8 Nisan 2022 Cuma

Doğru olan, bizim eksik kaldığımız taraflardan biri buydu


Torrent'in röportajını okuduk. İçerisinde çok güzel detaylar da var. O da gelecek sezon ne olacağını bilmiyor. Mutlaka planları var da, kalır mı, kalmaz mı bilinmez. Kalması da beni şaşırtmaz, yolların ayrılması da. Ben yolların ayrılması taraftarıyım ama gidip de olmadık bir teknik adam için bunu yapmam. Bielsa deniyor mesela, Türkiye'ye asla uymayacak bir teknik direktör. Elbette büyük profil de, bunun adı etikete yönelmek. 2'sini asla kıyaslamıyorum da, Torrent'le devam ederdim. Benim kafamdaki isim Okan Buruk ve onun da nedenlerini konuşmuştuk.

Torrent'in röportajına gelirsek. Teknik heyetiyle alakalı yaptığı açıklamalar ve isimleri tek tek tanıtması çok hoşuma gitti. Fatih Hoca dönemi, bu teknik heyet kısmını çok konuştuk. Yetersizdik o konuda, bu bir gerçek. Birileriyle iyi anlaşıyorum, onlar benim evlatlarım üzerinden de teknik heyet oluşturulmaz. İşinin ehli, sizi geliştirebilecek isimlere yönelmek zorundasınız. Klopp da diyor, her şeye teknik direktör yetişemez. Mümkün olan en iyi ekibe sahip olmak zorunda.

Jordi Guerrero, hem 2. adamı, hem de duran top antrenörü. Duran top konusunda da alanının en iyilerinden biri. Duran toplardan gol bulamıyor ve bu durumu da "çalışmıyoruz" üzerinden eleştiriyorduk. Şimdi ise Barcelona karşısında bile kornerden gol bulabiliyoruz. Jordi Gris, işin analiz tarafında. Büyük maçları iyi geçer olduk, planlarımız çok güçlü. Tabii ülkeyi tanımak hala zaman alacak da, son dönemde hedef maçları iyi geçer olduk. Mutlaka payı vardır.

Kaleci antrenörü olan Ricard Segarra'yı ben de tanıyordum. Inaki Pena kazanımı ile başlı başına büyük iş. Muslera da iyi döndü, bunda mutlaka faydası vardır. Torrent devam etmese dahi, kendisiyle yola devam edilmesini isterdim. Julian Jimenez da kondisyon antrenörü. Torrent, eforlu bir oyun oynatmak istiyor ama bunu şu günde başarması zor. Yine de takımın fizik kalitesinin arttığını düşünüyorum. Beşiktaş maçını hatırlayın, Barcelona maçı sonrası büyük bir efordu.

Riera da, Fatih Hocanın yardımcıları arasındaki belki de en umut dolu baktığımız isimdi. En başından bu yana kursları kovalıyor, pro lisansını aldı, kendini geliştirmek istiyor. Torrent ile aynı dili konuşurken de, Galatasaray'ın içinden geliyor olmasıyla da köprü oldu. İşin özü, şu an iyi bir teknik ekip var. En azından, Fatih Hocanın dönemine göre çok daha iyi ve doğru bir ekip. Doğru olan, bizim eksik kaldığımız taraflardan biri buydu.

16 yorum:

  1. Ben Okan Buruk'un ekibinin de eski halini biliyorum yani yine Torrent'in ekibine kiyasla cok geride bir ekip, en iyisi Okan Buruk Teknik direktör Torrent ve ekibi de yardimci olsa olurdu ama onu da Torrent kabul etmez.
    Okan Buruk ligde is yapar ama Avrupa'da analiz, teknik taktik islerinde belki 1 2 tane idare eder Basaksehir maci var o kisimi bence kotoramaz, bir Barca'ya karsi takimi ezilmekten kurtarabilecegini sanmiyorum mesela.
    Torrent'in de ligimizi halen tam tanimadigini dusunuyorum ama bakarsan Besiktas, Trabzon, Barca maclarinin hepsinde etki etti, hepsinde de elindeki kisitli malzemeye göre ustun oynadigimiz anlar var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de, hoca faktörü orada farklı. Ekip iyi olur, başarı gelmeyebilir. Prandelli'nin ekibi çok iyiydi de ne oldu :)

      Sil
    2. Prandelli’ye verilen sözlerin yerine getirilmediği için başarısız oldu. Bu başarasızlık Galatasaray yönetimine yazar.

      Sil
    3. Hangi sözler. Yurt dışında takım alma durumu mu? Bunun saha içiyle ne alakası var? O sezon gayet iyi bir takım vardı. Zaten şampiyon da oldu.

      Sil
  2. Torrent'in kalmasından yanayım.Takıma ciddi katkılar verdiği belli.Bu takımı son 4 yıldır Fatih Hoca ve maalesef tecrübesiz ekibi çalıştırdı.Torrent mücadele ve taktik anlamda ciddi katkı verdi.Gelecek sezon öncesi kamp ve birkaç transfer ile Torrent'in çok başarılı olacağına inanıyorum.Oynadığımız Beşiktaş maçı son 4 yılda izlediğim en iyi maçımızdı.Torrent'te elindeki oyuncuyu değerlendirme ve yükseltme özelliğinin olduğu belli oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka katkıları var da, liderlik vasfı istiyor bu seviye biraz da. Diş göstermesi lazım.

      Sil
  3. Torrent oyunu sistemi çok iyi bilen bir hoca. Ekibi de gayet iyi belli ki ama benim kafamı kurcalayan şey görece daha küçük takımlara karşı performansı ve oyuna müdahaleleri. Bu noktada bana hiç umut vermiyor. Tabii kendi kuracağı takımla da bakmak lazım ama açıkçası bu noktada umutlu değilim. Gelen başkan adaylarının maddi noktada sıkıntı yaşadıklarını düşünürsek her ikisi de mecburen Torrent'le bir deneme yapacaktır. Ama işler kötü giderse bekleyeceklerini sanmıyorum. Bu arada iki düşüncesi çok hoşuma gitti Torrent'in. İlki takımın temel sorununun bitirememek olduğunu tespit etmesi. İkincisi ise istediği oyun için çok büyük oyunculara gerek olmadığını, sistemi işletecek oyunculara ihtiyacının olduğuna değinmesi. Torrent'in istediği oyun çok pahalı bir oyun, bu yüzden düşüncesini kıymetli buluyorum. Aynı zamanda önümüzdeki sezon kalırsa kadronun yaş ortalamasının yükseleceğini de işaret eden bir cümle gibi geliyor bana. Bu da farklı bir sohbette değerlendirilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun sistemi ve maç hazırlığı diyelim. Oynatmak istediği bir oyun var, büyük takımlar adına da güçlü felsefe.

      Sil
  4. Torrent kendi kaderini 7 haftadaki performansı ile belirleyecek eğer gerçekten söylediklerini sahaya yansıta bilirse kalma ihtimali bir hayli yükselir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun. Kredisini yükseltmesi açısından önünde haftalar olacak.

      Sil
  5. Toreentle devam edilmesi taraftarıyım göndermek 3 m gibi bir maliyet ortaya çıkarıyor bu büyük fatura tek tek antrenörlerini saymış tanıtmış alanında dünyanın en iyilerinden bir ekibi var röportajdan beni etkileyen kısım önce alt yapıya bakariz orada yoksa transfer isterim demesi hoşuma gitti fakat Galatasaray alt yapısını la masia sanmiyordur umarım çünkü orada da evlatlar var

    YanıtlaSil
  6. Birçok teknik adam futbolcudan daha çok teknik ekiple çalışıyor bizde sayı 5'i bulunca devrim yapılmış gibi düşünülüyor. Uzun vadeli kalacak olsa bu ekip daha da gelişebilir aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka o yönde bir plan vardır. Konuşuluyordu da.

      Sil
  7. (Emre)
    "onlar benim evlatlarim uzerinden teknik ekip olusturulmaz" cok dogru bir cumle. Nuri Sahin'in de gecen bir Youtube kanalinda aciklamalarini izledim. "Ekibiminde herseye "evet hocam haklisin" diyenleri istemiyorum, bu cok sacma" diye aciklama yapti. Torrent Ekip calismasini sever, ve uzerine koyarak devam eder. Bu zamani vermemiz lazim. søzlesmesi bitene kadar devam. Yillar sonra bu kadar dogru ve iyi calisan bir ekip, profesyonel, iletisimde bu kadar iyi, kavgadan uzak, imali mesajlarla dolu basin toplantilari artik bitti. Bu takima da pozitif yansiyor bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nuri Şahin'in de ciddi bir potansiyeli var. Antalyaspor'dan doğru direkt Bundesliga yapacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir