3 Mayıs 2022 Salı

Galatasaray, tarihinin en bilinmez günlerini yaşıyor


Geçen yılı unutmadık dimi. Seçim üzerinden 1 yıl geçmiş olacak. Mayıs ayındaki seçim ertelenince, Burak Elmas "Galatasaray'ın kaybedecek 1 dakikası bile yok" diye çıkışmıştı. Çünkü ilk etapta keyfi bir ertelemeydi. Bir "keten takım" uğruna seçim ertelenmiş, kendisinin aday olması sağlanmıştı. Hep diyorum ya, Burak Elmas kendisiyle çelişiyor diye. Geçmiş yönetimin ibra olmamasında payı vardı mesela. O konuda uğraş vermişti. Bugün kendi ibra olmadığında, onlar gibi hareket ediyor.

1 yıl önce kaybedecek zaman yok derken, şimdi ise kendisi o zamanı kaybettiriyor. Geçen yıldan çok daha kötü durumdayız. Ortada çok başarısız bir takım var. Bu takımın da teknik direktör ve transfer gibi acil hamlelere ihtiyacı var. Sözleşmesi biten futbolcular konusunda zamanı kaybettik zaten. Başkan adayları da anlaştığı isimlere "1 ay daha bekle" mi diyecek. Emin olun ki beklemeyenler olacak. Teknik direktör geldi desek, direkt işe başlamak durumunda. Hazırlık aşaması yok.

Daha unun TFF seçimleri ayağı var. O da Haziran ortasında. Yeni yönetim geldiği gibi, bu seçim adına hamle yapmak durumunda. Burak Elmas "seçim olacak" dese de, bunu dahi ertelemek adına çaba içine girse kimse şaşırmaz. Yeni bir mahkeme ayağının olmayacağının garantisi var mı? Remzi Sanver bu garantiyi verse de, Burak Elmas'a güvenebilir misiniz? Şu ana kadar kendiyle çelişen ve büyük hayal kırıklığı olan bir isimden bahsediyoruz.

Mayıs ayında bazı kararlar alınmalı. Bu kararlar da yeni yönetimlerin elini ayağını bağlayabilir. Bu da beni korkutuyor. Mayıs sonunda bu seçimin gerçekleşmemesinin nedeni ne bilmiyorum. O 14 günde ne olacak, neler dönecek? Niye böyle bir zaman ihtiyacı? Remzi Sanver, seçim konusunda taraftarın içini rahatlatmak istese de, bu sorunun cevabını o da veremedi. Şu an gelecek sezon için nasıl ümitlenelim? Seçim dahi yapamayacak hale gelmişiz. 

Galatasaray'ın durumu ciddi anlamda içler acısı. Bütçesi onaylanmamış, seçim yapamamış, tüzüğü delik deşik olmuş. Biz de bu arada gerçekleşmesi muhtemel projeleri hayal ediyoruz işte. Florya, Kemerburgaz, Riva. Öyle rant ayakları var ki. Seçim belki de bu yüzden gecikiyor. Mevcut yönetimin alacağı kararlar yok hükmünde olmalıydı. Galatasaray, tarihinin en bilinmez günlerini yaşıyor. Bunu da yaşatan Burak Elmas.

6 yorum:

  1. Bence aday olmayı düşünüyor. Derdi o.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaşırmam. Keşke olsa, o rezaleti yaşasın isterdim.

      Sil
  2. İnanılmaz bir süreç. Tarihin en kötü yönetimi olma yolunda gaza basmış durumda. Gaza bastığı tek nokta da bu.

    YanıtlaSil
  3. Galatasaray büyüklüğü gelenekleri diye bir şey bırakmadılar. Galatasaray camia olarak farklıydı. Hiçbir şeyi kalmadı takımın. Bu kulübün içini bu kadar boşaltmaya kimsenin hakkı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O refleksleri de kaybedince, herkes gibi kalıyorsun..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir