18 Mayıs 2022 Çarşamba

Birleşmesi gerekenler ya da yönetimde olması işaret edilenler de Dursun Özbek'i istedi


Adaylığının ihtimali doğduğunda yazmıştım. Bugün de farklı şeyler yazmayacağım. Galatasaray'ın geldiği nokta bu maalesef. 30 Nisan'daki seçimde adayları ve listelerini görmüştük. Tarihin en sönük ve zayıf seçimine girecektik. Bu ortamda aday olabilen herkese saygım vardı da, Galatasaray'ın güçlü bir yönetime ihtiyacı var. Bu da birleşmeden geçiyordu. Bu birleşme de Dursun Özbek başkanlığında gerçekleşebilirdi. Çünkü birleşmesi gerekenler ya da yönetimde olması işaret edilenler de Dursun Özbek'i istedi.

Metin Öztürk ile birleşme kararı alındı. Erden Timur, Cemal Özgörkey gibi çok güçlü isimler de listede. Galatasaray'ın bu dönem ciddi maddi güce ihtiyacı olacak. Küçülerek büyümek de imkansızdı. Eldeki isimleri satalım, sonra yerlerini daha düşük maliyete dolduralım düşüncesi bizi başarılı kılmaz. Bazı reddedilemeyecek teklifleri reddedememekle birlikte, mevcut çekirdeği koruyup, üzerine kaliteli dokunuşlarda bulunmalıyız.

Takım bu hali ile ilk 10'un dışındayken, eldekini de satarsa daha kötü bir görüntü oluşur. Galatasaray'ın başarılı ve şampiyon olmaya ihtiyacı var. Bu da güçlü yapıdan geçiyor. Dursun Özbek'in geçmişini, başarısız günlerini elbette unutmadık. Tam başkanlığı öğrendi derken de, seçimi kaybetti. Bugün hala onun projeleri konuşuluyor. 2 başkan değişti ama üzerine bir şey koyabilen olmadı. Riva, Florya, Kemerburgaz ve basketbol salonu projesi onun dönemine aitti. Fatih Hoca'yla anlaştı, onun döneminde kurulan kadro iskeletti. Kazanılan 2 şampiyonlukta da payı var.

Daha iyisi yok yani. Vardır da, ortaya çıkmıyor işte. Kimsenin sorumluluk aldığı yok. Bazı devam etmesi gereken oluşumlar da var. Galatasaray Nef gibi. Erden Timur bu listede işte. Hepimizin güvendiği, gelecek adına heyecanlandığı bir isim değil mi? Şu an yapılması gereken, erkek basketbolunda atılan adımları diğer branşlarda da başarabilmek. Başarılabilir mi göreceğiz. Şu tabloda seçimi kazanacakları kesin gibi. Galatasaray adına hayırlısı olsun.

14 yorum:

  1. Galatasaray üyeleri tam istediğimiz gibi kötü gidişata dur demek adına güçlü bir yönetim listesi oluşturdu. Zaten başkandan ziyade liste önemli. Ünal Aysal'ın 1. ve 2. döneminin siyahla beyaz kadar farklı olmasının sebebi buydu. 2011-2013 arasındaki o Adnan Öztürk, Ali Dürüst, Abdurrahim Albayrak'lı liste Dursun Özbek'in altında olsa Dursun Özbek de çok başarılı bir başkan olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetimler konuşur zaten, başkanlar değil. Bu liste önemliydi.

      Sil
  2. Teneke bağlayıp gönderdiğimiz adam kurtarıcı olarak geri geliyor. Türkiye'dir Galatasaray.

    YanıtlaSil
  3. Güçlü bir yönetim olması çok muhimdi. Umarım ilk anlaşmazlıkta dağılmazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O potansiyel de var maalesef. Özellikle Metin Öztürk tarafında.

      Sil
    2. şu güçlü yönetim tabiri artık biraz anlamını yitirmedi mi? elmas'ın da listesi iyiydi herkes övdü. dağıldı gitti. zamanında aysal listesi de 1 sene sonra dağıldı. bu ülkede başkan ne derse o oluyor.

      Sil
    3. Haklısın mutlaka da, Burak Elmas'ın yönetimine güçlüden öte, iş biririci isimler var, çoğu sevdiğimiz isim diye baktık. Dursun Özbek 'in yönetimi ise maddi anlamda güçlü. Şu an da maddi tablo daha önemli olduğundan beklenti oluştu.

      Sil
  4. Eşref Bey ve ekibi bu kadar kriz döneminde durumu idare etmekten ötesini yapamazdı. Çok eleştirdiğimiz Dursun Özbek de başkanlığı döneminde iyiye gitti daha az hata yapmaya başladı, katılıyorum buna , şu anda da o tecrübeyle ve nispeten güçlü bir ekiple geliyor. Fatih Hocanın başkan olma durumu vardı vesaire de önü kesildi değil, bu yoklukta olabilecek en iyi şey oldu şu şartlarda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçülerek büyüyemezdik. Başarı odağı var bir de. Bu olmazsa olmaz.

      Sil
  5. Tek korkum Fatih Hoca'yı takımın başına getirmesi.Umarım Okan Buruk veya Nuri Şahin ile anlaşırız.

    YanıtlaSil
  6. abi sence dursun özbek hoca olarak fatih hoca'ya mı gider ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmez. Okan Buruk ile daha garanti oynayacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir