30 Mayıs 2022 Pazartesi

Bitirmek problem, bir noktadan sonra organizasyon apayrı problem


Comparisonator Türkçe 'nin, Süper Lig'de bu sezon en çok gol katkısı (gol + asist) veren yerli futbolcuları sıralamasında, Kerem Aktürkoğlu 15 golle 4. sırada. 10 gol 5 asisti var ama bunu "kısır" diyeceğimiz Galatasaray içinde yapmış olduğunu gözden kaçırmamalı. Bir noktadan sonra, Kerem Aktürkoğlu başlı başına hücum anlamına geldi. Tek başına oynadı yani. O yoksa yoktur, var olduğunda hücumda etki edebildik.

Daha iyi işleyen ve güçlü bir hücum organizasyonu içinde, bu rakamlar artardı. Kerem Aktürkoğlu'nun attığı goller fazlasıyla bireysel çaba. Organizasyonu olan bir hücumda, Kerem Aktürkoğlu'nu gol noktasında topla buluşturursunuz. Bitiricilik de diğer problem, yoksa asist rakamı 5'in üstünde olurdu. van Aanholt'un asist rakamı sadece 2'ydi. Oysa sezon için asist beklentisi 10 civarındaydı. Bitirmek problem, bir noktadan sonra organizasyon apayrı problem.

Yunus Akgün de, 17 gol katkısıyla 3. sırada. 8 gol 9 asisti var. Montella gelene kadar ki haftalarda, biraz daha geri plandaydı. Adana Demirspor da oyun olarak bir şey vaat etmediği için, Montella göreve geldi. Montella göreve geldikten sonra ise, Yunus Akgün belki de sezonun en iyi futbolcularından biriydi. O da gelecek sezon Galatasaray forması giyecek. Kerem Aktürkoğlu'nu tutabilir miyiz bilmem de, Yunus Akgün en azından 1 yıl daha devam etmeli.

Galatasaray gündemini sıklıkla meşgul edecek olan Umut Bozok, bu listenin 1. sırasında. 27 gol katkısı var. 20 gol 7 asist, zaten gol kralı da oldu. Muleka transferi sonrası, ağırlıklı olarak kenardan gelmesine rağmen bu rakama ulaşabilmek kıymetli. Muleka da öyle bir etki etti ki, gol kralını yedek bırakmak durumunda kaldın. Umut Bozok da, özellikle bağlantı tarafında çok iyi performans gösterdi. Onun da transferini gerçekleştirmek lazım.

Galatasaray'ın forvet rotasyonu bütünüyle değişebilir. Mostafa Mohamed için talipler var, Diagne için de Belçika ilgisinden söz ediliyor. Gomis için de, yeniden Suudi Arabistan'a dönebilir deniliyordu. Sadece Umut Bozok değil, Muleka transferini de konuşabiliriz. Muleka'nın opsiyonu yoktu çünkü. Umut Bozok için ise muhatap taraf Kasımpaşa. Bu 2 ismi alıp, arkasını da Eren Aydın gibi gençlerle doldurabiliriz.

2 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir