30 Nisan 2022 Cumartesi

Hakan Keleş, benim adıma sezonun en büyük iş başaran teknik direktörü


Bazı "mütevazı" hikayeler var. Akhisarspor, Süper Lig'e çıktığında öyleydi. Az ve öz imkanlarını en iyi şekilde kullanmışlardı. Zaman içinde büyüdüler de, kupalar ve iddia kazandılar. Sonrası kötü yönetim ve düşüş. Karabükspor'da yıllarca bu hikayeyi yazmış ama sonları hazin olmuştu. Temel nokta" kontrolü kaybetmemek". Giresunspor'un da bu sezon yazdığı hikaye büyük. Belki de ligin en mütevazı takımları. 

Hakan Keleş, benim adıma sezonun en büyük iş başaran teknik direktörü. Giresunspor da, sezona felaket başlanmasına rağmen, Hakan Keleş'te ısrar ederek büyük iş başardı. İlk 6 haftada 1 puanları vardı. Buna rağmen, klişeye onlar düşmedi ve teknik direktörleriyle yolları ayırmadılar. İstikrar diyerek kazandılar. Bu kadro kalitesiyle de büyük iş çıkardılar. Tebrik etmek gerekiyor. Umarım onlar da bu başarı sonrası kontrolü yitirmezler.

İstikrar, büyük hikaye demek. Her geçen zaman biraz daha üzerine koyar ve büyürsün. Sonra da kontrolü kaybedip, etiket peşine düşersin. Süper Lig'de biz bunu gördük. Gerçi ilk 6 haftada böylesine kötü sonuçların ardından teknik direktör değiştirilmesini de görüyorduk. Onlar ise bu klişeye düşmediler. Öyle büyük hamleler de yapmadılar. Ligin en düşük bütçeli kadrosu onlarda olabilir. Altlarında yer alan 4 takıma bakınca, demek istediğimi anlarsınız.

Göztepe'nin Ocak ayı transferleri dahi ortada. Altay'ın da sezon başı aldığı büyük yabancılar var. Rizespor ise hala Ocak ayında Gedson Fernandes'i kiralamanın gururuyla yaşıyor. Transferde seviye bu maalesef. Giresunspor da hamleler yaptı ama daha akılcı, mütevazı şekilde. Alt ligden kalan temeli de sarsmadan, iyi bir takım olmayı başardılar. Bu hikayeyi de Hakan Keleş yazdı. Ligin bitimine 3 hafta kala Süper Lig'de kalmayı başardılar. Gelecek sezonlarını çok merak ediyorum.

Desteklerinizi bekliyorum.
Destek olmak için de;
Sayfadaki tanıtımlara 1-2 tık atmanız gerekecek :)

2 yorum:

  1. İstikrar bir şekilde kazanıyor. Sene başında sağlam bir plan yapıp o plana sonuna kadar sadık kalan takımlar başarılı oluyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giresunspor başarılı oldukça, bu mütevazılıktan ne denli şaşacak göreceğiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir