10 Nisan 2022 Pazar

Fenerbahçe 2-0 Galatasaray, farkı yine orta saha belirledi


Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci / Mert Hakan Yandaş, Galatasaray'da ise Berkan Kutlu / Taylan Antalyalı. 2 hücuma bakan orta sahaya, 2 savunmaya bakan orta saha. Fenerbahçe'de Crespo bu 2'liyi taşıyor. Galatasaray ise Cicaldau'yu taşımak için 2 tane savunmaya bakan orta sahayla oynuyor. O Cicaldau ise sahada bile yok. 70 küsürlere kadar oyunda tutuluyor, izliyoruz. Beğenmediğimiz, eleştirdiğimiz Halil Dervişoğlu da Cicaldau yerine oyuna girdiğinde en azından toptan kaçmıyor.

Farkı her kaybettiğimiz maçta olduğu gibi, yine orta saha belirledi. Kalitesizliğe inanmıyorum, tercihler sorgulanmalı. Ahım şahım oynamayan Fenerbahçe'ye karşı daha kötü oynamayı kabullenemiyorum. Durduracağız, bekleyeceğiz derken, ne rakibin ilk yarıdaki ön alan baskısına çare bulabildik, ne de sağ kanattan akın akın gelen Osayi'ye. İlk golü de o akınlardan birinde buldular. Çok pozisyon vermedik diye övünenler olacaklara soralım, sen ne buldun?

Stoperlerin baskı yiyor, kenarlardan çıkamıyorsun. Taylan Antalyalı'yı da zaten saymıyorum. Kalecine döndüğünde de her top rakipte. Böyle bir baskı bol pozisyon getirir mesela, Fenerbahçe bunu bulamadı. Ahım şahım oynamadı demem bundan. Sen ise çıkamadığın için zaten bir şey yapamadın. Biraz Berkan Kutlu oynamaya çalıştı, Babel de ayakta kalabilen tek isimdi. Kerem Aktürkoğlu sakatlıktan yeni dönmüş, Gomis hareket edemez halde. Ön alanda varlığın bile yok.

2. yarıda biraz kıpırdanmayı denedin de, orada da bulduğun tek tük imkanları değerlendir. Gomis öyle böyle etkisiz değil. Cicaldau hayalet ve sen de 70'lere kadar bekliyorsun. Saha içindeki futbolcular ne değiştirebilirdi? Plan değil, ancak bireysel yetenekler bir şey yapabilirdi. 2-0 geriye düşmen de doğal. Hataya çok müsaitsin. Ondan sonra 50 tane futbolcu değiştirsen ne fayda? Tatsız, tuzsuz, anlamsız bir görüntü.

Bu takım hücumda sadece Kerem Aktürkoğlu'na bakıyor. O da olmayınca görüntü bu işte. Mostafa Mohamed olsa, en azından ön alanda bira daha enerji derdin. Gomis'e kalınca, tamamen yürüyor haldesin. Orta sahada zaten kaybediyorsun. Sezonun da özeti bu. Kulüben zayıf, bazı isimler alternatifsiz. İç sahada varsın, deplasmanda kayıpsın. Her 2 oyun arasında bu kadar fark olmamalı. Galatasaray'ın düştüğü durum çok üzücü.

36 yorum:

  1. Burak, toparlanabilir miyiz? Ne diyorsun? Bir nefes olur mu, seçim-olası hoca değişikliği(Okan Buruk)-transfer(nasıl yapılacaksa). Artık Torrent'ten ve eksiklerimizden, kaosumuzdan konuşmak beni çok yordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Buruk bu kadroya ne yapabilir hocam bunu biraz aciklayabilir misiniz acaba?

      Sil
    2. En çok onun ismi konuşuluyor diye parantez içine onu yazdım. Hiç alternatif bir isim duymadım. Yani Okan değil, Ahmet de olabilirdi o yazdığım. En çok Okan'ın isminin konuşulması da normal zaten. Zamanında nasıl Hamza'nın ismi konuşuluyor ise.

      Sil
    3. Bir de kastım bu kadro değil zaten. Orda transfer de yazmıştım Nasıl yapılacaksa diyerek. Bu kadroya Okan değil, Klopp ne yapabilir?

      Sil
    4. Ben de onu sormak istemistim zaten ayni seyi soyluyoruz o halde. Haliyle su durumda Torrent'i sucluyoruz tamam ama ne bileyim yillarin Fatih Hocasi da bu kadro ile 9 macta hicbir sey yapamadi bu kadro gercekten iyi bir kadro degil istatistiklere de bakarsak geriye dustugunde oyunu cevirebilecen bir kadro yok aksini kimse iddia edemez bence.

      Sil
    5. Toparlanabiliriz. Bence hala kötü kadro yok, temel gayet var. Bu kadro birkaç kaliteli takviye istiyor.

      Sil
    6. Hoca işine gelirsek, ligin dinamikleri belli. Bu maddi zorluklarda da, azdan çok alacak hocaları düşünmeliyiz. Mevcudu yükseltmek önemli. Fenerbahçe, İsmail Kartal ile neler yaptı gördük. Etiketten sıyrıldı ve doğru yapıyla yola devam ediyor.

      Sil
  2. Golü yine Taylan baglantili yememize ne diyorsun hocam bu orta saha komple degismeli, öyle ki su orta sahada 11 oyuncusu yok belki Berkan kenardan gelebilir, yapacak bir sey yok yaraticilik sifir bundan daha iyisi ancak beraberlik alabilecek bir oyun olabilirdi vasata alistik ne yazik ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef alanını boşalttı ve bu sezon bunun gibi birçok gole sebep olan hatası var.

      Sil
  3. torrent'den yana umudum hiç olmamıştı ama takımın bu halde olmasının bir numaralı sorumlusu fatih terim'dir. bu kadar kötü bi kadro mühendisliğini düşman yapamazdı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katilmakla beraber Fenerbahce'den 5.5 km az kosmusuz yani teknik ekip iyi diyoruz ama görunen o ki mucadele isini bile Ismail Kartal'in takimina karsi yapamiyoruz sadece kalite ile aciklayamiyorum ben 5.5 kmlik farki.

      Sil
    2. Torrent de bu şartları bilerek geldi ama. Bilinmezliğe gelmedi.

      Sil
  4. Bu takıma en az direkt katkı verecek 3 orta saha , net 1 forvet ve sol bek alınmadan değil torrent kim gelirse gelsin duzeltemez. Kalite sıfır ki bu maçın da skoru direkt buna bağlı. Orta sahaları değiştir maçı Galatasaray alırdı. Şuan düşebilecegimiz en dip noktadayız ve ne yazık ki gelecek yönetimlerde umut vermiyor....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mostafa Mohamed bence o katkıyı verir. Orta saha değişimi net, sol bek için alternatif bakardım, Aanholt o kadar kötü isim değil.

      Sil
    2. Bence de Aanholt ilk yarinin saglam duran 2 3 isminden biriydi, kesinlikle kötü isim degil ama bu sartlarda o para verilir miydi orasi tartisilir.
      Ya da PVA olmasa da yerine o parayla Gedson vb. Bir oyuncu alinsaydi dersek her turlu Gedson veya benzeri oyuncu derim ben de.

      Sil
    3. Aanholt adına gelen bir yorum yaptım ben.

      Sil
  5. Geriye dustugumuzde zaten yenilmistik zira oyunu cevirebilecek bir tek oyuncun var o da sakatliktan ne kadar donmus belli degil. Bu kadro sifir sifir haricinde bir oyun oynayamiyor dogrusu bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücumda alternatifsizlik diz boyu ve sadece Kerem Aktürkoğlu'na bakar haldeyiz. Bu da çoğu şeyi açıklar.

      Sil
  6. (Emre)
    Gomis icin 6 yas daha genc Diagne'yi tazminat verip gøndermenin zaman gectikce hatali bir hamle oldugunu dusunmeye basliyorum.

    Ayrica bu Fener derbilerini son yillarda genelikle orta sahanin belirledigini dusunuyorum. Fener bizi Kadikøy'de son 5-6 yildir yenemiyordu, hata tum maclarda ustunluk kurmakta zorlaniyorlardi. Bunun tesaduf degil, øzelikle yakin gecmisteki orta saha kalitemizin yuksek olmasindan kaynaklandigini dusunuyorum, tabi baska nedenlerle birlikte. Ligimizde bence gørdugum en iyi cift yønlu orta sahalardan ikisi Belhanda ve Gedson, mukemmel bir lider ve 6 numara Fernando, yine mukemmel top dagitici Seri, topla cikislari hatasiz Lemina. Son yillarimizda bunlar vardi, rakip Jailson ve Tolgay Arslan'la oynarken. Bugunki oyuncularimizi kesinlikle køtu bulmuyorum. Taylan'in gecen sene performansini unutmadim. Ama su an net bir kalite eksigimiz oldugunu dusunuyorum bu bølgede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu orta saha yapisi ile ustunluk kurabilecegin takimlar zaten küme düsme potasinda, Besiktas da Joseph ile baslasaydi o maci da kazanamiyorduk, katiliyorum.

      Sil
    2. İyi de Diagne şu sıralar yeni yeni iyileşmiş olacaktı. Lig bitti. Göztepe ve Rizespor maçlarını Gomis olmasa geçemezdik.

      Sil
  7. Gomis yerine Babel oynamalıydı. Hücum pres,top tutma ve mücadele anlamında çok eksik kaldık.Ortasahada hiç alternatifimiz yok maalesef.Pulgar vasatın altı çıktı.Yine birçok oyuncuya çöp yakıştırması yapılıyor.Bu oyuncular ile çok iyi maçlarda çıkardık.Sürekli aynı oyuncular ile oynayamazsınız.Gelecek yıl ortasahaya en az 2 alternatif şart.Fenerbahçe,Trabzonspor ve Beşiktaş 'ın ortasaha alternatifleri bizden çok fazla.Kadro mühendisliği çok kötü bir yıl geçirdik. İki yabancı kaleci, iki yabancı sağ bek ve iki yabancı forvetin var.Ama ortasahada hiç katkı alamadığın Pulgar ve sadece birkaç maç katkı alabildiğin Feghouli var. Umarım yeni yönetim takımda çok büyük değişiklikler yapmaya ve çok fazla transfer işine girmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilirdi. Ön alanda sahte 9 rolünü daha net uygulardı. O zaman da kanatta oyun kurucu eksikliği yaşardık. Fiziğiyle kim seni tutacaktı?

      Sil
  8. konya bizi ezmişti. bu maç tam bir kadıköy fb galibiyeti. 2 atak 2 gol. hele oyunu tamamen almışken faul verilmedi gol yedik maç orada koptu.

    bu maça öldük bittik demem yani çok rahat 1 puan alınırdı. kaıdkçy büyüsü devreye girdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyü değil, bence plan üretememek, geç değişiklikler sorun oldu.

      Sil
  9. İsmail Kartal takımına sınıf atlattı, istenilen seviyeye getirdi, Valerian Ismael geldiği gibi takımının çehresini değiştirdi, Abdullah Avcı bile geçen sene Trabzon'un başına geçtiğinde yenilmeyen takım kurmayı başardı. Anlıyorum Fatih Terim'in yerine gelmek kolay değil ve illaki pozitif dokunuşları var Torrent'in ancak Fatih Hoca dönemi ile kıyaslarsak (bu sezon için konuşuyorum) ahım şahım bir fark yaratamadı. Etiketten bağımsız bu takımın yenilikçi bir hocaya ihtiyacı var. Bielsa söylemleri ne gerçekçi, ne de mantıklı. Lazio kariyerinden bile kısa sürer bizde kariyeri. Çağdaş Atan, Fairoli tarzı bir teknik adam bulunmalı. Okan Buruk konusunda şüphelerim var açıkçası. Lig için harika olabilir ama bir üst seviye için kendini geliştirme noktasında isteksiz gibi duruyor, sanki maksimum hedefi Galatasaray'a antrenör olmak gibi duruyor. Bize daha ilerisini hedefleyecek teknik adam lazım. Umarım yeni yönetim Campos'u falan harcamaz, akıl alıp doğru bir teknik adamı getirir takımın başına. Tabii sadece hoca konusunda değil, transferde alım ve satımda da bu insanlardan yararlanmak lazım. Futbol çok hızlı değişiyor. Guardiola'nın, Klopp'un çılgınlar gibi kendini yenilediği bir ortamda durağan hocaların başarısız olması kaçınılmaz. Artık sistem hocası olmak yetmiyor. Sistemini yenileyebilen hocalar başarı kazanıyor. Umarım yeni hoca aranırken bu kriterler göz önüne alınır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yeni gelen teknik adam bir şekilde dokunuyor. Galatasaray Nef'te de böyle oldu :)

      Sil
  10. Bu takımın genlerinde Barcelona oyun formatı yok, 10 liralık malzemeden 3 liralık katkı almaya çalışıyor Torrent. Orta sahan zayıfsa, farklı oyun formatı deneyeceksin. Bu maç Pena'yı oynatsa Fenerbahçe'nin baskısı bir işe yaramayacaktı. Muslera her ne kadar daha iyi kaleci olsa da, bu atmosferde ayağı düzgün ve titremeyecek kaleci oynatacaksın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pena da oynasa 1-0 biterdi hocam, bu orta saha ile mucize olsa berabere kalabilecegin bir takim var bunu kabul etmek gerekiyor.

      Sil
    2. Tabii ki öyle. Sorun şu ki hoca Barcaball oynatmak istiyor ama kalede ayağı kötü olan Muslera'yı oynatıyor. Bir tutarsızlık var, onu söylemeye çalışıyorum.

      Sil
    3. Evet katiliyorum saniyorum zor kurtarislarda Pena'ya tam guvenemiyor tecrubesizliginden dolayi ama pasla cikma olayi ve Pena'yi Suleyman Rodop ve Sinan Yilmaz da benzer seyleri konustular son programlarinda herkes farkinda o durumun tutarsizliginin, haklisin.

      Sil
    4. 1-0 biter miydi bilmem de, geriden o denli baskı yemezdin. Daha iyi çıkardın oradan. Bu da belki Taylan Antalyalı'yı dahi daha iyi gösterirdi.

      Sil
  11. Fenerbahce'de yedek ve kadro dışı kalmış Mesut, Ozan, Gustavo, Pelkas, Sosa gibi oyuncularin hepsi Galatasaray'da ilk 11 oynar biz neyi tartışıyoruz abi arada cok fark var bizim kadromuz alternatifsiz ve en iyi hali bile cok zayif, bosa konusuyoruz bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite farkından ziyade, doğru 11, etiketten sıyrılmak etken oldu.

      Sil
    2. Fenerbahce icin dogru yorum ama bizim icin etiket zaten yok, Cicaldau 8 isabetli pas yapmis derbide cikartsan kimi koyacaksin, benchten kim gelirse gelsin fark yaratamayacak haliyle yine Cicaldau oynuyor, bu döngüden bunaldik, lig artik bitsin abi.

      Sil
    3. Doğru, onların ellerinde bir yapı var. Bizde de var gerçi ama o 2-3 dokunuşun olmaması durumu çok fark ettiriyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir