17 Şubat 2022 Perşembe

Yarına yönelik ne olacağına dair fikir yorum yapmak zor


Futbol yapılanmasıyla alakalı hiçbir şey bilmediğimiz için, yarına yönelik ne olacağına dair fikir yorum yapmak zor. Ancak fikir üretebiliyoruz. Teknik direktör geliyor, sonrasında Luis Campos merkezinde bir futbol yapılanmasından bahsediliyor. Kendisinin danışmanlığında yeni bir sportif direktör geliyor sonrasında, yanında da scout varmış. Resmi açıklama, imza yok. Eminim ki teknik direktörleri de bellidir. Leonardo Jardim, Al Hilal'den ayrılınca da, Luis Campos ile olan geçmişinden kaynaklı Galatasaray yakıştırmaları yapılıyor.

Diğer yanda da günü kurtarma zorunluluğu var. Yarını hayal etmek için önce bugünü çözmeli. İşler iyi gitmiyor ve Torrent devam ettikçe de düzelmeyecek gibi. Ülkeyi tanınmasını geçtim, camianın içinden gelen bir teknik adam gerekiyor. İş taktik tekniğin dışına çıktı, tamamen kafalarda bitiyor olay. Bunu çözmenin de bence yolu belli. Böyle bir yola girip günü kurtarsak, yarın planları değişecek mi? Kafalar karışık yani, günün gerçekleri başka, yarının istekleri bambaşka. 

Bilgi kirliliği büyük oldukça da, herkesin yorumu, isyanı, tepkisi değişiyor. Önce her şeyi açıklamak gerekiyor. Bugün adına ne düşünülüyor, yarının planı nedir? Anlaşma varsa da bu açıklanmalı. İmzalar atılmamış ama bazı isimlerin görev tanımları yapılıyor. Danışman, sportif direktör, belki gelecek sezonun teknik direktörü. Hepsi var yani. En azından haberlere bakarak. Yalanlama olmadığına göre de haberlerin gerçeklik payı var ve biz de konuşuyoruz.

Benim kafam çok karışık. Yarın ne olur bilmiyorum, bugüne odaklıyım. İşin bir de mali genel kurul ve ibra oylaması var. Orada belki de yönetim düşecek. O zaman da bu düşünceler boş mu? Torrent gibi, yeni bir maddi külfetle mi karşı karşıya kalacağız? Torrent'in kovulamama nedenlerinden biri de bu. O kadar alakasız bir sözleşme yapılmış ki, bugün küme düşme ihtimali üzerine konuşuyoruz. İşin özü çok kötü yönetildiğimiz.

10 yorum:

  1. Bence ne olacağını yönetim de bilmiyor. Campos'a birkaç birşey sorup fikir alarak hareket etmeye çalışıyorlar. Ama o kadar amatörler ki. Campos çok büyük bir futbol aklı kabul ediyorum. Ama hayal kurduğumuz kadar suya sabuna dokunacağını zannetmiyorum. En fazla fikir verip kenara çekiliyordur gibi geliyor bana. Torrent'i yönetimin de şuan istemediğini düşünüyorum ancak dediğiniz gibi, öyle bir sözleşme yapılmış ki elleri kolları bağlanıyor. Belki imkan olsa bugün gönderecekler. Birkaç maç sonra mecbur kalıp gönderecekler, perşembenin gelişi çarşambadan belli ama inşallah takım o geri dönülmeyecek noktaya gelmez. Sonraki süreçte teknik direktörlük noktasında da uyumlu çalışabilirlerse Okan hocayla Campos ve ekibini bir arada görmek isterim. Belki bize yeniden hayal kurdurabilirler. Yabancı hocaların ülkemizde başarılı olacağına çok ihtimal vermiyorum. Bunun dışında yönetime zerre kadar güvenim yok. Her geçen gün bizi daha da uçuruma sürüklüyorlar. Martta gayet güzel bir şekilde ibra olacaklar. Çok eleştirilecekler, çok laf duyacaklar ama güzel bir şekilde ibra olacaklar. Sonrasında genel kurulun desteğini alacaklarını da düşünüyorum. Sosyal medya da dönen ibra etmeyeceğiz söylemleri bence sadece gösterişten ibaret ve küçük bir azınlığın ifadesi ki daha önce Dursun Özbek zamanını hatırlayın, yine taraftar çok tepkiliydi, yönetim ne yapacağını bilmiyordu, berbat bir durumdaydık ve rahatlıkla ibra edilmişlerdi. Dursun Özbek kendi seçime gitmese göreve devam edecekti. O dönem Fatih hoca gelmişti de, rüzgarı arkamıza alarak düzlüğe çıkmıştık. Bu yönetim bu gidişatla onları da sollayacak, artık Fatih hoca da yok ve ben gelecekten çok umutsuzum. Umarım her şey güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğaçlama hareket ediliyor zaten, ne olacağını kimse bilemiyor ki. Rüzgar savuruyor, o anın şartlarına göre karar veriliyor.

      Sil
  2. Bu yönetimin ali koçun tutmayan işlerini yapması gerçekten enteresan, ne olduğu belirsiz bir sportif direktör getirip onun yapacağı transferler falan 2.bir comolli vakası olacak gibi duruyor. Ali koç ta cocu comolli gibi hamleler yapmıştı ve başarısız sonuçlanmıştı kulüp küme düşüyordu Ersun Yanal kurtardı, Burak elmas ise küme düşme ihtimalimiz varken yapıyor bu hamleleri gerçekten ne yaptığını biliyor mu acaba? He bu sportif direktörden beklediğimiz ancak satışlar olur çünkü para yok kulüpte..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sportif direktör, Campos düşüncesi kötü durmasa da, ülkemizde tutmayan işler.

      Sil
  3. Yönetimin koltuğunda kalmayacağı meçhul olduğu bir ortamdan bu işlere alel acele girmesi şüphe uyandırıcı. Bir kere ortalık yangın yeri enerjini şu ana vermek zorundasın. Küme düşme tehlikesi ile karşı karşıyayız. Bunlar tip tip işler peşindeler. Hiçbiri patron değil. Hepsi maaşlı çalışan, kurumsallaşma tarikatının üyeleri. Pro hastalığına tutulmuş 20-30 bin dolar maaşlı adamları doldurunca kulübe sadece ekstra mali külfet getireceklerinin farkında değiller.
    Amaçları iyi niyetliyse diye tabi ki... Eğer zaten ama hanutsa, biraz da biz yiyelim, pro pro yiyelimse ona zaten yapacak bir şey yok. Son darbeyi de onlar soksun ki kayyuma gidişimiz hızlansın. Kayyum sonra TMSF'ye devir ordan da birine satılsın bu kulüp. Bakalım o zaman GS kongrebazları, kongre işinden geçinen sözde GS üyeleri bedava pilavı ve çayı nerede yiyecekeler. Sahi en önemlisi o değil miydi zaten? aidatlar niye pahalı? Neden daha çok pilav yemiyoruz? çay neden bedava değil? bizim desteklediğimiz adam kazansın ki biz de yiyelim...
    Sorunun köklerine, kök sebeplerine indiğimizde maalesef Taylan'ın bireysel hatası, Berkan'ın teknik yetersizliği, Cica'nın hücuma daha çok katılamamasından ziyade buralara bakmak lazım.
    Burak Elmas işsiz biri. Yönetim kurulundakilerin de çoğu işsiz veya parasız tipler. Janjanlı sunumlar, Power pointler, maketler, projeler derken geldiğimiz nokta işte bu...
    Bence biz küme düşmeyi çoktan hakettik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben önce günü kurtarma odaklıyım ama ısrarla geleceğe dönük hareket ediliyor.

      Sil
  4. Bu yapılanmalar iyi hoş da ligde hiçbir maçın favorisi değiliz. Daha da kötüsü herkes bizim maçı bekliyor nasılsa en kötü 1 puan yazarız diye.

    YanıtlaSil
  5. Anlatılanların hepsi de parça parça bakınca iyi görünüyor ama bir araya gelince uyum sıfır. Bu da ortaya bu manzarayı çıkardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parçalar, hayaller iyi de, bugüne bir faydası yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir