1 Mayıs 2022 Pazar

Galatasaray 2-3 Sivasspor, şu tablodan utanması gerekenler utanıyor mudur?


Çok uzak da olsa, "Avrupa" diye hedef var dediler. Benim için böyle bir hedef yoktu da, var olduğunu iddia edenler vardı. Ben umutsuzdum. Yeni Malatyaspor ve Altay gibi rakipler karşısında, koca devrede yok hükmünde oynanan futbolla mı umutlanacaktım? Sivasspor'a karşı alınan yenilgi şaşırtmadı. Çünkü yine iyi futbol yoktu. 1-0'ı erken bulup da, kendi sahanda oynamana rağmen, skoru korumak adına bu mahkumiyeti anlayamıyorum.

Gol öncesi, organizasyon dahilinde oluşan ama Gomis'in yetişemediği bir pozisyon vardı. Gol de yine iyi ve çizilmiş bir hücum organizasyonunda geldi. Umutlandık, bu şekilde devam ederiz diye düşündük. 1-0 sonrası ise büyük bir mahkumiyet. Galatasaray, tempoyu o kadar yavaşlattı ki. Muslera alıyor, Nelsson'a at, o Semih Kaya'ya dönsün. Zaten Marcao'nun yokluğunda geriden oyun kurmakta zorlanacaksın. O yokken de pas yapmaya çalışırsan, geriden çıkamaman doğal.

Kerem Aktürkoğlu ve Babel de yoktu sahnede. Koca orta saha Pulgar'a kalmış. Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç 2'lisiyle ne kadar hücum oynayabilirsin ki? Topu rakibe bırakmadın, daha doğru tabir "alamadın". Belki onlar da ilk gole kadar pozisyon bulamadılar ama basit hataya çok meyillisin. Taylan Antalyalı, bu sezon sayamadığım kadar yenilen gollere sebep oldu. Semih Kaya da ilk golde nasıl bir zamanlama ayarlıyorsa. Bu da kalite eksikliği.

2. yarıda Halil Dervişoğlu ile hücuma biraz daha akıl katayım doğru düşünce olsa da, diğer hamleler çok geç gerçekleşti. Gomis'in enerjisi maksimum 25 dakika. Sen ise 75 dakika sahada tutmaya çalışıyorsun. Kerem Aktürkoğlu yorgun, Babel sahnede değil. Ancak bireysel yetenekler ile ayakta kalırsın diyordum ki, 2. golümüz de Halil Dervişoğlu'nun çabası. Bu kadro yapısıyla ancak bireysel yeteneklerle ayakta kalabilirsin.

Israrla yazıyorum. Hedefimiz olmamasına rağmen, yarını olmayan futbolcularla oynamaya devam ediyoruz. Onlar arasında dahi kalma ihtimali olan isimler yedek. Torrent, kendi puan ortalamasını düşünüyor desem, olmayan bir şeyi nasıl düşünüyor bilmiyorum. Puan ortalaması diye bir şey yok yani. Mağlubiyet sayısı, galibiyet sayısının önünde. Günü kurtarmak da o göreve gelirken "ligde kalmak" değildi. Şu tablodan utanıyorum.

8 yorum:

  1. Bazıları Pena güzellemesi yapacam diye Muslera'yı kötülüyor ve geçmişi unutuyor. Muslera bu takımın gelmiş geçmiş en önemli 5 oyuncusundan biri buna Türkler de dahil. Muslera'yı kim kornerden gol ararken gördü belliki unutmamış hocanın da unutmaması gerekirdi. Burda kimse taktik 11 falan konuşmaz konuşmamalı da çünkü olay belli çaycı tazminat istiyor elmas benim cebimden çıkmasın diyor ama bugün intikam alınmaması Galatsaray reflexine ters. Bir kaos içerisindeyiz amenna ama sen Galatasaraysin sana yapılanı unutmayacaksın maalesef rizeyi unuttuk sivas i unuttuk trabzonu mhk yi Galatasarayliliği her şeyi unuttuk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera'nın geçmişinin bugüne bir faydası yok ama. Bana bugün lazım, dün karın doyurmuyor maalesef :(

      Sil
    2. Anlatmak istediğimi iyi anlatamadım sanırım. Muslera bu takımın en önemli 5 oyuncusundan biri Metin Oktay'lardan falan sonra bu adam geliyor. Yapilan saygısızlığa ( sakatlık fotosu) cevap vermemek intikamını almamak Galatasaray reflexine ayıp. Yerli hoca eksikliğidir belki.

      Sil
    3. Sakatlık fotoğrafı görmedim ben. O tarz şeyler de burada yazılmaz, yazana da izin vermem. Bugünü eleştirilir, bu ayrı konu.

      Sil
    4. Yabanci teknik direktorun de sorunu bu zaten o Muslera konusundaki motivasyonu yabanci bir hoca anlayip ona göre reaksiyon veremez, bu dinamikleri tamamen profesyonelce dusunen sirf analizlerle takimini hazirlayan bu tarz bir hocadan bekleyemeyiz. Yerli kalburüstü herhangi bir hoca mesela Yilmaz Vural olsaydi su an Avrupa'yi zorluyorduk, ortami hic bilmeyen hocayla apar topar yapilan is pahaliya patladi bu ligi tanimadan yapilan hesap tutmaz, umarim seneye yabanci hoca hatasina dusulmez.

      Sil
    5. Günü kurtarma teknik direktör profili belliydi. O gün de yazdım. Yanlış oldu. Torrent bile bile ladesti.

      Sil
  2. Daha kötüsü Sivas'ın buraya gelip bizi güle oynaya yeneceğini herkesin biliyor olması ve bunun bir haber değerinin bile olmaması. Durum felaket ötesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kazanırız diye bekliyordum yine de. Başlangıç da güzeldi. Kötü oynuyoruz Beşiktaş maçından bu yana.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir