31 Mayıs 2022 Salı

Celil Yüksel'i Galatasaray altyapısında izlediğim dönem umutluydum


Celil Yüksel'i Galatasaray altyapısında izlediğim dönem umutluydum. A takıma da çıktı, hazırlık ve kupa maçlarında süre buldu. Suat Kaya havası vardı. Fizik yapıları da benziyor. Orta sahada çok hareketli ve temposuyla ön plana çıkıyordu. Sorun şu, ne net 6, ne net 8, ne de net 10 numara. Bu arada kalınca, Galatasaray seviyesinde tutunmak zor. Sonrasında da önce Adanaspor'a kiralandı ve bir transfer dönemi sonrasında satıldı.

Transferi eleştirmiştim hatta. Ufak da olsa bir meblağ kazandınız da, neden geri satın alma ücreti koymuyorsunuz? Ya futbolcu parlar, olabildiğince büyürse? Bir sonraki transferi adına eliniz güçlenir ve ipleri elinize alırdınız. Bunu da yapmayarak, futbolcudan tam anlamıyla vazgeçtiniz. Belki şu aşamada Galatasaray seviyesine çıkamamış olsa da, 1. Lig'de forma giydiği günden bu yana, ligin en istikrarlı ve iyi futbolcularından biri.

Süper Lig'den de talipleri vardı diye biliyorum. O ise Samsunspor'la anlaşmış. Sanırım transferi, teknik direktör sonrasında açıklayacaklar. 1. Lig açısından kıymetli hamle. Orta sahanıza, ligin en iyi yerlilerinden birini alıyorsunuz. Samsunspor orta sahası, kalite ve alternatif anlamında zayıftı. Hasan Kılıç, Savicevic gibi isimlerden dahi net katkı gelmedi. Orta sahada farkı yaratamadan, başarılı olmak çok zor.

Geçen sezon 34 maçta 4 gol 5 asisti vardı. 6, 8, 10 numara gibi oynuyor ve 3 pozisyonda da net katkısı var. Yer yer sol kanat gibi dahi kullanıldı. Teknik kapasitesini arttırdığını düşünüyorum. Rakip ceza sahasına yaklaşınca da oldukça etkili. Şutu var, tabela yapmaya başladı. Yerli kalitesini arttırmak çok önemli. Kusur şu, Samsunspor yönetimi "transferi biz yaparız" havasında. Bu hava da geçen 2 yılda hiç işe yaramadı. Teknik direktöre de bırakılsın bu iş demiyorum. 

Teknik direktörünü belirler, onun oyun yapısına uygun tercihler yaparsınız. Bu şekilde başarı gelmeyeceğini geçen sezon görmüş olmak lazımdı. Çağdaş Atan'ı bu uğurda alamadın işte. Kanepeyi beğenmemiş, başka şeyler olmuş tarafı işin hikayesi. İddialı ve potansiyeli olan teknik adamları da, böyle düşünmeye devam ettiğiniz sürece alamayacaksınız. Samsunspor'da imkanları görüp de, bunu kötü kullanılmasını anlayamıyorum.

2 yorum:

  1. Ben adanaspor taraftarıyım. Çoğu maçını izledim. Bence Celil alt ligde ilk 11 değil de süper ligde rotasyonda oynamalı. Özellikleri tff 1. lige uygun değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samsunspor'da başarılı olacağını düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir