra. Ama bende daha cok topla iliskisi iyi olan ama savunmasi da guclu bir 6 numara lazim diye dusunuyorum. Seri ve Biglia gibi isimler yerine Lemina/Medel gibi isimler daha dogru.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Medel'i düşünmem, o bitti artık. Seri olsa, yine savunma problemleri ortada, merkezi nasıl kapatacaksın? Topa sahip olman artacaktır, pas kaliten yükselir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir