31 Mayıs 2022 Salı

Haris Hajradinovic'i isterim, çok da yararlı olacağını düşünerek


Süper Lig içerisinde sözleşmesi biten yerli ve yabancı futbolculara bakalım. Yabancılarla başlamak gerekirse, alınabilecek futbolcu sayısı az. Hatta 2 diyeyim bu sayıya. Haris Hajradinovic'i isterim, çok da yararlı olacağını düşünerek. Kasımpaşa'ya geldiği günden bu yana, ligin en istikrarlılarından biri. Uçuk bir maliyeti de olmaz ve ofansif orta saha noktasında ciddi alternatiftir. "Etiket" algısına kapılmayıp, bu transferi düşünmek gerekir.

Cyle Larin
Anthony Nwakaeme
Adama Traore
Haris Hajradinovic
Jure Balkovec
Domagoj Vida
Fredrik Gulbrandsen
Fayçal Fajr
Munir
Adem Ljajic
Mame Diouf 
Samba Kamara

Önemli isimler bu şekilde. Adama Traore Hull City ile anlaştığında, transferiyle alakalı yorum yapmanın anlamı kalmadı. Yoksa o da orta saha için ciddi alternatifti. Bu listede, Larin de ciddi alternatiftir. Onun maliyetinin yüksek olacağını düşünüyorum. Zaten o maliyet, Beşiktaş'ın kendisiyle yeniden anlaşmasına engel oluyor. Fizikli, hızlı, bitirici bir kanat. "Forvet özellikli" diyeceğimiz isim. Bir 9 numarayı daha kanatta kullanabilmek gibi bir artısı var.

Beşiktaş'ta da, özellikle Sergen Yalçın sonrası ciddi bir çıkış göstermişti. Bu sezon ise, belki de sözleşme muhabbetine biraz düştü. İyi bir kontrat beklentisi var ve bunu da aldıktan sonra düşüş yaşar mı diye düşünüyorum. O garantiyi bana veremiyor. Diğer isimler arasında da, Nwakaeme gibi yıldız isimler olsa da, onda da yaş ve maliyet sorunu var. Vida için de bu geçerli. Haliyle de bu tarz transferleri düşünmemek gerekiyor.

Diouf'u isterdim yoksa. Burada yeniden doğdu ve büyük istikrar gösterdi. Yaşı kaç olursa olsun, şu dakika gideceği takıma da katkı sağlar. Türkiye'de kalması bence önemli. Maalesef yaşı ileride ve elde Gomis gibi bir isim olunca, bu tarz 2. bir ismi düşünmek mantıksız kalıyor. Yukarıda söylediğim gibi, bu listeden Hajradinovic'i transfer ederim. Alabileceğim 2. bir ismi göremiyorum. Listede her ne kadar kaliteli isimler de olsa bile.

2 yorum:

  1. Hajradinovic yukarıdaki oyuncular arasında en çok ihtiyaç olan profil gibi görünüyor. Bonservis ödemeden ve yüksek olmayan maaşa faydalı bir hamle yapılmış olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da temiz katkı verir. Faydalı futbolcu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir