28 Mart 2022 Pazartesi

Bu satışlar içerisinde, Luyindama gibi bir sürpriz de mümkün


Yeni gelecek yönetimin avantajlarından biri de, eldeki satılabilir futbolcular olacak. Yaz dönemi birçok potansiyel ismin takıma katılmasının yanında, elde de satış halinde gelir getirebilecek isimler var. Kaynak yaratmak için de bu satışlar kıymetli. Yaz dönemi için "sat - al" tarzı birçok hamle beklerken, yeni yönetimle de bu beklenti devam edecek. Galatasaray'ın yapılanması devam etmek zorunda. Tabii bu sefer parçaları tam oturtarak.

Bu satışlar içerisinde, Luyindama gibi bir sürpriz de mümkün. Değeri her geçen zaman aşağı inen bir futbolcuydu. O süreci tekrar konuşmaya gerek yok. Sakatlık öncesi bambaşka hayaller kurarken, sakatlık sonrası sürekli intifa kaybetti. Taawon'a kiralanmasını Luis Campos sağladı diyenler vardı. Takımın başındaki teknik direktör kaynaklı bir kontak kurarak, bu kiralamayı sağladı. Tam detay bilmiyoruz da, 3.5 milyon avro'luk satın alma opsiyonundan söz ediliyor.

Luyindama gibi umutları yitirdiğimiz bir futbolcudan, 3.5 milyon avro kazanma ihtimali de oldukça iyi. Türkiye şartlarında güzel rakam. Olası yapılanma, transfer düşünceleri için de ciddi kaynak. Satılmasını beklediğimiz ve yüksek gelir beklediğimiz birçok isim var. Onların yanında bu tarz satışları da gerçekleştirebilirsek, yaz adına elimizi güçlü kılacağız. Şu durumda, Luyindama ile sözleşme yenilemek de doğru hareketmiş.

Taawon'da 7 maça çıktı ve son 5 maçta da 90 dakika sahadaydı. Tutuluyor, beğeniliyor ve biraz olsun toparlanmaya başladı. Orada kalmasa dahi, kendisini hayata döndürmek adına güzel hareketti. Darısı diğer gözden çıkan, düşünülmeyen futbolculara diyelim. Futbolcuları kiralarken gelişim sağlattıklarımız da var, iyice kaybettiklerimiz de. Bu noktada biraz plansızız. Sebsible'nin yanında gelen İspanyol scoutun "kiralamalardan" sorumlu olacağı söyleniyordu da, akıbetleri ne olur bilinmez.

6 yorum:

  1. Sezon başında Luyindama ve Ozornwafor'dan 6 milyon euro kazanırız desek herkes gülerdi herhalde. İkisi de çok iyi performans gösterdi ve bonservisleri alınacaktır. Kiraya giden her oyuncumuz yükseldi. Darısı Barış Alper ve Morutan'ın başına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de gülerdim. Ozornwafor özellikle. Konuşmuyoruz da, ciddi gelişim halinde.

      Sil
  2. Oyuncu kalitemiz kötü değildi.Luyindama iyi oyuncu.Ama takım iyi yönetilmedi.Fatih Hoca ekibini çok zayıf kurdu.Maçların 2.yarılarında yokları oynadık.Kondisyon olmadan başarı gelmiyor.Torrent'in en iyi yaptığı iş kondisyonu arttırması oldu.Oyuncuların değerini bilen bir yönetim ve teknik ekip gelir umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama'yı sakatlıklar bitirdi ve çok da çalışkan bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum.

      Sil
  3. (Emre)
    Umarim ilk alternatif olarak bakilan oyuncularimizdan da az da olsa para kazanilir artik . "karsilikli anlasarak yollari ayirdik" demek tazminati verip gønderdik demek.
    Aytac, Alpaslan, Sekidika, Ømer Bayram vs gibi. Ben her sezon paramiz yok diye aglayan anadolu takimlarinin bircok adi bilinmedik balkan veya az takip edilen liglerinden oyunculara 200-500 bin euro bonservis verip aldiklarina her sezon sahit oluyorum. Bu isimlerin cogu da 6 ay, 1 sene icinde bedavaya yollar ayriliyor. Oyuncusuna talip oldugumuzda Bizden tonla para isteyen anadolu kuluplerine bedava oyuncu gøndermeyi birakmaliyiz. Aytac Kara mesela, 500 bin euro makul bir rakam. Boey'in yillik maasini cikariyor. Bøyle kucuk satislarin da ønemi buyuk artik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de büyük. Özellikle de yurt dışı satışların.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir