2 Mayıs 2022 Pazartesi

Galatasaray'ı da pusuya yattığı günden itibaren izliyordu, neyin mazereti?


Göreve geldiğimizde şöyleydi, böyleydi, o eksikti, bu yoktu. Hükmü olmayan mazeretlerde bugün diyelim. Torrent konusu, anlık alınan kararlardan değildi. Hep akıllardaydı ve fırsatı bulununca da, anında hamle yapıldı. Fatih Hoca'nın imzası kurumadan geldi. Zaten pusudaydı ve bu görevi bekliyordu. Galatasaray'ı, da pusuya yattığı günden itibaren izliyordu. Takımı tanımıyor gibi mazeretlerin de hükmü yok yani.

Torrent'in herhangi bir teknik direktörlük kariyeri de yok. 58 yaşında 1. adam olmaya karar vermiş bir isim. İyi bir 2. adam olabilir de, 1. adam değilsin işte. Böyle bir kariyerin var. Pardon 2 takımlık ufak kariyerinde başarısızlıklar var. Galatasaray senin için bulunmaz fırsat yani. 6 aylık sözleşme verilse kabul edeceğin ortamda, 1.5 yıllık sözleşmeyi de kapmışsın. Aldığın rakama girmiyorum bile. Fatih Hoca'nın yardımcısı olmaya dahi tamamdın.

Gelir gelmez ateş çemberiymiş, 3 maç oynamış. Sonra kamp yaptın, transferler de geldi? Ne değişti, ne gelişti? Başarısızsın işte. Bu takıma çalıştın, tanıyordun, görevi istedin. Mazeret sunmayacaksın. Başarısızsan başarısızsın, itiraf et ve köşene çekil. Puan ortalamanı yükseltmek için, kulübün geleceğiyle de bir alakan yok. O puan ortalamanı da yükseltemiyorsun. Olmayan bir şey çünkü. Yarın gideceksin ve takıma bakınca "Torrent de buna dokundu" diyebileceğimiz bir şey yok.

Gençleri oynat, biraz yarını kazan. Hem takımda kalmayı hayal ediyorsun, hem de yarını olmayan isimlerle oynuyorsun. Futbol da yok ortada, her geçen zaman daha da kötülüyoruz. Galatasaray kaos içinde de, bu kaosun temel kaynaklarından biri de Torrent. Tazminatımı verin de gideyim diyorsun, bu belli artık. Torrent'e ödenecek her kuruş için de, Burak Elmas'ı ibra etmemek doğru karardı. İbrayi geçtim, iş "hak helal etmemeye" doğru gidiyor.

Burak Elmas da divan kurulundaki üslup ve eleştirilerden ötürü alınmış. Kusura bakmasın, daha fazlasını hak etti. Her aldıkları karar hatalı. Torrent'e mahkumuz. Yeni gelecek yönetimin böyle bir handikabı var artık. Korkum şu, Burak Elmas yönetimi Mayıs ayı içinde, Torrent'in raporu doğrultusunda hamle yaparsa? Şaşırır mısın derseniz yanıtım "asla" olur. Handikap, daha da büyük hale gelebilir. Yeni yönetim ateşten gömlek giyecekken, şu an lava bulanmış gömlek giyecek.

8 yorum:

  1. Ben en cok 20 seneki önceki basarilari unutun gercekleri görün tarzindaki aciklamasina takildim, takima hic faydasi olmadan bir de tarih dersi veriyor bize, eskiden destekliyordum ama Galatasaray'in ne oldugunu halen kavrayamadigini dusunuyorum, cok farkli bir kulturden geliyor bu tarz hocalarin bu ligde basarili olma sansi yok, Isitan Gün vizyonu bu kadar zaten onun da ülke futboluyla alakasi yok. Senden yaşlı Sivas'a kendi evinde oyununu oynayamiyorsun iste hadi takim kötü bir tsne altyapidan ya da yedekten oyuncu cikaramadin daha ne konusuyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 20 yıl öncesine niye indi ben onu da anlamadım :)

      Sil
  2. bu adama 6 aylık sözleşme versen yine gelecekti, ücretinin yarısını teklif etsen yine kabul edecekti, sözleşmesine tazminat koymasan yine imza atacaktı. sırf bunlar bile ibra olmama sebebi. bu kulüplerimiz böyle borç batağına giriyorlar işte. burak elmas kendine ait bi iş yerinde parayı böyle plansızca har vurup harman savurabilir mi ? zararların en azından bi kısmı bile olsa başkanların kendi ceplerinden ödetilmediği müddetçe kulüplerin beli doğrulmaz. şu kariyer(!)deki bi teknik direktör için verilen paralara bak ya yazık günah vallahi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcılığa tamamdı, 6 aylık sözleşmeyi de geçtim. Zarar çok büyük.

      Sil
  3. takımı tanımak falan asla bahane olamaz. 15 maça çıktın. 3 maç sonunda kim nedir necidir anlarsın zaten. allah aşkına beni arsenal'in başına getirseler 1 ay sonunda ben bile anlarım bir şeyleri.
    okan buruk a engel olunmamalı. 2 taraf da birbirini istiyor. süreci uzatmak manasız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olamaz ayrı. Bu adam haftalar önce takımı izlemeye başladı. Sanki 0 bilgiyle geliyor. Ayrıca fırsattır bu. Bu fırsatı kullanmak adına da tonla isim bekliyordu. Asla mazeret süremez.

      Sil
  4. Torrent kafasında bitirmiş Galatasaray'ı. Onun için rahat rahat atıp tutuyor. İyi kötü bir Galatasaray kariyeri yaptı bundan sonra takım bulmakta da zorlanmaz

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir