19 Mayıs 2022 Perşembe

Düşük ücrete 1 yıl daha kalabilir diyenler için, rakamın adını koyalım


Babel de iç sahada büyük ihtimalle son maçına çıktı. Büyük ihtimalle diyorum. Çünkü 0.1 dahi olsa kalma ihtimali olabilir mi diye düşünüyorum. Bu yönde fikirler de var çünkü. Düşük bir rakama, 1 yıl daha kalabilir mi gibisinden. Tabii bu düşük rakamın adını koymak lazım. Ne kadarlık bir ücret, bu fikri oluşturur. Bana sorarsanız, geçen 2 yılı ne kadar özverili olursa olsun, yolları ayırırım. Yaş haddi var çünkü. Tecrübe mühim de, bunu da "kaliteyi" tam anlamıyla sağlayabilecek isimlerle oluşturmalı.

Babel'i iyi anarım tabii. Geçen 2 sezonda oldukça özveriliydi. Şampiyonluk virajına girdik, takımı ayakta tutan en önemli 2 isimden biri oldu. Bu sezon çok kötüydük, isyan eden ve bir şeyler yapmaya çalışan yegane isimlerdendi. 35 yaşına geldi, ağırlaştı tamam da, adamda iş ahlakı var. Çalışmayı bırakmıyor, kendisine bakıyor. Ne kadar ağırlaşırsan ağırlaş, fiziğin ayakta. Bir oyun aklın da var. Haliyle de takımın hücumda kalabilmesini sağlıyorsun.

Sol kanat olarak geldi, forvete geçti, şimdi de sağ kanat. Sol kanatta kullanılmıyor, çünkü kat etmesi adına hıza ihtiyaç var. Forvet gibi kullanılmıyor, orada da hareketsiz kalacak. Yoksa forvet gibi oynayıp da, iyi maçlar çıkardığı maçlar var. Sağ kanatta kullanılıyor, amaç da hücumda kalabilmen. Seni orada tutuyor, 1-2 rakip eksiltiyor, Gomis de sahadaysa onu beslemeye çalışıyor. Çok sık orta denediğini görüyoruz.

Şöyle düşünenler var. Alternatif olarak daha iyisini bulamayız. Bu yüzden de 1 yıl daha kalabilir. Donk formülü gibi düşünebilirsiniz. Tabii Donk stoper oynamaya başlayınca, beklenti doğal olarak düşük oluyordu. O da çok çalışkan, kendisine iyi bakan, fiziğiyle ayakta kalan bir futbolcu. Babel ise hücumcu, haliyle de beklenti daha farklı. O şut kalitesini artık göremiyoruz. Hız da düştü, ağır kalıyor. Oyunu hızlandırmak istediğinde, Babel iyi bir silah değil. Hücum organizasyonunun yürümediği (şu anki) ortamlarda ise, seni hücumda tutmak adına iyi isim.

12 yorum:

  1. İş ahlakı çok önemli.Atiba 39 yaşında ve çok fazla maç oynayabiliyor.Babel i uygun şartlarda anlaşılıp 1 veya 2 yıl takımda tutulabilir.Çok iyi ve sorun çıkarmayan bir alternatif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel de o yaşları görürse şaşırmam da hız işinden büyük kaybediyor.

      Sil
  2. Babelden olsa olsa forvet yedeği olur bence Kasımpaşa yapar bu sene

    YanıtlaSil
  3. (Emre)
    Uzatilmamali. Severim kendisini, iyi de hatirlayacagim. Gomis olmasaydi ozaman 1 sene uzatilabilirdi. Ama simdi ayrilik vakti. Iyi kulup de bulur, Ajax'a giderse sasirmam. Yedekte tecrube olsun diye alirlar eski yerli oyuncularini. Klas Jan Huntelaar ørneginde oldugu gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de uzatmam. Yeri dolmayacak isim değil asla. Ama dediğin gibi de kendisini iyi anarım.

      Sil
  4. Istatistiklere bakilirsa her gecen sene yari yariya düsüs göstermis Babel, bence parasina göre vasat fayda veriyor, 3 gol 1 asist 29 mac icin iyi degil o paraya bir scout transferi yapilir, scout transferi derken Cicaldau'dan bahsetmiyorum :) ama Morutan hic oynamadan daha iyi istatistiklere sahip Babel'e göre tek top kaybetmesi fazla onda Babel ile oyunu daha iyi tutarsin ama oyun yutmak icin de o para verilmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel seni hücumda tutan unsurdu. Düzen işlemediği için ona dönüldü.

      Sil
  5. Kenarda Babel gibi bir seçenek varsa akılda hep o oluyor. Bir şut çeker biraz top tutar maçı değiştirir diye. Bu da kısa vadede olumlu gibi gözükse de uzun vadede zarar. Onun yerine bir şeyler kazanabileceğimiz bir oyuncu çıkıp kendini gösterse daha mantıklı olur. Barış Alper, Yunus, Beknaz, Hamza vs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapamadığı işler değil, yapıyor da, rakamı bu işler adına lüks kalıyordu.

      Sil
  6. Keçən sezon bizi çempionluq yarışında saxlayan oyunçuların başında gəlirdi
    Bu sezon da yaxşıydı ayaqda qalan tək tüklərdən biri
    Ancaq ümid edirəm ki belə bir səhvə yol verməzlər
    Sağ üçün Yunus var Morutan var sol Barış var
    Artıq gənclərin önü açılmalıdır deyə düşünürəm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Biraz daha gençleşmek ve hareketli olmak lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir