18 Mart 2022 Cuma

Bence bu futbolcular dokunulmaz olmalı


Rotasyonumuz dar. Özellikle de Avrupa için. Buna bazı eksikler de eklenince, hamle yapma şansın dahi kalmıyor. Dar rotasyonları severim de, mevcut için konuşuyorum. Kuru kalabalığın anlamı geniş rotasyon değil. Şu an oynatabileceğin ve katkı alabileceğin futbolcular üzerindeyim. Bazı isimlerden yana umudu kessek de, Torrent onları da kazanmak adına zorluyor. Feghouli bunlardan biriydi, biraz da mecbur kaldı. Maalesef ki en ihtiyaç duyulan anda Feghouli yine yok. Yine ne yazık ki geçen sürede tepki gören futbolcular, Berkan Kutlu ve Taylan Antalyalı gibi isimler.

Bence bu futbolcular dokunulmaz olmalı. Mevcut içinde kıyas yapın ve öyle düşünün. Eforlu maçlar oynuyoruz. Barcelona ilk maçı, arada Beşiktaş, devamında Barcelona rövanşı. Yüksek tempoda oynamaya çalışıp, savunma tarafında ayakta kalırken, bu 2'linin performansı ön plana çıkıyor. 90 dakika boyunda sahadalar ve müthiş efor sarf ediyorlar. Bu 2'liyle birlikte sadece savunma tarafında kalman da onların suçu değil. 

Araya bir tane "hücum" yönünde etkili olabilecek isim sokmalısın. Yine mevcut içinde "pas" tarafında en iyi isim Feghouli olunca, mecburen onu zorladık. O da son dönemde iyi iş çıkarıyordu. Maalesef en ihtiyaç duyulan anda kayboldu. Şu maçta en azından 30 dakika oynayabilmesi, kendini zorlaması lazımdı. İhtiyaç duyulan an bu. Açıklamalara bakınca da Feghouli'nin sakatlığı bana o kadar inandırıcı gelmedi.

Cicaldau yetmedi maalesef. Belki biraz daha hareketliydi ama eksik kaldı. Bu seviyede tutunamadı. Galatasaray'a hücumu yönlendirebilecek, rakip ceza sahası çevresinde iş bitirecek bir futbolcu lazım. Yaz transfer döneminin en önemli odaklarından biri, bu tarz bir 8.5 - 10 numara almak olacaktır. İşte o zaman, Berkan Kutlu / Taylan Antalyalı'nın hücum yönündeki eksikliği hissedilmez. Özellikle de lig için lazım bu.

Barcelona rövanşında hücumda kalite eksikliği sorun oldu. Gol atabilecek tek ismin Kerem Aktürkoğlu'ydu. O da nedense çok fazla asist odağında kaldı. Kenardan yaptığın hamleler tutmadı, Gomis'in mücadelesi yetersiz kaldı. Cicaldau da hücum katkısından uzakta. En azından maç içinde sürekliliğini kaybetti. Yapamayacak olsa neyse de, yapabileceği şeyleri yapamıyor olması beni üzüyor. Bu adamı grup aşamasında da izlemiştik. Hatırlayın Marsilya maçını.

16 yorum:

  1. İnsanlar cidden çok kötü kalpli ya, şu 3 maçta ardı ardına 90 dk oynadılar müthiş bir tempoda kendilerini yırttılar ama en çok tepkiyi yine onlar görüyor fege ses yok babele ses yok, bu taraftar sanırım her maç 5 6 yiyen nzonzili orta sahayı özledi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika da oynadılar, çok iyi iş çıkarıyorlar. Bunları görmeden hala yetenek, kalite sorgulanıyor.

      Sil
  2. Taylan'dan da Berkan'dan da ziyadesiyle memnunum. İkisi de pırıl pırıl çocuklar, iniş olur çıkış olur normaldir. Kötü oyuncular değiller asla. Hele ki şu yerli şartlarında bırakın eleştirmeyi tartışmamak gerekir. Tutup Berkay Özcan'a verecek 5-6 milyon euromuz yok. O yüzden bu çocuklara göre bir sistem ve onları kullanıp yükselteceğimiz (Beşiktaş maçı) bir oyun geliştirmek gerekiyor. 83'ü almadıkları için yaza Cicaldau'yu gönderip daha dominant bir 10 -ki klasik 10 numaraları hiç sevmem, devirleri geçti- almak gerekecek. Tahminim Kerem'de gider. Onun yerine de top taşıyıp servis yapabilecek genç birini alırlar. Sağda da Yunus ve Emre Kılınç devam eder diye düşünüyorum. Merkeze iki tane potansiyelli yerli bulmak şart olacak, yada stoperi Türk oyunculardan oluşturup merkezde yabancıya dönebiliriz. Arzum eldekilerden Nelsson ve Berkan'ın satılmaması, Nelsson'un yanına Işık Kaan, Emin gibi potansiyelli bir genci koyup yetişmesini izleyebiliriz. Deneyimi, liderliği ve pozisyon bilgisiyle harika bir yönlendirici Nelsson. Yada daha fantastik bir hayal kurup Ozan'ı getirebilsek Nelsson'la çok keyifli bir ikili olabilirler. Bence şuan için bir plan yok, kime iyi teklif gelirse satıp, yeniden planlama yapma üzerine devam edecekler diye tahmin ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde olanı kazanmak daima en büyük transfer. Şu an mevcudu yükseltiyoruz, bu değerli.

      Sil
  3. Son 3 macta iki isim de kendi potansiyelleri cercevesinde muthis oynadi, her saniye konsantrelerdi.
    Bu kadar alternatifsiz olmamalari gerekirdi, bir tanesi sakatlansa inanilmaz zor duruma dusecegiz, daha da su alternatifsizlikte macta yuhlamak buyuk bilincsizlikti.Pulgar'in hali skandal, hakikaten yedek ortasaha oyuncumuz yok su an.
    Bir de fikirlerine normalde guvendigim, 'Cicaldau basarisiz transfer degil dogru kullanmiyoruz' diyen kesim var, ucu Fatih Hoca'ya dokunacak diye midir niyedir bilmiyorum. Bu adam 6 oynayamaz 8 oynayamaz, set oyununda sorumluluk almaz, gecis oyununda topa dokunamaz, ne gibi bir organizasyon olacak da verim alacagiz ben anlamiyorum, siz anladiysaniz farkli gorusleri duymak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılanma eksik kaldı maalesef. Alternatif uretemedik. Pulgar da iyi çıkmayınca elde imkan kalmadı

      Sil
  4. Burada çok yazdım bizim 6 no değil 8 box to box ihtiyacımız var diye çünkü taylan yazın kamp görmedi bu sezon geç ritim tutacağı belliydi ve taylan kalibresinde 6 numara ancak 30+ yaşlarda büyük maaşlara gelir genç zaten almaya paramız yetmez. Seneye 1 box to box 8, cica satılırsa onun yerine oyun kurucu mücadeleci 1 tane 8-10 almak ortasahayı kotarır. Berkan taylan yoklen ortasahayı idare eder çünkü eskisi kadar 6ya bağımlı değiliz defanstan çıkışlarda, beklerde çizgide değil orta iç pozisyonlarda konumlanıyorlar. Hele hele dieng gibi vs kazma ayağı kötü 6lar bu takımada modern futbolada uymaz avrupada iş yapmamızın sebebi takımımız modern futbolun doğrularını yapan bir takım iyi yoldayız. Genel olarak ise sol bek yedeği ve kanat forvet ihtiyacıda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakılacak artık bu tarz isimlere. Xeka diyorlar, o 6 mesela. Yine farklı profil.

      Sil
  5. Bu çocukların ikisinin de üstüne maalesef çok gidildi. Kapasiteleri ölçüsünde ellerinden geleni yaptılar. Çok fazla bireysel hata yapıp birçok gol yedirdiler. Bunun yanı sıra da hücumda pek varlık gösteremeyişimiz de etkileri var. Gol katkıları yok, asist var mı bilmiyorum? Gs orta sahasında oynayan 2 oyuncunun bu şekilde olması lüksünü biz kaldıramayız. Ama bence bizi esas terse yatıran en az 12 milyon € harcadığımız cica ve morutan oldu. İkisi de olmadı. Cicaldau 2. yarıda hiç yok. Morutan'sa saman alevi gibi parlayıp söndü.
    Seneye yerli olayı daha artacağı için Taylan ve Berkan vazgeçilmez. Ama ben GS'in orta sahasında oynayacak oyuncuların Melo-Selçuk seviyesinde olması gerektiğine inanıyorum. aksi takdirde bu halde oluyorsun işte. Bu seviyeyi yakalamak lazım. Bekler, stoperler, kaleci 5 yabancı ile seneye oynanmaz. İmkansız. Burda en az 2 kişi Türk olmalı. belki yeri geldiğinde 3 kişi. Kerem'e, Marcao'ya teklif gelirse hemen satılmalı. 15 milyon ve üstü her teklif bence kabul edilmeli. Daha fazlası gelmeyebilir. Sonra başkalarının yaşadığı pişmanlığı yaşarız. Ben pek inanmıyorum ama Cica'ya gerçekten teklif varsa onu da hiç düşünmeden gönderirim. 10 numara pozisyonunda Belhanda, Cica gibi oyuncular istemiyorum artık. Tam olarak ne olduğu belli olmayan ve kerametini sadece futbol yorumcularının anlayabildiği oyuncular değil elle tutulur gözle görülür katkı aldığın hücum oyuncuları lazım bize. Gol atacak, asist yapacak, oyunu yönlendirecek. Barcelona maçında bunu yapamadık. Hadi Barca seviyesi çok yukarıda ligde iş sıkıştığında da bunu yapamıyoruz.
    Feghouli, Babel, Gomis, Cagne'lerin bu takımda yeri yok artık. Yılda 3 milyon euro alan Muslera'nın da bu yabancı kuralı içinde vedalaşılması mecburi. 1 yıllık maaşı ile bir yerli kaleci daha alırız. Okan'la rekabete girer seneye.
    Umarım hem satmayı hem de almayı becerdiğimiz bir sene olur.
    Tabi bu yönetim karmaşası içinde ve teknik heyetin hala belli olmadığı ortamda bu yapılanma nasıl olacak onu da bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim esas beklentim bir tane net 8 - 10 numara oynayacak isim. Hücumda aklı yükseltmek çok önemli.

      Sil
  6. Yazdiklarina katilmakla beraber bir noktaya yeterince deginmedigini düsünüyorum zira Taylan, Berkan orta sahasinin gole katkisi sifir abi gol ya da asist yok yani ama bu oyuncular sart demissin bence degil zaten ikisi yanyana tek oyun oynayabiliyor skor uretmen gerektigi hicbir macta Taylan Berkan ile sonuc alamayiz, alamadik da.
    Selcuk, Melo ayarinda oyuncular lazim yorumuna da katiliyorum bence Sneijderler de lazim ama o kalibrede oyunculari artik bu ekonomide buralara getiremeyecegimizi dusunuyorum. Kerem'in orta saha versiyonunu Anadolu'dan bir yerden ya da altyapidan cikartmak zorundayiz baska bir cozum kalmadi artik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O katkıyı da sağla, dokun, geliştir :) +4 yerli dendiği ortamda bu isimleri yedek bırakmak lüks. Taylan Antalyalı senden önce tabelası olan bir adamdı. Bence o iş biraz daha gelişime bakıyor. Berkan Kutlu hücuma daha yakın oynuyor mesela. Ben gelişimi bekliyorum. Tabela da biraz bu 2 ismin önüne yazılacak isimden geçiyor.

      Sil
    2. Guzel cevap :) Berkan'in zaten Barca macinda Kerem'e attigi uzun pas gayet iyiydi biraz kipirdanacak gibi görunuyor, Taylan'in da önceki senelerdr gol ve asistleri de var yok degil ama benim sorunum Trabzonspor orta sahasi ya da bir Barca olmasa da bir Sevilla orta sahasi kiyaslamasi yapildiginda skor katkisi olarak cok cok zayif kalmalari. Belki gercek bir skorer 10 numara bulunup bu cocuklara da hoca dokunusu olursa dedigin de olabilir sonucta boyle degisimleri gormuslugumuz var, sartlar zor neden olmasin.

      Sil
    3. Bence asıl sıkıntı Cicaldau tarafında :(

      Sil
    4. Aynen abi cok düstü fiyat performansta cok yanildik ama son senelerde 10+ gol katkisi vardi neden bu kadar pasif kaldi anlayamadim mental olarak yapamadi belki de iki Rumen de cok rahat degil gibi gorunuyor.
      Hagi Barca macindan sonra Cicaldau icin "Ben onda daha ziyade 8 numara potansiyeli görüyorum. Oyunu daha geriden oynamaya yatkın bence" demis roportajinda ama bu cocuk derbi maclarda da gol atti hep, şutu da var yani bir de gercek bir 6 numaranin önunde izlememiz lazim belki de bilemiyorum.

      Sil
    5. O katkıyı alamazsan sen, sonra Berkan Kutlu da Taylan Antalyalı da kötü görünür.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir