19 Mart 2022 Cumartesi

Emre Mor için bir ihtimal daha?


Volkan Demirel'in teknik direktörlüğüne çok inanmasam da, Emre Mor için dokunuşu kusursuz. Bu transferi isteyen Farioli'ydi, çok da ısrar etti diye hatırlıyorum. Buna rağmen onun döneminde çıkış yapamadı ve "yine olmayacak" izlenimi verdi. Volkan Demirel göreve geldikten sonra ise yükseliyor. İstikrar kazandı, hücumu taşıyor, tabela da yapmaya başladı. Yeteneklerini zaten sorgulayamayız. Mental eşik vardı, orayı atlatabileceğine yönelik bir ışık yandı diyelim.

Haliyle de transferi adına "olabilir mi" sorusunu sormak isterim. Celta Vigo ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. O kadar umudu kestiler ki, sözleşmesi bitiyor olmasına rağmen futbolcuyu kiraladılar. Celta Vigo dönemi zaten başlı başına hayal kırıklığı. Ellerinde sadece Galatasaray'dan aldıkları kira bedeli var. 13 milyon avro'luk hayal kırıklığı diyelim. Tabii bu onların sorunu. Ben gelecek adına ne olur diye düşünüyorum.

Yerli ağırlığı artıyor. Kaliteli yerlilere ihtiyacımız var. Sözleşmesi de bitiyorken, henüz 24 yaşında olan bu adamı tekrar deneyebilirim. Yükseliyor, belli ki mental eşiği atlatmak adına çabalıyor, bir umut var yani. Kazanırsan büyük kazanım. Galatasaray'a geldiği dönem de bunları yazmıştım ama bugün farklı. O gün de Fatih Hoca gibi bir şansı vardı, kullanamadı. Umudu kesmiştim aslında. Karagümrük'e gelişi de bence düşüştü ama bu fırsatı kullandı. Volkan Demirel'in katkısı büyük oldu.

Yunus Akgün / Emre Mor rotasyonunu oluşturursun mesela. Ya da Emre Mor'u sol kanada atarsın, yer yer orada da oynuyor. Her açıdan alternatif, genç, yerli, kazanılması halinde kazancı büyük. Dün attığı gole bakın, büyük yetenek. Bu yeteneği varken, neden istikrarlı şekilde devam ettiremedi bilmiyorum. İzlemesi keyifli bir futbolcu. Çok küçük yaşlarda ciddi bir seviyeye ulaştı, şanslar buldu ama bunu değerlendiremedi. Arada büyük transferler yapıp, fırsatlar bulmasına rağmen.

Transfer konusunda genellikle yabancılar konuşuluyor da, yerli transferi çok daha önemli. Bu yerli ağırlığı her geçen zaman arttığı gibi, artan ağırlık içinde de değerleri katlanıyor. Haliyle, bonservis ödemeyeceğin yerliyi almak daha da değerli oluyor. Hele ki genç ve gelecek vaat edebiliyorsa. Emre Mor'un tekrar denenmesine bence kimse hayır demeyecektir. En kötü şartta dahi zararının olacağını düşünmüyorum.

6 yorum:

  1. Kerem'in kalma ihtimali cok dusuk olabilir bence de Torrent ve ekibi olumlu rapor verirse bence olsun zaten ama Morutan ki bence cok daha istekli Emre Mor'a göre o bile oynayamiyorsa Emre Mor da Torrent'in gözunde ne kadar yapabilir bence soru isareti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kısım belli olmaz. Yerli olmanın bir avantajı var ister istemez.

      Sil
  2. gs formasıyla bu kadar çabalasa zaten kalırdı.

    YanıtlaSil
  3. Hele Kerem satılırsa çok değerli olur Emre'yi alternatif olarak kazandırmak ama bu yönetim kalırsa çok umutsuzum gerekli yerli takviyeleri yapacakları konusunda (Campos'un yabancı ağırlıklı çalışacağını düşünürsek). Allah korusun Marcao Nelsson sakatlansa 11 başlayacak isim Semih Kaya olmamalıydı. Bir yandan da Emre için hayırlısı neyse o olsun tabii,biteyazan kariyerini hayata döndürdü, düzenli süre almaya devam etmesi önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denenebilir en azından. Bu tarz yerli denemelerine mecbursun. Ağırlığı her geçen zaman artacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir