18 Mayıs 2022 Çarşamba

Bu maçı Grosskreutz'un gazıyla izlediğimi hatırlıyorum


Biraz gözleri kanatayım dedim. 6 Kasım 2015 tarihli, FK Sarajevo ile oynanan hazırlık maçının kadrosu. Milli Takım arasıydı ve Grosskreutz'u hazır tutma amaçlı oynanan bir hazırlık maçıydı. 3-3 berabere bitmiş. Normal şartlarda bu takımın herhangi bir rakibi yenme şansı olmadığı gibi, 4-5 golden de aşağısını yememesi gerekiyor. Dizmeye kalksan dizemezsin. Gerçi Mili Takım arası olmasaydı da, eldeki kadro oldukça yetersizdi.

14 yabancılı düzende, 7 yabancı ile sezona girmiştik. Kadro boşaldıkça boşalmıştı ve üstü doldurulmadı. Dursun Özbek'li günlerin ilk sezonu. Teknik direktör de Hamza Hamzaoğlu. Bu hazırlık maçlarının sonrasında görevine son verilmişti diye aklımda. Dönüşü Antalyaspor maçıydı çünkü ve o maça çıkamadı. Sonra Atletico Madrid deplasmanı ve öncesinde açıklanan Mustafa Denizli. Tarihin en kötü sezonlarından biriydi.

Maça dönersek. Posterin sağ alt kısmındaki futbolcu Yavuzhan Keleşoğlu. Kendisi sol bek ve şu an Hendekspor forması giyiyor. Cenk Gönen ve Sinan Gümüş arasındaki futbolcu ise Emre Tosun. O da stoper ve Orduspor forması giymekte. Bu maçta sonradan oyuna girip, gol atan genç futbolcu Batuhan Ergün ise futbolu bıraktı. Ayrıca şu 11'e bakınca, 5 tane bek oynayabilen futbolcu var. Ben de bu maçı, Grosskreutz'un gazıyla izlemiştim.

Adamı merak ediyorduk ama sahada görebilmek kısmet olmadı. Transferi başlı başına skandal. Son dakikada eksik evrak neticesinde adamı oynatamadık. Ocak ayı için hazırlarken de, Aralık ayında gideceğim diye tutturdu ve gitti. Doğru transferdi işte. Hiç oynamamış halinin dahi 500 bin avro karı olmuşu. Oynayabilsin isterdim ama. Bu iklime uyacak, eli güçlendirecek isimlerdendi. Şu hazırlık maçına da orta sahada başlayıp, pozisyon pozisyon yer değiştirerek tamamladı.

2 yorum:

  1. Hep aklımda kalmıştır oynasa işler nasıl olurdu acaba diye. O sene sağ bekte eksiklik de yaşamıştık çünkü sanırım. Bu tarz çok yönlü bir oyuncu çok işimize yarayabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her pozisyonu doldururdu. O kadarını diyeyim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir