27 Nisan 2022 Çarşamba

Sorumluluk almak zorunda kaldığı ve bundan kaçmadığı için böyle görünüyor


Berkan Kutlu için "3 asist ile kariyer rekoru kırdı" deniliyor da, adamın öyle uzun bir kariyeri yok ki. 2 yıldır aramızda. Alanyaspor'da yaşadığı müthiş performans sonrası Galatasaray'a transferi gerçekleşti. Doğru da bir transferdi. Berkan Kutlu'ya haksızlık yapıldığını düşünüyorum. İşi bilen, bambaşka bir teknik adamın elinde çok ciddi gelişim gösterip, inanılmaz parlayabilir. O da eksiklerini biliyor ve bunun üzerine gidiyor.

Berkan Kutlu, bu 3 asistin 2'sini Torrent döneminde yaptı. Torrent'le alakalı iyi bir şey yazacak olursam, o da Berkan Kutlu'yu kullanma şekli. Fatih Hoca dönemi 6 numara gibi oynarken, Torrent onu biraz daha hücuma yaklaştırıyor. Berkan Kutlu, henüz gole ulaşamamış olsa da, oynadığı maçlarda pozisyona da girer oldu. Ceza sahasına daha sık giriyor, orayı karıştırmaya çalışıyor. Kilit pas, asist denemeleri de arttı.

Topla alışverişi çok iyi değil tabii. Pas tarafında zorlanabiliyor da ama bunun üstüne gidiyor, geliştirmeye çalışıyor. Çalışınca geliştirebileceği bir özellik. Kendine tempo, hız katamazsın da, teknik özelliğini parlatabilirsin. Berkan Kutlu da o eşiği geçtiği an çok daha değer kazanacak. Tudor'un Tolga Ciğerci'yi kullanma şeklini hatırlayın. Tolga Ciğerci gibi bir futbolcuya müthiş gol istatistiği yakalatmıştı.

Berkan Kutlu da bunu sağlayabilir. Yeter ki işi bilen, iyi bir teknik adamın eline düşsün. Eminim ki bugün çoğu takım da onu takımında ister. Temposu, mücadele gücü üst düzey. Etrafı biraz daha yetenekli hücumculardan oluşsa, onun bu teknik ve pas tarafındaki sıkıntısı da çok fazla göze batmayacak. Şu an sorumluluk almak zorunda kaldığı ve bundan kaçmadığı için böyle görünüyor. Bu da bence övülmesi gereken özelliği.

9 yorum:

  1. Berkan'dan ne bekleniyor çok merak ediyorum. Her oyuncu 10 gol 10 asist yapamaz ki adamın saha içindeki rolü belli zaten. Mücadele edecek. Top kapacak vs niye bu kadar skor katkısı bekleniyor anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Türkiye liginde 4 milyon euro'ya yapılan bir transfer Berkan Kutlu. Neresi doğru transfer hocam? Doğru transfer Berkan gibi bir oyuncunun 1, 1.5 milyon euroya getirildiği zaman olur. Berkan'ın iyi niyetli ve azimli olduğunu düşünüyorum. Evet doğru hocayla doğru şeyler de yapacaktır ama kesinlikle doğru transfer değildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın. Iyi niyetli ve azimli olabilir ama ne 4 milyon euro eder nede galatasaray orta sahasının as oyuncusu olabilir. Verirsin 1 milyon euro iyi bir yedek olur. Daha fazlası değil olamaz da.

      Sil
    2. Çok doğru hamle hem de. Rakam tartışılır da, bu rakamı yurt dışından da verdiler. Galatasaray da zaten bu rakamın üstünde satacak. Çok iyi hamle. özellikle yerli ağırlığında.

      Sil
  3. Doğru transfer demek 3 milyon euroya getirilen Kim Min-Jae'dir. bedelsiz alınan serdar dursundur, 1.5 milyon euroya alınan Crespo'dur. 4 milyon euroya alınan Berkan Kutlu transferi doğru transfer değildir. 2+2=4

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı isimleri sayıyorsun, ben yerlileri konuşuyorum. Kim Min Jae'nin yıllık ücretini de paylaş. Berkan Kutlu doğru hamledir. 33 + 33 = 66

      Sil
    2. Serdar Dursun yabancı mı hocam? ayrıca min jae'den adamlar en kötü 12 milyon euro kar edecekler. Bu paraya 10 tane Berkan bulursun. Crespo'nun maaşı veya serdar dursun'un maaşı çok mu yüksek ben anlamadım. Berkan'ın tek artı yönü yerli olması. Yabancı olsa bir maç bile 11 oynayamaz. Ama Berkan gibi bir yerliye 4 milyon euro fazla geliyor, bilmiyorum bu bonservislere avrupad takımları ne oyuncular alıyorlar. Neyse farklı düşünüyoruz umarım Berkan'dan güzel paralar kazanırız. Sonuçta her şey Galatasaray için.

      Sil
    3. Serdar Dursun bonservissiz futbolcu, sözleşmesi bitmiş. Bulursan böylesini alırsın. Berkan Kutlu kıyası ne alaka. Sen de elindeki çoğu adamdan tonla kar edeceksin. Kendi değerlerini yok sayan, çöp tutan Galatasaraylılığı anlamıyorum :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir