29 Mayıs 2022 Pazar

Attığımız genç tohumların hasadını toplama zamanı geldi


Attığımız "genç tohumların" hasadını toplama zamanı geldi. Bazı gençler için ciddi teklifler var. Kötü bir sezon geçirsek de, Avrupa'daki iyi görüntü birçok takım adına kıstas. Belki her gencimiz istenilen düzeye gelememiş olsa da, kimi de çok büyüdü. Nelsson, o isimlerden biri. 7-8 milyon avro verip, stoper mi alınır diye isyan edenleri unutmadım. O gün de alınır demiştim. Yeter ki inan o potansiyele. Nelsson'a inandık ve kazandık.

Kötü Galatasaray sezonunun, kimine göre en iyi futbolcusu. Kerem Aktürkoğlu mu, Nelsson mu diye tartışırız. 3. bir ismi buraya yazamazsınız. Nelsson da geçirdiği iyi sezon sonrasında, bazı takımların radarında. Sevilla da onlardan biri. Sevilla, futbolcu satmaktan asla çekinmez. Değerini bulan gider. Özellikle de Monchi döneminde. Diego Carlos'u Aston Villa'ya sattılar, Kounde için de ciddi takipler var.

Diego Carlos'un yerini Nelsson ile doldurmak istedikleri yazılmış. Kounde de giderse Marcao'ya talip olsunlar ve iş "paket" haline gelsin. Elindeki stoperleri satıyor, yerlerini birbirleriyle uyumlu 2 isimle dolduruyorsunuz. Marcao için bir teklifleri yok tabii, bu benim hayal ürünüm. Nelsson için 15 milyon avro'yu gözden çıkardıkları yazılıyor. Zaten sözleşmesinde 25 milyon avro'luk çıkış bedeli var. Bu para görüldüğü an, el kol bağlı.

Şu an görür mü zor. İmkansız mı, asla değil. Orası da hem Galatasaray'ın iyi geçireceği bir sezona, hem de Nelsson'un Dünya Kupası performansına bakar. Kjaer'in sakatlığı Nelsson'un önünü açtı ve orada formayı aldı. Kjaer de zamanında Fenerbahçe'den Sevilla'ya, ciddi bir bonservise geçmişti. Nelsson daha genç, rakam daha da büyüyecek. 15 milyon avro da bence büyük bir rakam. Orada rakamı 18 milyon avro'lara taşıyabilirsek, bu transferin olabilirliği var.

11 yorum:

  1. Bence bu sezon Marcao da iyiydi. 3. isim olarak atlamamak lazım.

    YanıtlaSil
  2. Sonraki satıştan opsiyon da ekletmek gerek ne yapıp edip. Bonservisler de dengesiz bir biçimde artıyor. Nelsson Sevilla'da çok büyük paralara çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O çok değerli zaten. Şu an alacağın 2-3 milyon avro fazla rakamdan bile daha değerli.

      Sil
  3. bence bu yıl kerem ve marcao'yu elden çıkarmak lazım. marcao da genç ama nelson ile aralarında 3 yaş var. ve dediğin gibi nelson Danimarkalı, her zaman satabiliriz. bir de marcaonun sözleşme 2024'te bitiyor. bu yaz satamazsak seneye yaz düşük bir bonservise satmak durumunda kalabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elden çıkarmak derken, doğru teklife elden çıkarmak lazım.

      Sil
    2. Kerem ve Marcao her zaman para eder bence panik transferi yapmamak lazim Dursun Özbek secilirse bu 3lüden biri satilsa yetecektir, Esref Bey secilirse 2sini belki de 3ünü satar.
      Nelsson cok degerli karakter Sevilla'da yildiz olacaktir.

      Sil
    3. Bence de yeter. Herkesi bir anda elden çıkarmanın anlamı yok.

      Sil
  4. Önemli olan satıp para kazandıktan sonra yerini doldurabilecek potansiyel bulmak korktuğum takıma 30 yaş üzeri oyuncuları yine dolduracaklar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sampiyonluk gelecekse ben kisa dönemli kadroya da tamamim aslinda ama zaten ekonomik durumlardan ötürü cok pahali tecrubeli oyuncular alabilecegimizi sanmiyorum tecrubeli oyuncu alinacaksa Hamsik, Wesley Sneijder ayarinda tek oyuncu alinsin 3 tane Cicaldau alinacagina.

      Sil
    2. Çalışma nedir, doldurabilir miyiz bilmiyorum. Önce başkanı görelim, nedir planlar, teknik adam kim olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir