27 Nisan 2022 Çarşamba

Galatasaray, kendi emekçilerine bu şekilde davranmamalı


Efe Güven, çok büyük bir Galatasaray emekçisi. Neredeyse her kademede çalışmış ve bulunduğu noktaya da tırnaklarıyla kazıyarak gelmiş bir isim. 3-4 gün sonra sözleşmesi bitiyordu. Yönetimin de son 3-4 günü. Böyle bir karar nasıl alınıyor aklım almıyor. Bırakın da bu karara yeni yönetim varsın. Galatasaray'ın emekçisi dediğimiz, yıllar içinde türlü zorluklar yaşamış bir isim. Bu muamele reva mı şimdi? Çok ayıp edildi.

Sürekli kadın basketbolu ile alakalı sorunlar yaşıyoruz. Ödemeler sorun oluyor, bununla alakalı yabancı sirkülasyonu yaşanıyor. Eldeki bazı yerliler de bir dönem mobbinge uğrayıp, elden kaçırılmıştı. Transfer yaparsın, sözleşme imzalayamazsın. Zaten düşük bütçelerle başarı kovalıyorsun. Efe Hoca da her şeye rağmen dirayetle mücadele eder. Daha iyi kim gelecek onu merak etmemin yanında, şu tabloyu hak edecek bir şey de yaşanmadı.

Bu sezon Euro Cup alınabilirdi, o doğru. Büyük fırsat kaçtı. Kelsey Plum ayrıldı, yerine gelen yabancıya sözleşme veremedik derken de ligde çözülme oldu. Play-off çeyrek finalinde elenmemiz bu yüzden. Başarısızlıktır doğru da, yılların içeriğine bir bakalım. Neler yaşandı, ne gelişti, niye böyle oldu. Hocanın bu tabloda suçunu en az görenlerdenim. Çok daha güçlü imkanlarla da daha başarılı olacağına inanıyordum. Milli Takım için adı geçiyordu mesela.

Yolları da ayırabilir, çalışmak istemeyebilirsiniz. Ama bu karar size düşmez artık. 3 gün sonra yoksunuz. Bırakın da bunun kararını yeni yönetim alsın. Ekrem Memnun ile yollar çok şık şekilde ayrıldı mesela. Efe Güven, bu muameleyi hak etmemişti. Galatasaray, kendi emekçilerine bu şekilde davranmamalı. Efe Hoca'ya sonsuz teşekkürlerle. Hakkı ve emeği büyük. Türlü zorluk içerisinde, imkan oluşturmaya çalıştı.

2 yorum:

  1. Kadim Galatasaray geleneğidir vefasızlık. Gelip bir sezon takılıp şov yapanlar baş üstünde taşınır. Galatasaray'ın kendi çocukları da böyle yerden yere vurulur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir