4 Nisan 2022 Pazartesi

Şimdi bu görüntü, onun adına yeniden beklenti duymaya sebep


Emre Akbaba, bu sezon toplamda 11 gol 6 asist oldu. 32 maça çıktı ve istikrarlı şekilde yoluna devam etmekte. Alanyaspor onun adına müthiş adres oldu. Hatırlarsınız, Ozan Tufan da Alanyaspor döneminde yeniden kendisini hatırlamıştı. Emre Akbaba'nın Galatasaray dönemi o kadar şanssızlıklarla geçti ki, böyle bir toparlanmaya ihtiyacı var. Galatasaray'da devam etse, alternatif olmaktan öteye geçemeyeceği gibi, sürekli tepki yiyecekti. Şimdi bu görüntü, onun adına yeniden beklenti duymaya sebep.

İşin kilit noktası da "doğru kullanım". Galatasaray'ın forvet arkalı düzenleri pek yoktu. Fatih Hoca dönemi, ağırlıklı olarak 4-3-3 üzerinden yürüdük. Emre Akbaba'yı da orta sahanın derinliklerine çektik ve mücadele etmesini bekledik. Cicaldau da mesela benzer sorunu yaşadı ama o mücadele tarafında bir şeyler vaat ediyor. Emre Akbaba ise, rakip kaleden uzaklaştıktan sonra sıradan bir görüntüye geçiyor. Oysa onu özel kılan tabelası değil miydi?

Bülent Korkmaz da, Farioli de onu forvete biraz daha yakın oynatıyor. Gol katkısı da doğal olarak sürpriz değil. Galatasaray'da dahi oynadığı yere göre gole yakındı, sürekli pozisyon içindeydi. Öz güveni ise o kadar aşağı çekildi ki, bitiriciliğini unutmuştu. Şimdi onu hatırladı, yine özüne döndü, öz güveni arttı. 7+4 geliyorken, Emre Akbaba kıymetli bir alternatif olacak. Bakarsınız ilk 11 dahi olur, hiç şaşırmam.

Yeni teknik adam kim olursa olsun, yerli ihtiyacı büyük. Yerli kalitesi olarak da, bence temelimiz sağlam. Emre Akbaba, Yunus Akgün gibi kiralık isimlerle de o kalite biraz daha yükselecek. Doğru kullanımı da görürüz artık. Hatırlar mısınız, pandeminin ilk ortaya çıktığı sezonun 2. yarısında seri yakalamış, müthiş bir yükselişimiz vardı. O dönem bir ara 4-2-3-1 oynadık. Falcao forvet, Emre Akbaba arkasında. Hem uyumları iyiydi, hem de Emre Akbaba'nın gol etkisi. Böyle bir şey lazım işte.

Torrent'in elinde Emre Akbaba olsa net katkı alırdı. Oynattığı oyuna uyuyor çünkü. İşin skor tarafında bence sorun yaşayabiliyoruz, orada net bir bitirici daha gerekiyor. Cicaldau şu sıralar formsuz ve biraz daha orta sahanın derinliklerinde kalıyor. Emre Akbaba'yı kullanırdı bu yüzden, katkı da alırdı. Yeni teknik adam kim olur bilmem de, Emre Akbaba'yı kullanacaktır. Özellikle de sakatlık görüntüsünden uzaklaşması güzel oldu.

6 yorum:

  1. klasik 4231 oynasak sağda yunus 10 numara emre akbaba gayet katkı alırız. mevzu doğru sistem iyi çalışma. süper ligi zor bir lig sanıyor millet.

    YanıtlaSil
  2. 32 maça çıkması bile büyük başarı. Galatasaray'da çok maç kaçırıyordu. Bu sene ek olarak iyi de oynuyor. Skora katki yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En önemlisi de öz güveni tekrar toparlaması.

      Sil
  3. 4-3-3 oynaması zor bir sistem.Ortasahada çok yönlü oyunculara ihtiyaç oluyor.Fatih Hoca ısrarla bu sistemi denedi ve bor türlü iyi futbol oynayamadık.4-2-3-1 sisteminde Emre Akbaba ve Cicaldau gibi oyuncular iyi performans gösterip, skor katkısı yapabiliyorlar.Emre Akbaba ligin en değerli 10 numaralarından birisi.Değerlendirmemiz gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3 oynanır ama Emre Akbaba ve Cicaldau tarzı isimleri bu formasyona uydurmak zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir