9 Nisan 2022 Cumartesi

Nelsson'la alakalı olumsuz yorum yapmak imkansız


Nelsson'un, Milli Takım'ında forma giymesi çok büyük bir etiket. Danimarka, göz önünde olan ve talep gören takımlardan biri. Dünya Kupası da görecek ve ilk 11'de oynamaya başladı. Allah kimseye sakatlık belası vermesin de, Kjaer'in uzun sakatlığı bir anda Nelsson'un yükselişini hızlandırdı. O formayı mutlaka alacaktı da, süreci hızlandı. Galatasaray'da da iyi bir dönem geçiriyor ve Avrupa Ligi performansı da kalitesinin teminatı.

Bunu konuşmak lazım. Transfer edildiğinde "bonservisi" üzerinden eleştirildi, bu para stopere mi verilmeli deniliyordu. Bugün ise belki de takım içindeki en değerli futbolcun. Yarın satışları konuştuğumuz an, en yüksek bonservisi bence ondan kazanacağız. Bu işlerde biraz da coğrafya kader. Türkiye Ligi'nin bir ederi var ama milliyetinin de bir ederi var. Türkiye Ligi etiketi rakamı düşürür, Danimarka etiketi ise yükseltir.

25 milyon avro'luk çıkış maddesi var. O para geldiği an el kol bağlı. O para bugün gelmez tabii. İleride bu rakamı aşacak bir transfer yapar da, Galatasaray'dan gidişi olmaz o. Yine de şu gün ederi olan bonservis de bence yüksek bir rakam ve 15 milyon avro'nun altında değil. Yarın Dünya Kupası var, ben olsam onu beklerim. Nelsson'u 1 yıl daha takımda tutmak isterdim. Orada da iyi bir performans, rakamı bir anda 20 milyon avro'lara taşır.

Ne konuşursak konuşalım, Nelsson'la alakalı olumsuz yorum yapmak imkansız. İyi ve istikrarlı bir performans, geleceği olan, lider futbolcu. Yaş 22 ama olgunluğu çok daha fazla. Bunda da Kopenhag formasını uzun zaman giymesinin artısı var. Genç futbolcu alırken, onun tecrübesi de önemli. Arkasında onca maç bırakmış bir genç ve üst seviyede oynuyor. Nelsson'un adı çok daha öncesinde Dortmund gibi takımlarla anılıyordu. Bize transferine de hatırlarsanız şaşırmıştım.

Piyasa değeri her geçen gün artıyor. Milli maçları sonrasında takımının en çok reyting alan futbolcusu oluyor. Kuzey ülkesi, yeni bir savunmacı kazandı diyorlar. Transfer konusunda "kuzey" pazarını daha çok eşelemek lazım. Bonservis verirsiniz de, maaşlar düşük oluyor. En kötü şartta dahi zarar ettirmeyen bir coğrafya. Daha önce de bu ligleri çok konuşmuş ama ffp duvarına çarpmıştık. Bu dönem ise çok ciddi yatırımlar yaptık.

30.03.2022 tarihli yazı..

10 yorum:

  1. Burak Elmas döneminde yapılan transferler gerçekten çok iyi.Hakkını vermek gerekir.En çok eleştirilen Morutan dahil yaz döneminde aldığın fiyattan daha fazlasına transfer olabilir.Nelsson lider bor oyuncu.Transferi çok şaşırtmıştı.İleride büyük liglerde ve takımlarda izleyebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksik ama iyi. Yatırımlar doğruydu ve bunu karşılığını alacağız.

      Sil
    2. Morutan Cicaldau verdigimizin yarisi bonservise satilsin tum blog okurlarina lokma doktururum :)
      Nelsson'u almis olmalari onlari affettirir gozumde ama, muthis transfer.

      Sil
    3. Not aldım bunu, peşinde olacağım :)

      Sil
  2. Yaptığımız tüm transferlerden kar edeceğiz ona şüphe yok. ama eksik kaldı. Özellikle bir tane 8 bir tane 6 alsaydık şu anda bence şampiyonluk mücadelesi veriyorduk. Uefa'da da çeyrek finaldeydik.
    Umarım seneye kadro planlaması yapılırken önce orta sahadan başlanır.
    Sadece orta sahaya bile 2 kişi alınsa o bile yeter bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılanma eksik kaldı elbette. Bu da senkronu düşürdü.

      Sil
  3. En istikrarlı oyuncumuz kesinlikle. Hollanda maçında da biraz izledim. Savunma lideri gibiydi defansta... takıma girer girmez bu kadar ağırlık koyması çok ilginç geldi bana.

    YanıtlaSil
  4. Fatih Terim enkaz bıraktı deyənlərə insd bu oyunçuların hər biri bir potensiyal
    Belsson Cicaldau Morutan Barış Boey
    Sadəcə yapılanma əksik qaldı tamamlanmadı..
    Nelssonu twitterdə futbol ulemaları @futbol_5" və onun ətrafı onu takib edən objektiv tayfa hər səfərində pisləyir "oyun görüşü yox hava hakimiyyəti yox " və.s
    Nelssonun bu yüksəlişi onlara bir cavabdır
    İn şə Allah davamı gələr nəticədə qazanan Galatasaray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enkaz bırakmadı asla. Satışlar sayesinde yeni yönetim maddi anlamda nefes alabilecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir