11 Mayıs 2022 Çarşamba

Diagne'nin fizik olarak düştüğünü hiç hatırlamam


Diagne'de sevdiğim bir özellik varsa, o da kendine iyi bakması. Fizik olarak düştüğünü hiç hatırlamam. Takımın genel anlamda düşüş yaşadığı dönemde dahi, o fizik olarak ayakta. Gücünü koruyan, maç içine yayabilen, sakatlık dönüşlerinden güçlü dönen bir futbolcu. Yaşadığı son sakatlıktan da eminim ki çok güçlü dönecek. Takımla çalışmalara da başladı. İyi bir kamp dönemi sonrası, yeni sezonun kozlarından biri olacağına inanıyorum.

Sözleşmesine +1 yıl eklemiş olacak. Talibi çıkar mı bilmem de, her sezon aynı şeyleri konuşup, Diagne'nin takımda kaldığını görüyoruz. Bence forma giydiği sürede de, iyi işler yapıyor ve hakkı yeterince teslim edilmiyordu. Kasımpaşa'da gol odağıyla ön plandayken, Galatasaray'da biraz daha oyun içi katkıya kaymıştı. Bu da kötü bir şey değil. Öyle bir bonservis bedeline transfer edildi ki, tüm Galatasaray kariyerinde handikabı oldu.

Yeni sezonda Avrupa olmayacak. Kağıt üzerinde, Mostafa Mohamed / Diagne / Gomis'li bir rotasyon oluştu. Hangi formasyonda oynayacağımızı bilmiyorum da, maliyet anlamında lüks. Mostafa Mohamed'in transferinden söz ediliyor. 8 - 10 milyon avro arası bir bedel görüldüğü an bu transfere izin verilir. O gittikten sonra forvet transfer eder misiniz derseniz, çok da gerekli durmadı sanki. Diagne / Gomis 2'lisini yerli isimlerle takviye edebiliriz.

Gomis'i bu dönem eleştiriyorum da, en kötü hali yine 7-8 golü gördü ve seni kritik eşikten geçirdi. Yaşı ne kadar ilerlemiş olsa da, kamp görmüş, biraz daha hazır hali yine iş görür. Takımın hücum organizasyonu yükselmeli. O yükselirse, Gomis de atmaya devam eder. Diagne ise 1. tercihin olabilir, b da beni şaşırtmaz. Oyun içi katkısı yine olur, gol de atar. Diagne / Gomis, lig adına kötü bir rotasyon değil.

Şu an kötü bir takımımız var. Hücumu kısır, sadece bireysel yeteneklere bakıyor ve organizasyondan çok uzak. Haliyle de Gomis'in bu görüntüsü sürpriz olmuyor. Diagne de oynasa görüntü benzer olurdu. O da hatırlayın sakatlık öncesi, özellikle Avrupa'da iyi iş çıkarmıştı. Bu 2'li arasına bir yerli sokabiliriz. Yeni bir forvet transfer edilecekse, ya Gomis ya da Diagne ile yollar ayrılmalı ki, bu da çok zor görünüyor.

10 yorum:

  1. (Emre)
    Katiliyorum. Olasi Mohammed satisi sonrasi bir forvet daha almazdim. Ali Yavuz Kol veya Eren Aydin'i degerlendirirdim ucuncu isim olarak. Ogulcan Caglayan'da forvet oynayabilir. Ben sahsen kendisinin forvet olarak daha iyi performans gøsterebilecegine inaniyorum. Kanat olarak beklenen cikisi yapamadi daha. Burak Yilmaz ørnegi gibi (kiyas degil)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde zaten iddialı bir rotasyon kalmış olacak. Ekstra bir isim yük olabilirdi.

      Sil
  2. o yerli umut bozok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olursa da ancak o olur. Olmazsa da Dünyanın sonu olmaz.

      Sil
  3. 3. forvete gerek bile yok. diagne gomis sezonu götürür. arkada emre kılınç emre akbaba yunus 4-2-3-1. ama orta sahadaki ikiliye transfer şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok gerekli görmem. Çift forvet oynasan, 2. forvet gibi oynayabilecek Emre Akbaba gibi isimler dönecek.

      Sil
  4. İlerde top tutma ve iyi bir takım oyununda her zaman fayda veriyor. Çok değersizleştirdik oyuncuyu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bu kadar değersiz kılınacak bir futbolcu asla olmadı.

      Sil
  5. Fiziği çok güçlü, çok yararlı ve rakibi çok bozan bir oyuncu. Mohammed 'in ayrılması sonrası Diagne, Gomis ve Eren ile devam etmek mantıklı. Babel kalırsa o da forvette alternatif olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışkandı da. Seni hücumda tutuyordu. Oyun içi katkısı yükseliyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir