27 Mayıs 2022 Cuma

Haber yaparken, biraz mantık üretin


Haber yaparken biraz "mantık" üretin. Algı mı yaratılmaya çalışılıyor, onu da bilmiyorum. Burak Elmas dönemini eleştirdik, bitti gitti zaten de, geriye dönük "algı" haberlerine gerek yok. Kerem Aktürkoğlu'nun sözleşmesinde 12 milyon avro'luk çıkış maddesi var diye saçma sapan bir haber üretildi. Bu sözleşme yapılırken de açıklandı, sözleşmede çıkış maddesi yok. Bunu bilmelerine rağmen, bu tarz mantıksız haberler komik kaçıyor.

Biraz mantık. Kerem Aktürkoğlu'nun zaten sözleşmesi vardı. Bunu uzatırken, neden düşük bir çıkış maddesi koyarsın? Zam amaçlı sözleşme yapsın ve sözleşme yılını da ileri attın. Futbolcu zaten çıkışta. Çıkış maddesi koyarken, 20 - 25 milyon avro yazarsın. Diğer türlü sözleşme uzatmasan, futbolcuyu satarken yine 12 milyon avro'nun üstünü göreceksin. Niye böyle bir şey yapasın ki? Haberin her yanından mantıksızlık akıyor.

Nelsson ve Cicaldau gibi futbolcuların sözleşmesinde 25 milyon avro'luk çıkış maddesi var. Kerem Aktürkoğlu sözleşme uzatırken de bu çıkış maddesini bekliyordum. Hatta sözleşme uzatmasını da beklemiyordum. Gelişiyor, büyüyor, kafasında net şekilde Avrupa var. Neden ipleri Galatasaray'a bıraksın diyordum. Helal olsun, bu hareketi net Galatasaraylılıktı. Aldığı zam zaten helal de, sözleşmesine çıkış maddesi de koydurmadı.

Haliyle de transferi konusunda söz hakkı Galatasaray'da. Ben, en az 1 yıl daha takımda kalmasını isterim. Görünen o ki bunun gerçekleşmesi zor ihtimal. Yeni yönetim geldiği an, ayrılmak için izin isteyecek. Bundesliga takımlarının göz bebeği diye konuşuluyordu. 15 - 20 milyon avro aralığında bir rakam bekliyorum. Bu da iyi bir bonservistir. Sonrasını da, transfer gerçekleşirse konuşuruz. Bu yeri doldurmak da o kadar kolay değil.

6 yorum:

  1. Her ne kadar gitmesini istemesemde, talibi varken satılmalı. Genç oyuncular bize gelip, bir üst basamağa çıkabileceklerini bilmeli. En kötü günümüzde bile bunu yapabildiğimizi göstermeliyiz. Zaten giden bir oyuncunun yerini dolduramıyorsak çok büyük sıkıntılarımız var, Kerem'le falan çözülmez o iş demektir. Avrupanın A klas takımları ile baş edemeyiz. Real Madrid bile transferde PSG, Man. City gibi takımlarla baş edemez oldu. Barça borç sarmalına girdi. Newcastle hepsinden büyük bölüm sonu canavarı misali geliyor. Şu an hem yarışmacı (mümkünse Avrupa liginde zirveyi hedefleyen ya da CL'de çeyrek finali gören) hemde yetiştirici ayarda olmak zorundayız. Yıllardır verilen örnek, belki bayatladı ama Ajax modelinin bir benzerini, bizim futbol kültürümüze uyan modelini kurmak zorundayız. 10 sene içinde en azından Dortmund gibi olmayı hedeflemek zorundayız. Yüksek bedelle oyuncu satan ama alternatifini çoktan hazırlamış bir kulüp. Üstelik ligimizde Bayern gibi afaki dev rakipte yok. Düzgün bir futbolla hem şampiyon olup hemde yetiştirici, satıcı kulüp olabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satarsın da, en iyi rakamı kazanmaya odaklanmalısın.

      Sil
  2. (Emre)
    Gitmesini bende istemesem de hem kulubun ekonomik durumu hemde kendi kariyeri icin gitmeli. Is ahlakindan suphem yok, kalirsa elinden geleni yapar. Ama Mevcut durumdan daha iyisine bizde ulasacagini sanmiyorum. Sezon boyu yasadigi mental yorgunlugu øyle bir 1 ay yaz tatili ile atlatilmiyor. Seviye atlama vakti geldi kendisi icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeri dolduğu sürece sorun yok :)

      Sil
    2. Ozornwafor'u o paraya satan yönetimden beklenir böyle bir şey. Yalan haber ama Galatasaray yönetimlerine bakınca insanlar bu haberlere kolaylıkla inanabilir.

      Sil
    3. Satan demeyelim de, o opsiyonu koyan :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir