21 Nisan 2022 Perşembe

Feghouli'nin Başakşehir'e gideceği söyleniyor


Feghouli'nin Başakşehir'e gideceği söyleniyor. Şaşırtıcı olmaz. Başakşehir, bu tarz etiketleri transfer etmeyi seviyor. Sözleşmesi de bitmişken, böyle bir transferi yaparlar. Feghouli de Türkiye'den ayrılmak istemez. İstanbul, onun adına yaşanabilecek en ideal şehir. 1.5 milyon avro civarı parasını kazanır. Zaten Galatasaray'da kazandığı ona bir ömür yetecektir. Nereye giderse gitsin. Gitsin de, biz önümüze bakalım.

Bu tarz futbolcuların sözleşmesinin bitiyor olması güzel. Ciddi maaşlar ve onların gidişi nefes aldıracak. Babel'i Feghouli'ye oranla çok daha iyi anacağımı da söylemiştim. Bakın bugün lig bitti ama Babel sahada, çabalıyor. İş ahlakı var en azından. Feghouli ise öyle değil. Ne zaman ihtiyaç duysan yok bu adam. Çoğu zaman da olmadı. 2 şampiyonluğun, özellikle 2.'sinde büyük katkı verse de, elde kalan başka bir şey yok. Oysa beklentiler bambaşkaydı.

Cenk Ergün övülüyor da, maaş yükünden ciddi bel büktü. Bir de o dönemin döviz kurunu bugüne kıyas yaparak yorum yapılıyor. O günün kuru niye bugüne kıyas yapılıyor? Bugün için o rakamlar çok daha fazla da, o gün de fazlaydı. Bu paralara da o kadroyu kurmak ekstra bir maharet istemiyordu. Buradan destanlar yazılıyor ya, inanamıyorum. Yaş haddi gelmiş, tam anlamıyla hazır ve etiketli futbolcuları transfer ettik. Çok da büyük paralara.

Feghouli de hoş bir seda bırakmayarak ayrılacak. İsterse gittiği yerde inanılmaz işlere imza atsın. Yeteneğine laf yok, sahada kalması ve iş ahlakı sorun. Sık sakatlıklar yaşar oldu, fizik ve tempo bitti, saha içinde çok ağır. Çalışır da toparlar mı derseniz, sanmıyorum. Onun üstüne takım kurar, mümkün olan en ekonomik ölçüde kullanırsanız bir şeyler verir. Galatasaray'ın öyle lüksü yok da, belki Başakşehir'in vardır.

12 yorum:

  1. Bu sezon bir sürü maaş yükünden kurtulacaz ama dönüp dolaşıp benzer transferler yapıyoruz. En son yaşlı olarak Gomis i aldık ve her çıkan haberde maliyeti bir öncekinden fazla çıkıyor. Büyük ihtimal yeni gelen başkanda yakın olduğu menekşe şirketlerinden bir kaç transfer yapacak ve bu döngü aynı şekilde devam edecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis işi biraz günü kurtarmaktı ve bu da gerekliydi :(

      Sil
    2. Günün sonunda işe yaramadı. Bunları yapmaya da devam edeceğiz gibi duruyor. 27 üstü oyunculara karşı değilim ama doğru kontrat ve doğru oyuncu ile (Gomis özelinde değil bu yorumum)

      Sil
    3. Nasıl yaramadı, ligde kaldın. Göztepe / Rize serisini geçemesen, bugün ecel terleri döküyordun. Gomis gelirken gün ligde kalmaktı, bunu başardın.

      Sil
  2. patrik ayrılacakmış. diagne de satılırsa elimizde sadece muslera ve gomis kalır yüksek maaşlı. fegh'e ise 1 milyondan fazla veren bence hata yapar. neyse bizi ilgilendirmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aanholt ayrılır mı çok emin değilim ben.

      Sil
  3. Başakşehir'de çok başarılı olur.Başakşehir'de sabit ücret dışında maç başı ciddi ücret koyacaklardır.Feghouli o zaman çatır çatır oynar:)Bizde son 3 sezon tabiri caizse yatarak para kazandı.Milli takımda oynayan ama kendisine maaş veren kulübünde ise yatan oyuncu.Babel konusuna katılıyorum.Babel çok az sakatlık yaşadı ve her zaman kendisini hazır tuttu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsterse uzay futbolu oynasın. Bu onun karaktersizliğini gösterir. Umurumda da olmaz.

      Sil
  4. Gitsin Başakşehir'i şampiyon yapsın isterse. Kendinden bu kadar soğutamazdı.

    YanıtlaSil
  5. Övgüler çok kaliteli isimleri emekliliği gelmeden prime'inda, birkaç sene sonra hala piyasası olacak şekilde getirip, %95 katkı almak, her birinin banko oynaması. Cicaldau'ya verilen bonservisle Fernando alındı, farklı profil, yaş, maaş vs olsa da referans olması açısından. Bir de bu seneye bak Nelsson hariç hiç bir isim ilk 11 bile çıkamıyor ne sene başı gelenler ne de devre arası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaşlar başka ama, o yaş haddi başka. Bambaşka konular :) Kıyas olmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir