22 Mayıs 2022 Pazar

Böyle potansiyelleri, yeni sezon adına kazanabilme ihtimalini ertelemiş olduk


Galatasaray altyapısında birçok değerli potansiyel var. Hamza Akman da onlardan biri. Dinamo Kiev ile oynanan hazırlık maçında ne kadar çok heveslenmiştik değil mi? O gün bazı gençler şans bulmuştu ve Hamza Akman, belki de en çok göze çarpandı. Fenerbahçe U19'la oynanan maçı Trtspor'un vermesi güzel oldu. Bu sayede herkes izleyebildi ve hiç tanımayanların dahi bir fikri oluştu. Şükrü Saraçoğlu'nda oynanan bu maçı kazanmanın keyfi de bambaşkaydı.

Bu çocuklar şans bulamaz mıydı kısmını geçiyorum artık. Bulamadılar çünkü. Hedefsiz kaldığımız andan itibaren ısrarla yazdık. Her hedefsiz, hatta hedefi olan takım dahi gençlerine yer verdi, ısrar edenler oldu. Torrent ise, yarınlar yokmuş gibi, yeni sezonda olmayacak birçok futbolcuyla sahadaydı ve yaş ortalamasını da olabildiğince arttırdı. Biz de böyle potansiyelleri, yeni sezon adına kazanabilme ihtimalini ertelemiş olduk.

Hamza Akman'ı değerli buluyorum. Tanımayanlar "orta sahadaki organizasyon sorununu çözebilir mi" diye soruyor da, daha çok topla çıkacak, dripling ve rakip eksiltme özelliği yüksek bir orta saha. Teknik özelliği üst seviyede ve hızlı oynayabilmen adına artı olacak. Orta sahamızda "delicilik" dediğimiz kısım da eksik. Rakip eksiltebilecek, topla çıkabilecek bir ismimiz de yok. Topla oynarken de kendini daha çok Sneijder misali sola atıyor ve dar alanda çalım becerisi çok iyi.

17 yaşında, yeni sezonda 18 olacak. A takım rotasyonunda yer alması gerektiğine inanıyorum. Bu yaz dönemi kamp kadrosunda yer alır ve orada kendini gösterecektir. Bu tarz başka yetenekler de var. A takım adına rotasyon oluşur da, orayı aşırı kalabalık tutmazsın. 18 - 19 futbolcudan sonrasını altyapıdan gelecek çocuklarla oluşturabilirsin. Doğru kadro mühendisliği de bu zaten. Aşırı geniş rotasyonları da iyi bulmam. Doğru rotasyon ve onu tamamlayacak gençlerle daha uygun bir yapı oluşur.

2 yorum:

  1. Fiziksel yönden as takımdaki birçok oyuncudan daha iyi görünüyor. 17 yaş acemiliği yok ne oyununda ne de zihninde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans vermek, rotasyona dahil etmek lazım. Biz çok geç kalıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir