16 Mart 2022 Çarşamba

Nelsson ve Omar'ın aldıkları Milli davet üzerine de konuşalım


Nelsson ve Omar'ın aldıkları Milli davet üzerine de konuşalım. Güzel hikayeler var çünkü. Nelsson için "aynı istikrarı koruyan" yegane futbolcularımızdan diyoruz. Kimi son dönemde yeniden toparlıyor. Nelsson ise sezon başından bu yana aynı istikrarda. Galatasaray öncesinde de Milli Takım'a çağrılmış ama forma bulamamıştı. Eksikler oldukça çağrılan ama geniş havuz içerisinde yer alan bir futbolcuydu. Şu an Kjaer sakat ve sezonu kapattı. Haliyle de sahne sırası onun.

Önümüz Dünya Kupası. Bu da ciddi anlamda piyasa demek. Zaten Avrupa Ligi performansımız sonrası çoğu futbolcumuz bu piyasası edindi. Yazın yapılan transferler değerliydi. Onun hasadını ya döneminde toplamaya başlayacağız. Olası satış noktasında da en çok gelir beklediğimiz futbolcuların başında Nelsson geliyor. Yaşına göre müthiş bir olgunluğu var. Ayaklar hiç titremedi, zaten buraya da oynayarak gelen, takımında kaptanlık yapan bir futbolcuydu.

Kjaer'in sakatlık sürecinde formayı alır diye düşünüyorum. Milli Takım etiketi de değerine değer katacak. Arada göreceği şampiyonalar direkt olarak piyasa sebebi. Galatasaray adına doğru yatırımdı. Bonservisini tartışanlar olsa da, bu kalitede bir ismi alırsınız. Yaş 22 - 23 olsa da, arkasında tecrübeyle birlikte geliyordu. Birçok maçı geride bırakmış, önemli seviyeleri görmüştü. Genç isim için ciddi bonservis ödenecekken, bu hususu atlamamak gerekiyor.

Omar ise bambaşka bir hikaye. Sağlığına yeniden kavuşmuş olması bir yana, futbola da olabilecek en iyi seviyede döndü. Maç eksiği ve yaşadığı mental sorunlar malum. Sahaya adımını atar atmaz bu sorunları asla yansıtmadığı ve onu kullandığımız maçlar da oldukça kritik. Bu performansın neticesinde de Milli Takım'ına da geri dönmüş olacak. Mustafa Cengiz ve Burak Elmas yönetimleri, başta Fatih Hoca, sonrasında Torrent. Bu süreç için hepsine teşekkürler.

Fatih Hoca, Omar'ı bir an olsun bırakmadı ve futbola geri dönmesi adına çabaladı. Torrent de x pozisyon için yabancı hakkı harcamadan, Omar'a lisans çıkarttı. Bana kalsa orta saha alırdım mesela. O an öyle düşünüyordum. Torrent ise Omar için ısrarcı olarak futbolcuyu kazanmış oldu. Omar da müthiş profesyonel. Çalışmayı bir an olsun bırakmadığı o kadar belli ki. Diğer türlü, bu şekilde asla geri dönemezdin.

8 yorum:

  1. hadi brezilya olmuyor marcao nasıl portekiz için davet almaz inanılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü vatandaşı değil.

      Sil
    2. 5 dakika evrak işleri. dil aynı. pepe gibi olur.

      Sil
    3. Vatandaşı değil, belli süreyi tamamlamadı orada. Yoksa senin Milli Takım'ında da oynar :)

      Sil
  2. (Emre)
    Norvec'te bir programa aciklama yapti gecenlerde Omar. Galatasaray daki takim arkadaslarina, hocalara, yønetimlere ve taraftara cok tessekur etti. Doktorlar'in izin verdigi surecte gunde 3 idman yaptigini. Ve beslenmesine cok dikkat ettigini søyledi.
    Amerika'da Ameliyatini yapan gøz doktorunu menajerinin internette buldugunu, ve menajerinin transfer dønemi olmasina ragmen ilk 3 hafta boyunca hastanede kendisi ile birlikte kaldigini anlatti. Takimin form durumu kendisinin oynamaya basladiktan sonra artmasi soruldugunda Tecrubesinin ve enerjisinin takima pozitif yansidigina inandigini søyledi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için :)

      Sil
  3. Nelsson ve Omar gibi çok iyi profesyonel oyuncular herzaman iş yapar.Nelsson'un çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.Omar ise müthiş bir oyuncu.Kendisine dikkat edip hemen 11'de maça çıkması inanılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson'dan ben de umutluyum. Ciddi bir gelecek onu bekliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir