11 Nisan 2022 Pazartesi

Fenerbahçe'de Arda Güler hazırlanırken, Galatasaray'da ise Arda Turan oyuna giriyordu


Tribünler "Arda" diye bağırıyordu. Fenerbahçe'de Arda Güler hazırlanırken, Galatasaray'da ise Arda Turan oyuna giriyordu. Barcelona deplasmanına götürülmedi diye alkışlıyorduk bu kararı. Ne oldu da biz yine kendisine döndük? Ya da bu maçta Arda Turan oyuna girerken ne düşünüldü? Emre Kılınç bekliyor, sen Arda Turan'a dönüyorsun. Bunun adı iflastır. Sonra da dönüp bana "bizim oyunumuz şu, bunlar olması lazım" deme.

Büyük hocaların zamana ihtiyaç duyduğundan bahsediyor. Oraya da takıldım. Hangi büyüklük? Kendisini övdüğüm, hakkı olduğunda hakkını verdiğim zaman çok da, hangi büyüklük? Geçmişinde ne var, ne başardın da bu zamanı istiyorsun. Ya da gelecek adına ne umut ettirdin de bu zamana ihtiyacın var. İç sahada farklı, dış sahada farklı haldesin. Gelişiyor, değişiyor diye bir şeyler yazacağız desem, aynı eleştirileri bugün de yapıyoruz.

Torrent "bitirememekten" bahsediyor, Fatih Hoca da bundan bahsediyordu. Torrent de oyuncu değiştirmek adına bekliyor, Fatih Hoca da bekliyordu. O da Arda Turan'a dönüyordu, sen de dönüyorsun. Bir şeyler değişmiyor yani. Değişen, gelişen bazı isimler var da, gün sonunda o da, Fatih Hoca da Babel'e sarılıyor. Babel bu haftaları iyi oynuyor bu arada, ayakta kalan yegane isimlerden. Aynı hareket ediliyor, kastım bu. Farklılık nerede?

Düzen de aynı, formasyon değişikliği yok mesela. 4-3-3 devam etmekte. Cicaldau yine orta sahanın derinliklerinde kayıp. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu'yla devam. Kimin pozisyonu değişti? İç sahada yarın yine kazanırız da, deplasmanda kaybetmeye devam edeceksin. Sonra da maç sonunda çıkıp, geçmişe sallıyorsun. Bu tablo ve kadroyu görerek geldin. Neyin projesinden bahsediyorsun, hangi projeyi uygulayabilirsin?

Fatih Terim'in kredisi sonsuzdur, proje de uygular. Sen onun projesini devam ettirmek için değil, günü kurtarmak için buradaydın. Seninle aynı dönem gelen İsmail Kartal aldı yürüdü, sen ise daha kötü duruma sürükledin. Ligin refleksleri diyordum ya, bahsettiğim bu işte. Galatasaray da o gün, günü kurtarmak adına hareket etmek zorundaydı. Sezonu kaybettiği gibi, bir de Torrent'in tazminatıyla uğraşmak zorunda kalacak.

9 yorum:

  1. Bunu arda Turanın veda maçı olarak görmek lazım sondefa bir fenerbahçe derbisi oynadı

    YanıtlaSil
  2. Torrent tartışmasız başarısız oldu sınıfta kaldı, ama şu kadroya ciddi takviyeler gelmesin yine Cicaldau Gomis falan oynasın seneye de Avrupa hayal olur, hoca kim gelirse gelsin. Şampiyonluk falan çoktan geçtim zaten birkaç sene olamayız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni sezonu görelim, başkan kim olacak, neler bizi bekliyor.

      Sil
  3. Fatih Terim projenin ilk aşamasını tamamlamamış ve süre istemişti, ligte kuşkusuz başarısız gidiyordu ama devre arasını görse büyük ihtimal Gedson takıma gelecek ortasaha guclendirilecekti ve en zayıf olduğumuz yerde toparlayacaktık yani hiç kuşkusuz suanki halden daha iyi olacaktık. Fatih Terim bu kulüp için yalnızca bir td değil kötüyse bile bir sezon diyorsa hakkı var sabredilir.
    Fenerbahcede Arda Güler i hepimiz beğeniyoruz ve bir alt-yapı oyuncusu değil transfer çok da güzel transfer helal olsun, bizde de Emirhan, Beknaz vb vb bir sürü forma bekleyen genç var hangisi gördü geçen hafta bek yoktu orda daha solbek olarak oynayamayan ömer i sağa attık. Hadi alt-yapı oynatmamayı geçelim eldeki herkes kötüye gidiyor bir iki oyuncu hariç. Moruţan ilk geldiğinde leblebi gibi çalım atıyordu dün iki çalım atamadı cica cigersizdi, berkan cigersizdi herkes düşüyor burda suç sadece oyuncularda mi? Önce morutan i haftalarca oturtup barça maçına attı sonra da aynısını dün halile yaptı merak ediyorum torrent bu ikisini kaç defa oynatmiski bu kadar riskli maçlarda sahaya atıyorsun. Biraz uzun oldu ama kinliyim bu adama heleki dönüp dolaşıp guardiola muhabbeti cevirmesi bağımsız bir td olamamış yaptıklarıyla değil masaligiyla ovunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne değişirdi. Yine başarısız olacaktın. şampiyon mu olacaktık. Bıraktığı yer maalesef iyi değildi ve bu takımı da o kurdu.

      Sil
  4. Bu kayıp sezonda bir tane bile oyuncu kazandiramadik as takıma. Bu çok acı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalan haftalarda kazanabilir miyiz ondan da emin değilim.

      Sil
    2. İsmi geçen bir oyuncu bile yok. Çok zor yani

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir