5 Mart 2022 Cumartesi

Sağda Yunus Akgün, solda Kerem Aktürkoglu 'nu en az 1 sezon izlemek isterim


Kerem Aktürkoğlu'nun taliplerinin olmasından daha doğal bir şey yok. Genç, yükselen değer. Lyon tarzı takımlarla adı anılmakta. Galatasaray'ın da bu transferden en az 15 milyon avro'luk gelir beklediği söyleniyor. Rakam daha da yükselebilir tabii. Yükselmesine adına da sanki, Kerem Aktürkoğlu'nun en az 1 yıl daha takımda kalması lazım. Zaten yeni sözleşme yeniledi ve Galatasaray'la da uzun bir geleceği olabilir.

Elde satılabilecek birçok isim var. Herkesi bir anda satma taraftarı da değilim. Zaten iyi bir sezon geçmedi. Bazı potansiyeller adına beklediğimiz o uç noktalar maalesef oluşmadı. Bu yaz dönemi için 15 - 20 milyon avro aralığında gelir elde edilmesi de eli güçlendirir. Bunu da stoperlerden biri, Mohamed ve Cicaldau gibi isimleri satarak gerçekleştirebilirsin. Rakam daha da artabilir. Bir yandan gençleşmeye devam ederken, diğer yandan kaliteli tecrübelerle birlikte doğru harmanı oluşturursun.

Potansiyelli ve iyi bir kadromuz var ama çoğu noktada eksiğiz. O eksikleri de elde edilecek gelirle doldurabiliriz. Luis Campos ve sportif direktörümüz önderliğinde kadro planlaması gerçekleşecek. Satış ve alış işlerinde onlara güvenmek istiyorum. Geçen yaz dönemi aldığımız potansiyeller ile tohumu attık, toplama işi de bu yaz dönemi. "Futbol aklı" önderliğindeki yapılanmayı doğru buluyorum. Ne olacağını yaz dönemi göreceğiz.

Kerem Aktürkoğlu'nu ise en az 1 yıl daha Galatasaray'da izlemek isterim. Kerem Aktürkoğlu / Yunus Akgün kanatlarını görmeyi hayal ediyorum. Yerli ağırlığı artarken, artık yerli satışı o kadar kolay değil. Kerem Aktürkoğlu gitti, Yunus Akgün onun yerini doldurur da doğru yaklaşım değil. Biri sağ, diğeri sol. Birlikte oynayabilirlerse çok daha güçlü hareket edebiliriz. Tabii iş gelecek tekliflerin büyüklüğüyle doğru orantılı olacak.

16 yorum:

  1. Bana göre yunus Kerim'in önünde bir potansiyel oyuncu ve inansa çık ciddi teklifler gelebilir Avrupa'dan ki 2-3 sene evvelinde bu tekliflerden söz ediliyordu. Ayrıca ikisinin kalması gelecek seneki yabancı kuralında + kalecimiz de umarım yerli olacağını düşünürsek bizi epey bir rahatacaktır .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de daha ciddi potansiyel de, her 2sini kullandığımızı düşünmek istiyorum :)

      Sil
  2. Evet kesinlikle satilmamali ve önümüzdeki sezon sakatlanıp aylarca kadro olmaması beklenmeli ve sakatlık dönüşü de bir daha eski performansına ulaşamamalı ve arap takımlarına falan kiralık gönderilmeli. Bence en doğrusu bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her futbolcu için aynı tehlike var. Hatta senin bile. Yarın evden çıktığında, bugün başına bir şey gelmeyecek diyebilir misin :)

      Sil
  3. Ben fiyatını bulan futbolcunun satılması taraftarıyım uçuk paralar böyle bir yetiştirici gelenekle elde edilebilir ama ligin ve zihinlerin buna elverişli olması lazım fakat 90 li yılların dar zihinleri iş başında rekabetçi bir ligden 3 büyüklerin ligine yeniden dönüyoruz yayın için teklif edilen rakamlarda bunun gostergesi,rakamlar böylesi bir lig için bence çok bile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de taraftarıyım da, daha iyi fiyatları da bulabilir.

      Sil
    2. Daha iyi fiyatları bulabilmek için yetiştirici ve geliştirici bir ekosisteme ve geleneğe ihtiyaç var oda bu topraklarda yok. Bu yüzden uçuk rakamlar mümkün değil bu ligden herhangi bir topcuya 20 den fazla vereceklerine ihtimal vermiyorum

      Sil
    3. Ben de sanmıyorum ama bahsi geçen rakamlar da düşük. Artabilir.

      Sil
  4. İnşallah bu sportif direktör hamleleri işe yarar hem satmayı hem de almayı beceririz. James gibi fırsat transferleri yakalamak anlamında iyi olabilir.
    ama esas satma konusunda becerili olmamız şart. Cica, Marcao, Muhammet gibi oyunculardan para kazanmamız gerekiyor.
    Ben de Kerem'in 15 gibi bir teklif gelmedikçe satılmaması gerektiğini düşünüyorum. 1 sene daha solda Kerem sağda Yunus'la izlesek güzel olur.
    Bir de eğer Torrent olur da kalırsa taktik anlamda, pozisyon bilgisi anlamında Kerem'e katkı sağlayacaktır bence.
    Seneye kale, bek, stoper pozisyonlarını yerli yapmazsak çok zorlanırız
    Zira orta saha 3 tane deve dişi gibi oyuncu istiyorum. En az 2 tane katran siyahı 6 ve 8, box to box önlerin de kreatif bir 8-10 misal James gibi olmalı. Tabi hala golcü de allahın emri şart. Muhammet'i sattık diyelim, Halil de gidecek zaten, bir tek Gomis asla olmaz.
    Golcü bulmak lazım. Nasıl buluruz kimi alırız bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sportif direktörler, danışmanlar boşuna para almıyordur. Yaz dönemini göreceğiz artık, eğer kalabilirlerse.

      Sil
  5. Kerem'in gitmesine transferler açısından ciddi ihtiyaç duyacağız sanırım. Çok güzel olurdu bu ikili ama pek umudum yok.

    YanıtlaSil
  6. Marcao ile keremi satıp oluşturan kaynak ile bir kaç tane potansiyel 25 yaş altı oyuncu transferi yapılacaktır ama öncelikle iyi bir teknik direktör lazım

    YanıtlaSil
  7. İlk öncə etiraf etməliyəm ki yunus məni yanıltdı :)
    Ondan bu cür performans gözləmirdim və onun da itib batacağını düşünürdüm
    Gələcək sezon mütləq şəkildə kadroda olub yararlanılacaq oyunçulardan bəlkədə 11in ən güclü namizədlərindən birisi.Gələcək sszon 4 yerli qanunu da bir fürsətdir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir