18 Şubat 2022 Cuma

Gomis ve Mostafa Mohamed'in birlikte kullanılacağı haberleri konuşulmaya başlandı


Gomis ve Mostafa Mohamed'in birlikte kullanılacağı haberleri konuşulmaya başlandı. Amansız şekilde pas yapmak yerine, uzun oynayarak da bu isimleri görebilirsiniz. Sizi hücumda tutabilecek ve oraya yerleşmenizi sağlayacak 2'li. Şu aşamada hücum organizasyonundan söz etmekten ziyade, kaos ile ayakta kalabileceğimize inanıyorum. Kaos içinde de bireysel yetenekleriniz sizi ayakta tutacak. Bizi bu süreçten Gomis ayıklar diye söylemem biraz da bu sebeptendi.

Geçtiğimiz günlerde 4-4-2 kadrosu yazmıştım. Gomis / Mostafa Mohamed önde, Emre Kılınç ve Kerem Aktürkoğlu da kanatlarda. Forvetlerin seni rakip yarı sahada tutacak, onlara yaklaşan kanatlar ve orta saha da gol arayabilecek. Gomis / Garry Rodrigues uyumunu hatırlarsınız, Kerem Aktürkuoğlu adına da şans var. Gomis'e ne kadar yakın oynayabilirse, atacağı gol sayısını bence daha da katlayacak. Gomis'in saha içerisindeki varlığı bu açıdan çok önemli.

Mostafa Mohamed de son Kayserispor maçında oldukça iştahlıydı. Gomis'le birlikte oynayacaksa, saha içerisinde hareketli olmak zorunda. Pres yapacak, top kazanmaya bakacak, duvar olacak, servis yapacak. Gomis'in liderliği ona da artı sağlar. Kaos içerisinde de, hava hakimiyeti oldukça değerli olur. Ceza sahası içerisinde onu da beslemek lazım. Kafa gollerini atmaya başladı, bu iştahını umarım kaybetmez.

Orta sahadaki 2'li burada önemli. Pulgar kesin de, yanındaki isim değişkenlik gösterebilir. Cicaldau oynayabilir ama 4-4-2 formatının merkezinde yine hayalet gibi gezecekse bir anlamı kalmaz. Berkan Kutlu olabilir, baskısı ve direncini kullanır, Pulgar'a biraz daha rahat hareket alanı sağlarız. Tabii top ayağındayken de Berkan Kutlu sıkıntı. Bu yüzden de amansız pas oyunundansa, uzun oynayabilmek, işi kaosa dökmek, daha direkt bir oyun iyi olur.

4 yorum:

  1. Torrent gibi korkak bir mentaliteden böyle mantıklı işler beklemiyorum, ancak dediğin gibi bizi bu saatten sonra "direkt oyun" kurtarır. Sahada her yere basmalı ve mümkün olduğunca da ileride topla buluşmalıyız. Amansız pas oyunu veya kaleden kısa pasla oyun kurma ile kaybedecek vaktimiz yok artık.

    YanıtlaSil
  2. Gomis halen daha çok güçlü ve ligdeki her stopere zorluk çıkarabilir bu yönüyle. Top oralarda kalırsa bir şekilde gol çıkarır. Mustafa'nın da bu oyunda gol atma ihtimali çok daha yüksek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oraya ulaştırmak lazım işte, dediğin doğru.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir