3 Mart 2022 Perşembe

Genç futbolcu alırken de, işin tecrübe ayağı değerli


İstatistiklere bakınca Nelsson, Süper Lig'in en iyi stoperi. Tabii bu iş biraz da ne denli "savunma" ihtiyacı duyduğunuzla alakalı. Galatasaray ligde iyi gitmiyor, doğal olarak "savunmaya" çok ihtiyaç duyuyor ve stoper performansları daha çok ön plana çıkıyor. Nelsson da şu istikrarsız, sürekli düşüş yaşayan futbolcular topluluğu içerisinde, çizgisini korumayı başarmış 2 futbolcudan biri. Hatta bence 1. durumda.

Genç futbolcu alırken de, işin tecrübe ayağı değerli. Belki 22 yaşında ama arkasında çok sayıda maç bıraktı. Kopenhag formasını üst seviyede uzun süredir giyiyor, hatta takımın kaptanlığına kadar yükselmişti. Belki ülke dışına çıkıyorsunuz ama bu sayede ayaklarınız titremiyor işte. Kuzey soğukkanlılığı bir de. Türkiye'de o coğrafyadan gelen futbolcular iyi iş çıkarıyor. Nelsson'un bonservisini eleştiren oldu da, her kuruşuna kadar helal bir işti.

📌Savunmada en fazla ikili mücadele kazanan oyuncu (200 ikili mücadele)  
📌%76 ikili mücadele kazanma yüzdesi 
📌En fazla hava mücadelesi kazanan oyuncu (140 hava mücadelesi) 
📌%77 hava mücadelesi kazanma yüzdesi 

Lig istatistikleri bu şekilde. 2'li mücadeleleri kaybetmeyen, ligin hava hakimiyeti en iyi forvetleri karşısında dahi üstün olan (Cornelius gibi) bir stoper. Noksanları yok mu, elbette var. Açık alanda yakalandığında ağır kalabiliyor. Onda da pozisyon bilgisi devreye girince, nerede duracağını bilmek hata oranını en aza indiriyor. 22 yaşında bir de, her geçen zaman gelişmeye devam edecek. Marcao'yla da iyi bir 2'li oluşturdular.

Torrent, stoperlerin durduğu yerlerle de oynamaya başladı. Rizespor maçı öncesinde, Nelsson daha geride durur ve Marcao öne çıkardı. Rizespor maçında ise Marcao süpürücü gibiydi ve Nelsson öne çıktı. Marcao, Nelsson'a göre daha hareketli ve hızlı sayılabilecek bir stoper, belki de bundandı. Nelsson'un pozisyon bilgisini bu şekilde ön plana çıkarmak istiyor olabilir. Nelsson'un da top kullanma gibi bir artısı olunca, tandem oldukça kaliteli oluyor ve Avrupa Ligi'nde çok şeyi kanıtladılar.

5 yorum:

  1. Stoper tandemimiz Bundesliga veya Premier ligde orta sıraları kaldırabilecek kalitede iki isim kesinlikle.
    Stoperlerin performansını takım savunması çok etkiliyor. Takım savunması yükseldikçe daha iyi görünecekler kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence daha yukarıları da vaat ediyorlar. Premier Lig'i bilmem de, Bundesliga'da Bayern hariç her takımda oynarlar.

      Sil
  2. Stoper ikilimiz çok iyi.Önlerinde sert bir 6 numara olsa daha iyi olurdu.Ancak Pulgar 'dan şuana kadar verim alınamadı.Taylan o bölgede sertlik konusunda yetersiz kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz döneminin ana gündemi yine 6 numara transferi olacaktır.

      Sil
    2. Şimdiden o bölgeye adam bakılmalı.Bence takımda tek eksik bölge 6 numara. İyi bir 6 numara çok şey değiştirecektir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir