28 Nisan 2022 Perşembe

Lucescu 'dan başkası katkı alır mıydı emin değilim


20 yıl önce bugün, Kocaeli İsmetpaşa Stadı'nda şampiyonluğumuzu ilan etmiş ve 3. yıldızı takmıştık. 2001 - 2002 sezonu benim adıma özel. Bunu da her fırsatta yazıyorum. İçerisinde müthiş hikayeler var. O hikayelerden biri de Radu Niculescu. 2001 - 2002 sezonunun Ocak ayında takıma katılmıştı ve o sezon toplamda 13 maça çıktı. Bunların 4'ü de Şampiyonlar Ligi. Önceki sezon Jardel ile oynarken, sonraki sezonda Radu Niculescu ile takviye edilen bir takım. 

Bu takım da bayrağı yere indirmeden, Avrupa'da başarılı olmaya devam etti. Sezonun özel yanı da bu zaten. Uefa ve Süper Kupa'yı kazanan kadrodan birçok isim o sezonun başında takımdan ayrılmıştı. Bir yanda da ekonomik sıkıntılar var derken, çok düşük bütçeyle, kısıtlı ama birçok takviye yapıldı. Kısıtlılık yetenek anlamında. Yine de o kısıtlı imkanlarla yapılan kadro mühendisliği tuttu ve ortaya iyi bir takım çıktı.

Lucescu bu anlamda özeldir. Bu şampiyonluk da benim adıma unutulmazdır. Normal şartlarda Radu Niculescu gibi bir forvetin yüzüne bakmazsınız. Galatasaray'a geldiğinde kendisini tanıyan bile yoktu. Geçmişinde de öyle derin bir kariyeri yok. Galatasaray'da ise yarım sezon oynayıp, 13 maçta 4 gol attı. Attığı gollerin ortak noktası da kritik olmaları. Liverpool maçındaki golü ya da Kocaelispor deplasmanında maçında attığı şampiyonluk golü gibi.

Hatta 2 hafta öncesinde, Samsunspor'u deplasmanda 1-0 geçerken de golü o atmıştı. Çok kritik goller bunlar. Sert bir oyuncu olduğu aklımda, hava hakimiyeti vardı. Kritik anlarda da sahne alıp, iyi bitiricilik göstermişti. Çok büyük meziyetleri yoktu elbette. Rotasyon gibi düşünüp, kritik anlarda hep sahaya attık. Galatasaray sonrası da bir kariyeri yok. Lucescu onu ilk etapta Beşiktaş'a götürmek istese de başaramamıştı. Sonrasında Ankaragücü'nde de oynadı diye aklımda.

6 yorum:

  1. Kariyer zirvesi o yarım sezon sanırım. Lucescu'nun o yılları çok başkaydi gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlı başına kariyeri hatta o yarım sezon :)

      Sil
  2. Burak, 20 yıl demişsin, dile kolay. Yaşlandık:) O zamanlar Radu beni öyle gaza getirmiş ki, formasını almak istediğimi hatırladım. Yaş 12 falan. Kadro isim ve yetenek anlamında nerden nereye gelmişken, başarılar devam etti. Teknik direktör takımıydık resmen:) Güzel nostalji oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşlandık tabii :) çok özel sezondu ama, asla unutmam.

      Sil
  3. Lucescu bu ülkeye gelmiş en iyi yabancı teknik adamdır.Yoktan var etmişti takımı.Bülent Aķın bile premier lige transfer olmuştu onun sayesinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı konusunda katılırım ama kendi izlediğim dönem adına. Derwall'den daha büyük değil mesela :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir