26 Mayıs 2022 Perşembe

1 yıl önceki seçimindeki yönetimine bakınca, bugüne yansıyan çok az isim var elinde


Eşref Hamamcıoğlu'yla alakalı kafama takılan bazı detaylar var. Dün Divan Kurulunu izlerken, konuşmasında mutlaka çok doğru detaylar vardı. Zaten hitap gücü yüksek, kendini dinletmeyi başarıyor. Konuşmasında odak noktası, karşısındaki rakibe yönelikti. Koalisyon ortamını, çatı aday girişimlerini eleştirdi. Hakkı da vardır, bir şey diyemem. Galatasaray spor kulübüdür, gayrimenkul şirketi değildir de dedi. Bu noktada da sorular başlar.

Bundan 1 ay önce, Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk seçim yarışı verecekti. Eşref Hamamcıoğlu da, Dursun Özbek ve Ünal Aysal'dan yardım istemişti. Camianın maddi anlamda güçlü 2 ismi. Bu da doğaldır. Dursun Özbek'ten, gayrimenkul projelerinde yardım istemişti diye biliyorum. Hatta rakam da konuşuluyordu. O gün gayrimenkul projeleri için yardım isterken, bugün neden Dursun Özbek bu işi kendisi yapmak istediğinde, Galatasaray gayrimenkul şirketi değildir deniliyor.

Eşref Hamamcıoğlu bir de ısrarla "ekibi koruduk, istikrarlıyız" mesajı veriyor. Bunu da 1 ay önceki yönetiminden sadece 2 ismi kaybetmesine bağlıyor. Oysa 1 yıl önceki seçimindeki yönetimine bakınca, bugüne yansıyan çok az isim var elinde. Hemen hemen herkes değişti. Hatta Cemal Özgörkey gibi ağırlığı olan isimler de Dursun Özbek'in listesinde. Geçen seçimde Cemal Özgörkey, Eşref Hamamcıoğlu'nun en büyük dayanağıydı.

Ortada istikrar yok yani, büyük bir değişim var. Dursun Özbek'in çok daha öncesinden adaylığını açıklamasını ben de isterdim yoksa. Bu iş çok son dakika oldu ve haliyle de seçimin ertelenmesiyle alakalı sorular soruluyor. Tarihi de buna dahil. Son gün aday olunca da, tüm kurullarıyla bir yönetim oluşturmak zor. Doğal olarak listede Metin Öztürk ağırlığı oluyor. Hazır liste çünkü. Metin Öztürk'ün listesi, geçen yılki seçimdeki listesiyle hemen hemen aynı. Orada bir istikrar var mesela.

Dursun Özbek yönetimi bir anlamda koalisyon da, şu günün şartlarında daha iyisi olmuyor. Columbus projesi tartışmaları da başladı bu arada. Cemal Özgörkey'in hazırladığı ve geçen yılki seçim döneminde Eşref Hamamcıoğlu'nun açıkladığı bir projeydi. Bu dönem ise proje Dursun Özbek yönetiminde. Eşref Hamamcıoğlu ise projenin kendilerine ait olduğunu iddia ediyor. Geçen yılki o toplantıyı ve söylediklerini dinlemesem haklı diyeceğim de, durum öyle görünmüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir