8 Mayıs 2022 Pazar

Barış Alper Yılmaz'ın, son dakikasında kaçırdığı gol şanssızlık, kalitesizlik değil


Barış Alper Yılmaz'ın, Başakşehir maçının son dakikasında kaçırdığı gol şanssızlık, kalitesizlik değil. Bunun kalitesizlik olduğunu iddia etmeniz için, bu çocuğun sezonun başından bugüne oynaması ve aynı şekilde golleri kaçırıyor olması gerekir. 10 maçta 1, 5'er dakika oynuyor, sonra "kalitesiz" mi ilan ediliyor? Bu şekilde davranılırsa, hangi genç forma giyecek? Bir de çocuğu tanımak, öncesini bilmek lazım. Futbolcuyu Galatasaray forması altında tanıyınca, bu tarz yorumlar kaçınılmaz oluyor.

Geçen sezon, 1. Lig'en en net potansiyeliydi ve Galatasaray transfer etti. İlk etapta şanslar buldu. Torrent döneminde ise pek yüzüne bakılmadı. Sezon bitti, hedefsiz kaldın, yine tek tük süre alıyor. Başakşehir maçının son dakikasında kaçırdığı gole değil de, oynadığı 2 dakikada, 2 gol imkanı içine girmesini konuşalım. Daha uzun süreler alsa ve süreklilik kazandırılsa, belki daha ötesi olacak. Şu hedefsiz ortamda o oynamayacaksa, kim oynayacak diyeceğim de, oynayanları görüyoruz.

Keçiörengücü'nde izleyenler tanıyor. Kat eder, rakip geçer, hızlıdır, yaşına göre fiziksel özelliği çok iyidir ve bitirir de. Sağ ayağını iyi kullanır. Oynatmadığın genç ise körelir. Bir şeyler yapmıyor da şans bulamıyor diyeceğim de, şu 11'lerde mantık aramayı bıraktım. Dünya'nın her yerinde de, hedefsiz kaldığın ve zaman geçirdiğin ortamda, gelecek sezona yönelik hamleler yaparsın. Gençler, daha az şans bulan isimler oynatılır ki, yeni sezonun rotasyon ayarlamaları şimdiden başlar.

Kerem Aktürkoğlu, kötü bir maç çıkardı mesela. Belki de bu sezon en kötü maçıydı. En son bu denli ne zaman kötü oynadı hatırlamıyorum bile. Kötü de oynayabilir, hakkıdır. Böyle bir maçta, bu kadar uzun süre zorlamazsın mesela. Barış Alper Yılmaz, çok daha erken oyuna girebilirdi. 2 dakikada ciddi etkili oldu. Daha uzun sürede ötesini yapabilirdi. Yetenekli, potansiyelli çocuk. Bu çocukları da daha uzun süre izlemek istiyorum.

Sadece Barış Alper Yılmaz değil kastım. Morutan adına da bu geçerli. Aslında altyapıdan gelecek isimler için de geçerli ama belli ki onların yüzüne bakılmayacak. Morutan da oynadığı kısa sürede, Başakşehir karşısında etkili oldu. Çok hareketliydi, rakibi hataya zorladı ve o 5 dakikalık baskının mimarlarından biri. Her 2 kanadı ve Cicaldau'yu değiştirince, ön alanda baskı oluşturmuş oldun. Geç gelen hamleler, seni galibiyetten ediyor.

8 yorum:

  1. Biz burada ne dersek diyelim adamın umurunda değil genç oynatmak babeli en son çıkardı kerem çıktı babeli sola çekti gidip barışı morutanı bile almadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil tabii. Yeni sezonda devam etmeyecek herkes sahada :(

      Sil
  2. O topları 90'a asması gerekirdi. Çöp futbolcu... sözleşmesinin feshedilmesi lazım acilen :D

    YanıtlaSil
  3. ne desek boş. kulüp sahipsiz olduğu için hesap soran da yok. Yazık. keşke seçim nisanda olsaydı. Çoktan torrent gitmişti. En azından şu çocuklar 3-4 maç oynarlardı. bu sezonu unutacağız. iyi ve aklı başında bir yönetim gelmesini umacağız. Her ne kadar bu kongreden böyle bir yönetim çıkma olasılığı çok az da olsa. Belki de seçimin ertelenmesinde bir hayır vardır. Hani her şerden bir hayır gelir misali.
    Metin Öztürk'ün ne kadar toksik biri olduğu gerçeği ortaya çıktı. Nazifoğlu gibi birinin oralarda olmasının ne derecece riskli olduğu gördük. Eşref Hamamcıoğlu ise maalesef "kafatasçı" derecesinde liseli. O sebeple 3. bir oluşum olmasını temenni ediyorum. iyi bir hoca ile bu gençlere hakettikleri şans verilecektir. Birçok yaşlı oyuncu ile yolları da ayıracağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torrent gidiyor dendi bir ara, kalan 3 hafta için umutlanmıştım :(

      Sil
  4. kerem satılmalı sol kanada bu çocuk geçmeli.
    amc akbaba sağda yunus. ileride diagne. bu ligde yeterli bu topçular.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satılırsa alternatiflerden biri olur da, şu aşamada 11'i alması da zor. Kerem gitse dahi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir