6 Mayıs 2022 Cuma

Bile bile ladeslere hastayım


Bile bile ladeslere hastayım. Metin Öztürk'ün, Levent Nazifoğlu'yu "futbolun başına" getireceğini açıklamasının ardından, belli sorunlar olacağını biliyordum. Denendi çünkü, ortada başarısızlık var. Orada yönetimde biz yoktu diyor. Ne fark eder? Şimdi gördük ki, sizin de vaat ettiğiniz her şey "yalanlar" üzerineymiş. Levent Nazifoğlu, Dursun Özbek ile de ters düştüğü an, tüm medyaya bağlanıp, her şeyi kendince ifşa etmişti. Bugün de aynısı oldu ve şaşırmadık.

Her 2 kesim birbirini yalanlasa da, söylenen çoğu şeyin doğruluk payı yüksektir. Torrrent'ten girdi, futbol planlamasından çıktı, Okan Buruk'la bağladı. Şöyle düşünelim. Metin Öztürk başkan seçilmiş olsa, seçildiğinin ilk haftasında bu ayrılığı yaşayacaktı. Her şey de ifşa olacak ve başlamadan bitecekti. Futbolla alakalı zaten bir planınız yokmuş da, olmayan plan da başınıza yıkılacaktı. Seçimin ertelenmesinin iyi tarafı belki de bu oldu.

Bu saatten sonra, Metin Öztürk'ün ufak olan şansı da yok oldu. Eşref Hamamcıoğlu seçimi kazanacaktır. En azından o ilk etapta "küçülmeyi" vaat etti diyelim. Yalan söylediğini düşünmüyorum. Ortada büyük iddiaları yok. Metin Öztürk, sürekli başarıdan, şampiyonluktan, iddialı transferlerden bahsediyor. Görünen o ki, Okan Buruk konusunda da yalan söylemiş ve onu da başlamadan kaybetti. Bu saatten sonra sportif direktörle anlaşsan ne olacak?

Levent Nazifoğlu da çok sağlam bir isim değil. Söylediklerinde abartı taraflar da mutlaka vardır. O da görevde olsa işler iyi gitmeyecekti. Bile bile lades diyoruz ya, yaşayacaktık o sorunları. 30 milyon avro transfer bütçesi oluşturulsa ne olacak? Bunu iyi mi kullanacağını zannediyoruz. Ortada bir futbol aklı yok diyebiliriz. Metin Öztürk'ü bu hamle ile zaten eleştirmiştik. Şaşırmadım şu yaşananlara. Sadece zamanlaması erken ve trajikomik oldu.

Galatasaray tarihinin en sönük seçimi maalesef. Aday profili düşük, heyecan yok. Adaylardan birinin düştüğü durum gerçekten komik. Diğeri de şu an rahat gibi görünüyor ama onda da liste zayıf. Ortada birleşme yok, iddialı hiçbir isim piyasada bile değil. Seçimin akıbeti dahi belli değil. Yeni bir mahkeme kararından herkes korkuyor. Ortada bir de Burak Elmas ile biraz daha devam etme ihtimali var. Galatasaray'ın her adımı kaos oldu.

12 yorum:

  1. Metin Öztürk'ün Burak Elmas 2 olacağını zaten az çok biliyorduk ama Levent Nazifoğlu mevzusu ile belki de Burak Elmas'tan bile daha kötü olacağını kanıtladı. Artık Eşref Hamamcıoğlu için yeni başkan diyebiliriz.

    YanıtlaSil
  2. Seçim niye ertelendi onu anlamıyorum. Güçlü bir aday da çıkarmıyorlar. Kulüp boşu boşuna bir ay daha bekleyecek.

    YanıtlaSil
  3. Her iki başkan adayının da yeterli olmadığını üyelerde görüyor o yüzden yeni bir aday için seçimi uzattılar ikisinden de olmayacağı gün gibi ortada bence de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzattılar da nerede adaylar?

      Sil
    2. Bence adaylarla alakasi yok ortada cok degerli araziler ve siyasetin talip oldugu rant kavgasi var, kim baskan olursa Florya'yi kim alacak, Kemerburgaz'a hangi sirket cökecek tamamen bunlarla alakali, bekleyip.görecegiz zaten.

      Sil
  4. Gündem seçim biliyorum burak ama aynı zamanda transfer de konuşmak gerekiyor. Eksik olan mevkiler konusunda çokça konuştuk ama bir kez daha üzerinden geçsek mi? Herkes ne düşünüyor? Gelecek sezonun kurgusu oyunu nasıl olmalı kim kalmalı kim gitmeli vs. Ayrıca fatih hocamın ayrılığı dönemi konuşulan bir transfer vardı onun durumu ne oldu onu merak ediyorum çünkü çok ciddi bir iddiaydi o.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer konuşuyorum yer yer de, başkanı, bütçeyi, hocayı görmeden transfer ne derece sağlıkla yorumlanır :(

      Sil
  5. Daha önce denenmiş, başarılı olunamamış bir durum ortadayken bile bile niçin tekrar Nazifoğlu gibi bir yönetici futbol aklı yapılır anlamam. Geçmiş dönemde yaptıkları, açıklamaları bile çağın uzağında olmayı bırakın artık günümüz futbol ihtiyaçlarıyla alakası bile olmadığını gösterir nitelikte sayın Metin Öztürk ekibinin. Popülist açıklamalar, gereksiz verilen sözlerin -ki bu durumu daha önce sevgili başkanımız Burak Elmas ile yaşadık- sonuçları ortadayken niye böyle bir işe girişilir anlayamadım. Koltuk sevdası diyorlar da kimse kötü işleri hayırla anmayacak. İyi bir iz bırakamayacaklar. Neden bu çaba? Kendi adıma anlamakta güçlük çekiyorum, bu takımın ihtiyaçları açıkça ortadayken -sadece transferden söz etmiyorum- bizler sıradan taraftarlar olarak bunları görüyorken, Galatasaray gibi güzide bir camiaya mensup insanlar nasıl bu ihtiyaçları göremezler. Görseler bile çözüm için bir şeyler yapmazlar. Her geçen gün bu ortamdan soğuyorum. Kısır çekişmeler, vasatlaşma, herkesin kendi çıkarının peşinde olması kulübe çok büyük zarar veriyor. Bu işin sonu çok kötü. Koca çınar hiç iyi bir yere gitmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adını duyunca bu durumu ben de sorguladım ama sonrasında yapılan hamleler ve konuşmalara bakınca da şaşırmadım :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir