26 Mayıs 2022 Perşembe

Aynı ismin etrafında dönüp dolaşanlar, artık günü dahi kurtaramaz halde


Fatih Hocanın yanından ayrılmış ve yoluna 1. adam olarak devam edecek. Hocanın yanında 2 sezon antrenörlük yaptı ve gerekeni öğrenmiştir diye düşünüyorum. Yıllarca yardımcı antrenör olup da, kariyer başlatmak adına uzun yıllar beklemenin, hele ki bu dönemde bir getirisi yok. Levent Şahin'den bu anlamda umutluyken, 48 yaşına geldi ve hala takım arayışında. Selçuk İnan, 37 yaşında ve bu dönem de "genç teknik adamların" dönemi.

Ekibini kurmuş, analistine kadar her şey hazır. İçinde yabancı isimlerin dahi olduğu söyleniyor. Zaten uzun süredir bu işe hazırlanıyor ve sıklıkla yurt dışında maçları takip ettiğini görüyoruz. Fatih Hocanın yanından doğru zamanda ayrıldı ve önüne bakacak. Ümit Davala, Levent Şahin ya da Hasan Şaş gibi isimler bu atılımı yapamadıkları ya da geç yapmaya kadar verdikleri için herhangi bir takımla anlaşamıyorlar.

Selçuk İnan ise bir an önce işe başlamak istiyor. Devir de bu tarz teknik adamların devri. Pro lisansmış, tecrübeymiş, elbette önemli de, bugünün şartları daha farklı. Modern futbola ne kadar hakimsin, kendini ne denli gelişirdin, bu işe ne derece kafa yoruyorsun? Nuri Şahin'i izliyoruz, ayağının tozuyla mükemmel iş çıkardı. Çağdaş Atan, Ömer Erdoğan gibi örnekler de mevcut. Yeni yüzler bunlar ve biz eski yüzlerden oldukça sıkıldık. Aynı isimlerin etrafında dönüp dolaşmamalıyız.

Aynı ismin etrafında dönüp dolaşanlar, artık günü dahi kurtaramaz halde. Ortada futbol ya da gelişim olmuyor. Yeni isimlere şans verip, gerekirse risk alacaksın. Bu tarz birçok teknik adam başarılı olmuşken de, sen de bunu uygulamalısın. Selçuk İnan da bu ortam adına en ideal teknik adamlardan biri olabilir. Görmek lazım. Yapacakları beni heyecanlandırıyor. Biten sezon içinde de teklifler almış ama o yaz dönemini beklemiş. Umarım planı, projesi ve imkanı olan bir takımın başına geçer.

10 yorum:

  1. Hoca kadar ekip çok önemli bu işte. Fatih hocanın en büyük hatası bu. Modern futbolda teknik adam tek başına bir yere kadar yetişebiliyor. Ekibini çok sağlam adamlarla donatması gerekiyor. Yolu açık olsun Selçuk hocanın. Umarım başarılı olurda, yollarımız tekrardan kesişir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekip mühim. Hele ki hoca yaşında biri için daha da mühim. Her şeye, tek başına yetişemezsin çünkü.

      Sil
  2. Evet cok guzel tespit agirdan alanlarin hicbiri yukselemedi zaten kendini okyanusa erken atanlarin hayatta kaldigi bir ortam oldu, FBli Volkan bile hocalik kariyeri olarak Umit Davala'dan önde mesela, Selcuk zaten zeki de futbolcuydu ben de basaracagina inaniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erken yaşta, risk de alarak bu işe atilmak gerekiyor. Özellikle de bu ortamda.

      Sil
  3. Selcuk Inan'in ust duzeye cikip biraz tecrube kazanip bize gelmesini cok isterim, o ihtimali goruyorum,

    YanıtlaSil
  4. Ekip filan da kurmuşsa ciddi çalışıyor bu iş için demektir. Selçuk İnan 'ı şu konuda eleştiririm. Galatasaray'da yıllarca kaptanlık yaptı fakat çok ön plana çıkan güçlü bir karakter olmadı hiç. Şampiyonlar ligi öncesi birkaç basın toplantısında hatırlıyorum kendisini oraya zorla çıkmış gibiydi halleri hep. Bu sorunu da aşması lazım. Teknik direktörlüğün nerdeyse yüzde ellisi takımla, medyayla ve taraftarla doğru iletişim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerinde maçları ve idmanlari izliyor. Kendini geliştirmeye çalışıyor ve bir an önce de işin içine girmek istiyor.

      Sil
  5. Umarım başarılı olur.Yıllardır televizyonda ahkam kesen eski futbolcular gibi kolaya kaçmaması önemli.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir