1 Nisan 2022 Cuma

Samimiyetine zaten inanmam, zamanlama da her şeyi özetliyor


Işıtan Gün'ün blog yazısıyla alakalı yorumum net. Eğer ibra edilmiş olmasalardı, bu yazı yazılacak mıydı? Cevap tabii ki hayır. Samimiyetsiz bir hareket yani. Yine de iddialar araştırılmalı. Belgeleri var diyor, bunları da açıklamakla zorunlu. Yazarın kimliği ve yazının zamanlaması, konu üzerinde çok da durmamaya sebep. Işıtan Gün, samimiyetsizliği ve skandallarıyla ön plana çıkan bir yöneticiydi. Burak Elmas'ı da aşağı çeken ve ibra edilmemesindeki en önemli etmen.

Araştırılsın söyledikleri. İçerikte doğrular var mıdır da bilemem. Bunlar ancak araştırılacak öğrenilecek noktalar. Şükrü Hanedar bir çıkış yaptı, bence Fatih Hoca da yapmalıydı. Fatih Hoca'yı eleştirirsiniz, sevmezsiniz, beğenmezsiniz, çağ dışı bulabilirsiniz ama hayatı Galatasaray olan bir isim. Yıllarını vermiş, türlü başarılar kazanmış. Bu tip konularla adının yan yana gelmemesi lazım. Işıtan Gün'ün amacı, "madem ben yandım, herkes yansın" tadında.

Fatih Hoca'nın "..... limitini" söylemine ben takılmadım. Başlarım limitinize tadında, adam transfer bekliyor. Yaparsınız yapmazsınız ayrı da, bu tarz ne söylemler vardır. Fatih Hoca üzerinden kampanya yapan ve seçimi kazanan isim Burak Elmas'tı. Hocayı tanıyor, tarz bu. Haliyle de takılacağımız bir nokta yok. Işıtan Gün de o raporu verdikten sonra judo şubesine gönderiliyor. O gün istifa etmesi gerekir ama son anda dahi istifa etmiyor.

Skandallarına girmiyorum bile. Galatasaray yöneticiliğini geçtim, üyelikten de ihraç edilmesi gerekiyor. Burak Elmas nasıl oldu da, bu ismin ısrarla arkasında durdu anlamıyorum. Sonunda yanlış yaptığını anladığı ama işin işten geçtiğini söylüyorlar. Mali genel kurulda istifasını istemiş, Işıtan Gün de hep birlikte istifa edelim demiş. Genç Osman'ın yeniçerinin zafere ulaştığını anladığında, lalasını onlara vermek istemesine benziyor.

Gizli ve kişiye özel bir belgeyi sen insanlara duyuruyorsun. Bu başlı başına suç. Işıtan Gün'e gelirsek, suçladığı kişilerin iddia ettiği suçlarla alakalı kendisi de sorgulanıyor. Transferler, önerdiği isimler, menajer ilişkileri, komisyonlar. Türlü iddia var. Çıkıp da hiçbirine cevap veremedi. Mali genel kurulda konuşmaz, hatta direkt kurulu terk eder ama ibra pazarlığını anlatır. İbra olmayınca da böyle bir blog yazısı yazar. Samimiyetine zaten inanmam, zamanlama da her şeyi özetliyor.

19 yorum:

  1. "madem ben yandım herkes yansın" tarzı hareketi ilk hocadan gördük sanırım. ışıtan gün'ün ahlak dışı tweetleri neden 6-7 ay boyunca ortaya çıkarılmadı da hoca görevden alındıktan birkaç gün sonra ortaya çıkarıldı? gerçek şu: ışıtan gün ilk günden beri fatih terim tarzı değil, daha modern bir yapının takımı yönetmesini istiyordu. bu yüzden de bence başkanı hep işledi. saha sonuçları da kötü gidince başkan bence yanlış bir kararla hocayı görevden aldı. sonrasında önce hoca, sonra da ışıtan gün eteklerindeki taşları ortaya saçmaya başladı. arada tüm zararı da Galatasaray gördü maalesef:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca mı yaptı onu, sosyal medyada mı yüründü bilinmez. Hocanın bir hareketini görmedim çünkü. Taraftarın kendi aksiyon alışı.

      Sil
  2. Hocanın eteğindeki taşı döktüğü doğru değil. Gönderilmeden önceki son maçında ilk defa sabır istiyorum diyerek gönderildi. Elmas hocaya transfer yapamayız dedi hoca ona bile tmm dedi. Galatasaray'a başkan olan biri d.ozbek faiziyle parasını istedi ya bunların yüzde doksanı kupa tarih renk felan düşünmüyor bir çoğu kendi şirketi için burala geliyor. Y. Demirören en büyük örneği. Problem GS değil Türk futbolu. Sat bakalım milyardere bunların hangisini yaşanır ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dursun Özbek meselesi tam olarak oyle degil para hibe etsen, otel konaklama vs kendi sirketinden versen bile Futura kesmek zorundasin onlari yasal düzene oturtmak icin bildirim yaptilar, Dursun Özbek'in halen iceride 4 milyon European fazla parasi var ve hibe etmis dediler en son.
      Bu konuyu Mehmet Özcan saniyorum detayli anlatmisti kanalinda, 3 4 milyon para Dursun Özbek icin birkac aylik kazanc en fazla.

      Sil
    2. Dursun Özbek ile alakalı o haciz söylentileri hep Mustafa Cengiz yönetiminden çıkma. Ödeme planı yapıyorlar, Dursun Özbek hibe de yapıyor. Buna dahi uymuyorlar.

      Sil
    3. Kadir Cetincali da ayni konuya deginmis son Ajans 1905 videosunda, 4 milyon Eruo hibe eden tek baskan Dursun Özbektir diyor videoda, bu kadar kulübe yakin adamlar yalan soyluyor olamaz diye dusunuyorum.

      Sil
    4. Öyle çünkü. Olumsuz algı üretildi o dönem maalesef.

      Sil
  3. Galatasaray üzerinden birbirlerini yıpratıp bitirmeye çalışıyorlar sürekli. Ama olan Galatasaray'a oluyor. Burada kötü olan Galatasaray armasının arkasına saklanıp yapmaları bu işi. Umarım farkına varırlar bu hatanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası doğru. Sorunu hep Galatasaray yaşıyor.

      Sil
  4. Bence iyi oldu, kim ne yapti yapmadi biz uzaktan bilemeyiz ama bundan sonra menajerlere peskes cekecek paramizin olmadigi cok net belirtildi, bundan sonra ikinci menajere bile kimse cesaret edemez tranferlerde, sonucta su durumda bile Fenerbahce'den sonra 4 milyon Euro ile en.fazla menajer odemesi yapan biziz. Besiktas guya 2 milyon vermis, saniyorum Gedson.dahil degil cunku Ahmet Bulut 1 milyon Euro aldi oradan diyordu herkes Ne kadar dogru bilemeyiz elbette.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belirtildi de, Işıtan Gün bu işin kalbinde asıl :)

      Sil
  5. Evet ama zaten yönetim ibra edilmediği için yazıyor adam, ve tabii ki kendisinin suçlandığı konulardan bahsediyor çünkü yazının amacı kendisini savunmak, ve neden kongrede konusmadığına da çok net bir sekilde cevap veriyor metin icinde, yani ibra edilselerdi böyle bir konuşma olmayacaktı.

    Başkana ilettiği bir raporu kamuoyu ile paylasmış, dolayısıyla özel bir mesajın ifşası gibi bir durum yok, bu Fatih Terim'in fesih sözlesmesinin fotoğrafını paylaşması gibi bir şey.

    İçeriğine gelince, sućlamadan ziyade teknik bir eleştiri var, çete ifadesi dahi doğrudan bir suçu işaret etmiyor fakat camiayı bu kadar rahatsız edince insan şüpheleniyor. Zira dediğin gibi, Barıs Alper ve Torrent transferleri üzerinden Işıtan Günün çıkar sağladığına dair ithamları hiçbir belge sunma ihtiyacı duymadan pek çok tetikçi gazeteci birilerinin ağzından dile getirdi, ve kimse onları savcılığa gitmeye davet etmedi, Işıtan Gün konuşunca ise konu birden tabu haline geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torrente verilen parayi tartisirim ama Baris Alper cok iyi transfer bence son Milli macini izlemediyseniz izleyin, biz almasak baskasi zaten o parayi verecekti Baris Alper'e.

      Sil
    2. Ben Torrent'i de tartışmam, çok hızlı bir sekilde getirilmesi önemliydi, maliyeti de bence uygun, lig zaten kaybedilmişti, UEFA'da iyi bir sınav verdik. Pulgar transferi saçma bir şekilde eleştiriliyor zira Taylan'ın performansının yükselmesi bir kiralık oyuncunun iyi performansından faha önemli. Acil transfer Pena'ydı ve çok iyi bir katkı verdi dolayısıyla ben devre arası transferlerini başarılı buluyorumm.

      Işıtan Gün'e gelince, kendisine yapılan organize saldırıların altındaki motivasyonun attığı twitler olmadığini tartışmaya bile gerek yok diye düşünüyorum.

      Sil
    3. Yönetimdeyken dile getirsin. İbra olunmasa sorun yok demek ki. Gider ayak ateş ediyor. Samimi değil bu. Kendi vukuatlarını da anlatsın, dinleyelim :) İsim versin ya da, isimsiz suçlamalar yapmasın. Belge var diyor, yayınlasın.

      Sil
  6. Maalesef filler tepişiyor ve olan çimlere oluyor.Camia içınde bölünmüşlük var ve kin güden birçok grup var.Bu durumda doğru düzgün başkan çıkmaz.

    YanıtlaSil
  7. Bu arkadaşın utanmadan böyle bir şeyi yayınlaması onun ne kadar perde arkasından çalıştığını ve sinsice işler çevirdiğinin göstergesi. Benim için o yazıda bahsi geçen hiçbir şey inandırıcı değil. Hepsini okudum. Ama bunlar zehirli sarmaşığın meyvesidir. İçindeki bazı şeyler doğru bile olsa asla dikkate alınmaz. Delikanlı gibi çıkıp kendini savunmak yerine perdenin arkasında hala sufleler peşinde.
    Eğrisiyle doğrusuyla Fatih Hoca burada. Yalınkılıç meydanda. Sen nerdesi? kimsin sen? önceden yoktun sonra da olmayacaksın?
    GS'ın dertleri çok çözümü maalesef bu kongrede artık yok. Süratle satışa doğru gidiyor kulüp. Maalesef artık Gs lisesi etkisindeki kongre sorunlara çözüm üretmek yerine kulübü iflasa götürüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım genel kurul üyeliği düşer. Kendisi Galatasaray adına utanç kaynağı çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir