13 Mart 2022 Pazar

Yine döndü dolaştı iş, Inaki Pena'ya geldi


Yine döndü dolaştı iş, Inaki Pena'ya geldi. 3 maç için yabancı kaleci mi kiralanır deniyordu. Hatta bu tercih sonrasında beklenen orta saha hamlesinin gerçekleşmediğine inanan dahi vardır. Kaleci olmazsa olmazındı. Muslera'nın yokluğunda, hatta bu sezon varlığında dahi yaşadığın sorunlar ortadayken. Burada Torrent'e de artı, onun kaleci antrenörünün özel önerisiyle geldi. Ne denli potansiyelli bir kaleci olduğunu görüyoruz.

Günü kurtarması yeter derken, o seni Barcelona deplasmanından çıkartacak kıvama geldi. Kalecilik meziyetleri üst düzeyde değil derken, oynadıkça o noktada da aşama kaydediyor. Boyu kısa, yan toplar problem dedik. Barcelona karşısında tüm yan topları topladı. Refleksler iyi, net kurtarışları var. Ayaklarını zaten her fırsatta konuşuyoruz. En önemli artısı da bu. Geriden pasla çıkmakta sorun yaşayan Galatasaray'da, bu özelliği çok ferahlatıcı.

Taylan Antalyalı sorun yaşıyor diyorduk, Pena'nın pas kabiliyeti onu dindirdi. Orta sahaya net toplar atıyor ve geriden çıkarken zaman da kaybetmiyorsun. Baskı yediğin anlarda da ciddi bir opsiyon oluyor. Barcelona karşısında gösterdiği performans öyle düzeydeydi ki, gelecek adına umutlarımızı da aldı. Göze soktuk çünkü, Barcelona adına şu turun kazanımlarından biri oldu. 3. kalecileriydi, artık 2. kalecileri olur. Gelecekte ise gelebileceği noktayı hep birlikte izleriz.

Pena'yla devam etmek isterdim. Potansiyelli, pas oyununda opsiyon sahibi, modern futbola çok uygun. Uzun yıllar kaleni korur, gelişimiyle de ciddi bir satış opsiyonu oluşurdu. Barcelona'da Ter Stegen gibi bir dev var, onu aşmak zor. 2. kaleci olmak da genç isim için handikap. Genç kaleci oynamalı, tecrübeli olan yedek beklemeli. Ya da 2 denk kalecinin mücadele ortamını oluşturmalısın. Bu tarz genç kiralamaları da genellikle tutturuyoruz.

8 yorum:

  1. Nerede dinledim hatirlamiyorum ama Trabzon macindaki hata gibi Taylan'in kaleci ile paslasma hatalari uzerine konusurlarken, Pena'nin o tarz paslardan kacindigini hatta Taylan'in alabilecegi sekilde arkasina degil önune dogru pas attigini söylemislerdi, Taylan yine ayni Taylan ama Pena'nin pas kalitesi onu da düzeltiyor dediginde haklisin bu herkesin dikkatini cekmis gercekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pena değerli. Taylan Antalyalı'nın topu geriden çıkartma yükünü hafiflettiği gibi, onu da doğru yerde topla buluşturuyor, ateşe atmıyor.

      Sil
  2. Orta saha kanatlarına doğru tam isabet uzun toplar atabiliyor. Bunu Babel üzerinden daha önce de denerdik ama toplar çok yukarıdan gittiği için rakip rahatça yerleşir ve topu alırdı. Pena bu toplari alçaktan ve hızlı gönderdiği için rakip yerleşmeden kontrol etme şansımız olabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli işte ayaklarının temiz olduğu kaleci :)

      Sil
  3. Satın alma opsiyonu olmasını çok isterdim. İnaki Penayı al en az 10 yıl kaleyi teslim et bana çok güven verdi ve geliştiğinde kim bilir ne hale gelecek. İki üç yıl sonra Barcelona A takımda birinci kaleci veya ünlü bir takımda göreceğimize inanıyorum. (Alp

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isterdim ama bunu vermemeleri doğal.

      Sil
  4. Yine bir istatistik paylasayim. Spor Toto Süper Lig'de birçok takım, kalesinde verdiği gol beklentisinden daha az gol yemiş. 20 takımdan 16'sı beklentinin altında yemiş. Galatasaray ise 37 gol beklentisinden 41 gol yemiş kisacasi kalecisiz dönem Galatasaray'i mahvetmis.
    Pena ya da saglam bir yedek kalecimiz olsaydi su an baska seyler konusuyorduk.
    Pena ile yitirilen özgüven de geri geldi hani Muslera varken bu takim gol yemiyor abi deniliyordu ya iste o durum geri geldi.
    Fenerbahce'ye bakalim Altay eh iste Berke ise ortalama bir kaleci ama ikisi de Ismail'den cok iyi oldugu icin Fener su an ilk 3'u zorluyor ya da Adana sirf Muric ile ilk 5'te. Kisacasi bu ligde kalede ve orta sahada yanlis planlama yaparsan tepetaklak oluyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte kaleci faktörü de belimizi büken noktalardan biri oldu :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir