23 Mayıs 2022 Pazartesi

Geçen 1.5 sezonun ardından, geleceği de Galatasaray'da devam etmeli


Galatasaray'da kiralık dönemi ve sözleşmesi bitmiş futbolcular içinde bir tek Halil Dervişoğlu'nun takımda kalmasını isterdim. Çok büyük bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Karar alma mekanizmasını toparlasa ve biraz da bitiriciliği arttırsa, piyasası tahmin edilemez ölçüde katlanacak. Yaşı daha 22 tabii, bu özellikleri de gelişir. İyi bir teknik adamın elindeki gelişimini izlemek isterim. Fatih Hoca ona dokunuyordu da, Torrent ile birlikte gelişimi kesti.

Doğal olarak da talibi bol. Trabzonspor istiyor, Fenerbahçe ve Beşiktaş da ister. Hatta bu topa Başakşehir dahi girer. Halil Dervişoğlu biraz da Fatih Terim için Galatasaray'da kalmıştı. Bence yine burada kalmak ister de, şu an yönetimimiz yok. Transferi adına bugünlerde harekete geçmek ve işi bitirmek gerekir. 11 Haziran'ı bekler mi bilmiyorum. Trabzonspor, bu işte çok ciddiydi ve transferleri erkenden çözüyorlar.

Abdullah Avcı'nın elinde de büyük gelişim gösterir. Onun kariyeri şu aşamada İngiltere'de değil, Türkiye'de ilerler. Piyasası burada çünkü. Galatasaray'a gelmesi muhtemel teknik adamları düşününce de, Halil Dervişoğlu'yla yola devam etmek isteyeceklerini düşünüyorum. Tabii bu çocuğun 2. forvet ya da forvet arkası olduğunu unutmamak lazım. 10 numara olduğunu düşünüyorum. Hücumu sürükler, rakip eksiltir, forveti ve kanatları pozisyona sokar, yüksek bir oyun aklı var.

Bitirici kalitesi problem. Dennis Berkamp misali dönüş yapıp da, alakasız bitirdiğini çok gördük. Karar alma mekanizması da sorun. Bazen yanlış ya da geç karar verdiği için, birçok topu da eziyor. Ama saha içinde öyle hareketler yapıyor ki, potansiyel bu diyorsun. Olmadık bir pas çıkarıyor, topla dönüşleri zaten kusursuz. Rakip eksiltebilmesi de en önemli özelliklerinden. Geçen 1.5 sezonun ardından, geleceği de Galatasaray'da devam etmeli.

10 yorum:

  1. Başka takıma gider de orda başarılı olursa çok üzülürüm. Kalmalı kesinlikle doğru hocayla çok faydalı olur. Yerli avantajı da var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de böyle bir potansiyeli elden kaçırmak istemem. Üzer beni.

      Sil
  2. bütün sezon negatif enerji saçıp son 5 hafta kıpırdanan topçu olmamalı.

    YanıtlaSil
  3. Henüz genç ve çok önemli özellikleri var.Satın almada avantajımız varken elden kaçırmamak gerek.Galatasaray'a gelmek için Fenerbahçe 'yi reddetti geçen sezon.Bunu da unutmamak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O özellikleri de para ile satın almak pek mümkün değil. Fırsatı kaçırmamak lazım.

      Sil
  4. Halil yardımcı forvet olarak bence çok iş yapar. Açıkçası hocaya bağlı. Forvet arkası kullanmayan ve tek forvet oynatan bir hoca gelirse, verim alma şansımız yok bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı forvet de olur, forvet arkası da olur.

      Sil
  5. Doğru bir sistemde muhteşem parlayıp, iyi paraya satılabilecek futbolcu. Belki çok genç değil ama bu topraklar için genç işte. Piyasası düşüşe geçmişken, uygun bir bonservisle alınmalı. Potansiyelli, kaliteli yerliler bizde olursa 2 seneye kalmaz yabancı sınır tekrar kalkar, hatta yabancı oynatmak zorunlu olur gerçi ama... Biz alalım işte. :D

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir