26 Nisan 2022 Salı

Yeni bir teknik direktör, başına geçtiği takıma ne kadar dokunabilir?


Yeni bir teknik direktör, başına geçtiği takıma ne kadar dokunabilir? Bunun mutlaka maksimumu vardır da, Sami Uğurlu'yu o seviye açıklayamaz. "Geçici" adı altında devraldığı Kasımpaşa'yı arşa çekti. Küme düşme adaylarının başındayken, şu an Avrupa Kupası için bir ihtimal kıvamına geldiler. Sami Uğurlu'nun takımın başına geçtiği 18. haftadan bu yana da, 40 gol ile ligin en fazla gol atan, 103 ile de en çok şut çeken takımı oldular. Opta'nın paylaşmış olduğu bu istatistik her şeyi açıklıyor.

Kasımpaşa, ciddi anlamda büyük takım futbolu oynuyor. Hücum odakları büyük ve iyi futboldan da geri durmuyorlar. Ellerinde de özellikle hücum tarafında kaliteli bir yapı oluştu. Şöyle düşünün. Gol krallığına giden Umut Bozok gibi bir forvetleri vardı. O Umut Bozok da gösterdiği performansla tüm büyüklerde forma giyecek kalitedeydi. Ocak ayında Jackson Muleka geldi ve Umut Bozok'u kesti. Bunu da sadece o başarabilirdi.

Muleka, Ocak ayında gelip de, neredeyse gol kralı olacak. Aşırı meziyetli bir futbolcu. Söz konusu Kasımpaşa olunca, Diagne algısı yapanlar olacaktır da, Muleka bambaşka. Türk büyüklerini geçtim artık, direkt Avrupa yapacaktır. Bitiriciliği, soğukkanlılığı, atletizmi, topla hareketliliği çok değerli. Rakip ceza sahası dışında da etkili bir forvet. Komple paket yani. Tek forvet oynar, kanat forvet oynar. Çok işlevli.

Muleka bizi aşacağı için, hayal dahi kurmam. Haris Hajradinovic ve Umut Bozok gibi isimlere bakarım ben. Umut Bozok'un Galatasaray sevgisi, Hajradinovic'in de sezon sonunda sözleşmesinin bitmesi avantaj. Hajradonovic denilince burun kıvıranlar, vasat diyenler olacak da, bu sezon öyle bir futbolcumuz olsa emin olun ki daha verimli hücumlar izlerdik. Oyun aklı, pas ve teknik kalitesi çok yüksek. Toptan kaçan, bitirme anında var olan 10 numaralardan değil. Direkt olarak sorumluluğu alır ve takımını yönlendirir. Maddi kriterlere bakan işler. Bonservis vermeden böyle bir yabancıyı alabilmek de başarı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir