6 Mart 2022 Pazar

Hani memnundun kadrodan?


Daha geçen gün Torrent'i övdük de, kendisini ifade etme şansı buldu dedik. Röportajı gayet iyiydi, güzel noktalara parmak bastı. Daha birkaç gün geçti, ne oldu da fikirler değişti. Hani kadrodan memnundun, transferleri kendin yapıyor olsan da böyle bir kadro kurardın? Konyaspor maçı sonrası "bu oyuncu grubunu ben oluşturmadım, kadroyu ben kurmadım" diyerek kendini işin içinden çıkarmaya çalışıyorsun. Bunu söyleyip de, kendini kurtarabilen bir teknik adam henüz görmedim.

Geriye dönüp baktığımızda, o çok övündüğün Guardiola etiketi dışında elinde tuttuğun bir şey yok. Kaç yaşına geldin, bunlar yeni 1. adamlık deneyimlerin. İyi bir antrenör olabilirsin, futbolu da iyi bilirsin. Futbolu bilmesen zaten, onca yıl Guardiola'nın yanında kalamazsın. Lakin 1. adamlık, hatta Türkiye'de teknik direktörlük yapmak farklı şeyler. Kimsenin senin yüzüne bakmayacağı ortamda, Galatasaray fırsat sunuyor ve sen de şartları bilerek geliyorsun.

Genele bakınca da başarısızsın. Arada çok kritik 2 galibiyet var ama her yeni teknik direktörün anında dokunabildiği ortamda, kazanabilmek için haftalarca bekledin. 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet. Başarısızsın yani. Fatih Hoca ile süreç bence de ilerlemiyordu ve görüntü kötüydü. Şimdi ise daha da kötü. İşlerin iyiye gitmesini geçtim, standart çizgisinde dahi ilerlemiyor. Konyaspor karşısında da iflassın işte. Şimdi de önünde Barcelona maçları ve arasında Beşiktaş derbisi var.

Her maç sonunda "bu kadroyu ben kurmadım mı" diyeceksin. Flamengo'da işleyen düzenin içine girdin mesela. Çark dönüyor, takım da gayet başarılıydı. Kovdular seni gün sonunda, çarkı bozdun. Senin doğrun oraya uymadı. Bence buraya da uymuyor. Burada başarısız bir tablo üzerine geldin de, işleri daha kötüye götürdün. Kendini ifade etme şansı buldu sonunda diyoruz, 3-4 gün sonra o söylediklerini inkar ediyor.

Sezonu bir şekilde Torrent tamamlayacak da, sezon nasıl bitecek bilmiyorum. İyi olduğu anlarda "iyiyi" yazsak da, genel tabloda fikirler aynı, değişmiyor. Görüntü kötü maalesef. Bu gidişle de zaten olmayan futbolcu desteğini tam anlamıyla kaybetmiş olacak. İyi kötü oynamaya çalışan birkaç futbolcusu da artık salacak. Süreç çok karışık. Önümüz mali kongre, ibra oylaması olacak. İbrayı da bence saha sonuçları belirleyecek.

26 yorum:

  1. torrent başarılı mı? devam eder. başarısız mı? hemen yollanır yenisi gelir. gerekirse 6 ayda bir hoca değişir. başarılı olanı bulana kadar.
    terim'i hak etse de gönderemiyorduk. sorun o. artık rahatız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye, gönderebildin. İzin ver de Fatih Hocanın kredisi, ağırlığı başka olsun.

      Sil
    2. Bu Fatih hoca nifrətinizi anlaya bilmirəm həqiqətən
      Bu gün hoca davam eliyib istədiyi transferlər yerinə yetsə əmin ol ki ilk 3lük üçün mübarizə aparırdın Avropada da Barcanı necə yenə bilərik deyə düşünürdün
      6 aydan bir baş məşqçi gətirib aparacaqsansa sənində Fenerbahçe kimi bir ağırlığın qalmayacaq
      Ya da hər önünə gələni məşqçi kimi gətirəcəksənsə

      Sil
  2. Bir önceki maç iki asist yapmış adamı ilk 11 yazmamayı anlarım ama kadro dışı bırakamazsın. Elmas torrent, campos, sportif direktör falan birilerini getiriyor ama hepsi bize maddi yükten başka bi getiri değil. Çünkü bu gidişle başkanın devam etme şansı yok çalıitıiı tüm isimlere de maaşlarını ödeyip yollarımızı ayıracağız büyük ihtimalle. Ali Koç en azından parasını koyuyor, bizim başkan da o da yok. Yaz için nasıl bi plan içinde çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mali kongrede ibra olabileceklerini hiç sanmıyorum.

      Sil
  3. Rakip analistiymiş. Guardiola'dan önce 15 yıl t.d tecrübesi varmış. "Ben rakibime nasıl yenilirim" sanırım bunun analizini yapıyor. Sürekli bahane... Yahu takımı ilk 5'e sok demedik de, olduğundan da daha kötü yapma ve sürekli yeni bahaneler üretme. Şu kaotik ortamda, hem ülkeye komple yabancı bir td hem de td'liğe yabancı bir td ile yola çıkmak da bu yönetime yakışırdı.

    YanıtlaSil
  4. Boey, Gomis ve Pulgar hazır değilse 11 başlatmayacaksın.Biz miyiz teknik direktör? Sen göreceksin idmanlarda.Okan Buruk gelmeliydi. Kendisi de çok istedi.Geçmişte yaptığı hata yüzünden getirilmedi.Her insan hata yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru. Hazır olmayan isim oynamaz. En azından 2 maçtır kazanan isimlerinle ilerle.

      Sil
  5. Barcelona maci oncesi olabilecek en yanlis aciklama iste 1. Adam olmak ile 2. Adam olmanin farki burada, tecrubeli kurt bir teknik adam böyle bir mac oncesi futbolcusunun mental seviyesini dusurebilecek en ufak dokundurma bile yapmaz, Torrent iyi taktisyen ya da analist olabilir ama 1. Teknik adam tecrubesi Galatasaray ayarinda degil ne yazik ki bizim seviyemizde degil, nerede benzer yaslarda bizde calisan Lucescu'nun aciklamalari nerede Torrent'in aciklamalari cok fark var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tecrübeyi de neden biz kazandırmaya çalışıyoruz bilmiyorum.

      Sil
    2. Kesinlikle katiliyorum burasi yönetimin ve teknik ekibin staj yeri degil ki kardesim bu maclarin hepsi tarihimize geciyor, bu aciklamalardan sonra Torrent'i savunan benim bile modum düstü.
      Bu oyuncular Torrent'e nasil inansin abi bu takimi ben kurmadim ki diyen bir adam nasil sorumluluk alan bir lider olabilir ki inanilir gibi degil gercekten.
      Bu olaylar zaten Kerem'in neden Gomis'e pas vermedigini vs hepsini acikliyor zira takimda herkes kendini kurtarma pesinde cok yazik oluyor.

      Sil
    3. Nə analisti qardaşım ? Yekə bir 0
      Bu takım Fatih hoca dönəmində bundan artığını edirdi. Kasımpaşa Fenerbahçe Trabzon Beşiktaş təkcə bu oyunlarda hesabı qoruya bilsən əlavə 10 xalın vardı
      Təcrübəli bir ön libero ən böyük əksiyimiz idi ya da hocanın istədiyi tip 8 nömrə (Gedson stili)
      Yazıq oldu

      Sil
    4. Ön libero eksik de, o noktada hamle yaptırmayan da hocaydı ama. Onca para harcandı da, 6 numara istense alınmayacak mıydı?

      Sil
    5. Gedsonu istəyən də hoca idi o da alınmadı son günə kimi
      İndi düşünürəmdə bəlkədə o günlərdən hocanın ayağının altı qazıldı
      Beşiktaş o dönəmdə araya girdi salladı qışda da tam yıxdı
      Gedsonu alsan daha fərqli olardı orta saha dinamizmin daha da artardı
      İkili mücadələlər
      Adam tək başına mərkəzi ayaqda tutur
      6 nömrə alındı ancaq tutmadı Gustavo gəldi ancaq olmadı

      Sil
    6. O zaman diyecekti ki, bana önce Gedson'u alın, Cicaldau'ya 6.5 vermeden önce, Gedson için bu paraları gözden çıkartın.

      Sil
  6. Burak, Sinan Yılmaz'ın sportsdigitale deki dünkü programını izle bu konuya açıklık getirdiler orda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledim, Sinan ile de konuştum. Torrent'i tekrar dinledim. Söylediklerimin arkasındayım :)

      Sil
  7. Ən böyük sorumlu başkan və yönetim
    Yeni yapılanmaga girib 20 milyon xərcləyirsən və üstündən 6 ay keçmir yapılanmanın baş memarını göndərirsən
    Fatih hoca ligdə bu sezon yaxşı deyildi ancaq Avropada işlər yaxşı idi
    Oynadığımız oyunu bilirdik kamandanın təməl 2 3 problemi vardı ən əsası ön libero və gol problemi
    Bunlar hamısı həll olunacaq problemlərdi
    Hocanı göndərib yerinə adı sanı nə icraat etdiyi bilinməyən birini gətirdilər
    Rize maçındakı oyunu tərif edirlər də bu sszon n qədər onnan daha yaxşı oyun çıxarıb bu kamanda
    Aysal belə Fatih hocadan sonra Mancinini gətirdi ən azından bir hədəf olduğunu göstərdi
    İndi hədəf nədir? Cibləri doldurmaq?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu noktada sorumlulardan biri de Fatih Hoca maalesef. Onun da payı büyük.

      Sil
    2. Bu işlər həmən olacaq şeylər deyildi
      Səbir lazım idi bir də əksik qalan mövqelər məsələn alternativ sol bek yox idi orta saha yarımçıq hücum da həmçinin
      Hocanın xətaları vardı mütləq
      Məsələn Emre Kılıncda çox da israr etməməsi hər oyun fərqli forvetlə çıxması
      Ancaq əksik olanları tamamlayıb sezon sonuna qədər fürsət verilməli idi

      Sil
    3. Sabır lazım da, bu takım bulunduğu mevcut konumu hak edecek durumda da değildi.

      Sil
  8. Barcelona maçında Boey oynayacağı için onu görmek istedi sanırım. Gerçi hangi değişikliği nasıl açıklayacağız o da başka bir iş. Rakip kolay olursa kazanıyoruz biraz güçlü takım yeniyor bizi çok kötü durumdayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona bir şey demem de, Boey'in durumu da felaket :(

      Sil
  9. Kimse kusura bakmasın torrent in ne adı nede çapı galatasaray gibi bir markaya yetmezdi fatih Terim sonrası böyle çöp ismi getirmek burak elması bitirecek maalesef

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir