4 Mayıs 2022 Çarşamba

Babel, 1 yıl daha takımda kalmak istese de, böyle bir ihtimal yok


Babel, 1 yıl daha takımda kalmak istese de, böyle bir ihtimal yok. 35 yaşına gelmiş Babel'i, kimse 1 yıl daha takımda tutmamalı. Donk ile Babel aynı ya da benzer örnekler değildir. Donk'u bu sezon için de takımda tutardım mesela. Garanti ve maliyeti düşmüş bir alternatifti. Babel ise yüksek maliyetli. Düşecek maliyeti de yine yüksek olacak. Yine de bir konuda hakkı var. Son 2 sezonda, eleştirildiğine oranla kötü performanslar vermedi.

Babel, ne olursa olsun eleştiriliyor. Kadroda ismini görür görmez tepki oluşuyor. İyi performans göstermesi de bir şeyi değiştirmiyor. Şu an kendisini 11'de kullanmayı geçtim, maç kadrosuna bile almam. Nedeni de gelecek sezon takımda kalmaması olurdu. Gelecek sezon olmayacak bir ismi, hedefsiz ortamda neden oynatayım. İşin performans ayağında ise, son haftaların nadir iyi isimlerinden biri. Sivasspor maçını bir kenara koyarsak tabii.

Geçen sezon da mesela, şampiyonluk ateşini yakan futbolculardandı. Takımı sürükledi, ciddi anlamda tecrübe ortaya koydu. Bu sezon da şu bitmiş ve felaket halde, bir şeyler yapmaya çalışan isimlerden. Yine de transfer edilirken ki beklenti bu muydu, elbette hayır. Çok daha fazlasını bekliyor ve istiyorduk. Beşiktaş dönemi Babel'i beğenirdim. İlk sezonu hiç olmadı ama 2. ve 3. sezonlarında biraz olsun kıpırdamaya başladı.

Sol kanatta başladı, forvete geçti, sonra da sağ kanada kaydırıldı. Forvette devam etse, belki iyi bir bağlantı olurdu. Hücum o kadar işlemez halde ki, Babel'e atılan uzun toplar ve onun seni rakip yarı sahasında tutmasına ihtiyacımız var. Orada topu tutup, rakip eksiltebiliyor. Tabii bunları yapmaktan, gol etkisinden bir o kadar uzaklaştı. Rakip kaleye uzak oynuyor çünkü. Yaş var, hız ister istemez düşüyor. Yapabilecekleri haliyle sınırlı.

Şu yaptıkları, takımda kalması için yetmez. Yabancı sayısı da sürekli düşerken, 35 yaşına gelmiş bir ismi takımda tutmazsınız. Bu adam ne Muslera, ne Atila, ne de Donk. Saydığım isimlerin yeri, önemi ayrı. Babel ise bambaşka. Her şartta Türkiye'de kalır, talibi bol olur. Kasımpaşa onu havada kapar ve katkı da alır. Katkı vermeyecek bir futbolcu değil. Ben olayı Galatasaray şartları açısından yorumluyorum.

6 yorum:

  1. Adaylara bakınca görünen o ki bir sene sonra yeniden seçim olur, bir seneyi daha kaybederiz, uzun vadeli yapılanma falan hayal bu adaylarla. Babel'le bir sene uzatmak cuk oturur şu günü kurtarma ortamına. Böyle devam edersek, önümüzdeki iki sene içinde güçlü ve becerikli yönetim gelmezse birkaç seneye rakiplerimize aramız bayağı açılacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence cuk değil. Sözleşmeyi aldıktan sonra da salmayacağınin garantisi yok. O güveni bana vermedi :)

      Sil
    2. Yok kinayeli demiştim istemem tabii ki :) Yeni yönetim biraz uzun vadeli hedeflere odaklanan tamamen günü kurtarma odaklı icraatlar yapmayan bir ekip olsa keşke, B Elmas yönetimi o vaadi ve heyecanı vermişti sonradan uygulamada çok yetersiz beceriksiz kalmalarından önce. Hevesimiz kursağımızda kaldı, takımın ileriki yılları için heyecanlansak yine keşke.

      Sil
    3. Şu seçim olsa dediğin, düşündüğün bir derece olacak da :(

      Sil
  2. Babel'le sözleşme uzatmak Barış Alper, Yunus Akgün gibi oyuncuların en az birinden daha sezon başlamadan vazgeçmek demek. Gerek yok artık üstüne düşeni az da olsa yaptı Babel. Daha fazla göze batmadan ayrılsın takımdan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Alternatif için tutmak adına da lüks kalıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir