22 Mayıs 2022 Pazar

Gidiyorum demiyor da, gitsem daha iyi olur tadında diyelim


Kerem Aktürkoğlu'nun biten sezona yönelik yayınladığı mesaja bakınca "veda havası" denildi. Öyle gibi de duruyor. Hazırlanılmış bir metin çünkü. Gidiyorum demiyor da, gitsem daha iyi olur tadında diyelim. Bu sezon ciddi anlamda gelişim sağladı ve kendini kanıtladı. Kısa zamanda sağladığı gelişim apayrı hikaye. 2 yıl önce Erzincanspor ile 3. Lig'de oynayan bu çocuk, geçen 2 yılda Süper Lig'de önce kendisini kanıtladı, sonra da pozisyonunun en iyilerinden biri oldu.

Sadece lig değil, Avrupa adına da durum böyle. Sezonun en istikrarlı isimlerinden biri. Galatasaray'ın sezonu çok erken açtığını düşününce de, en baştan en sona aynı çizgiyi koruyabilmek büyük iş. Takımın da ligde kötü gittiğini, bir noktada hedefsiz kaldığını düşünürsek. Toplamda 51 maçta forma giymiş ve 13 gol 12 asisti var. Piyasa yaptı, değerini arttırdı. Avrupalı da akıllı, şu an onu transfer etmek adına en uygun zaman.

Galatasaray'da 1 sezon daha kalsa, gelişimini çok daha arttıracağına inanıyorum. Sözleşmesini de yeni uzattı. Yani ipler Galatasaray'ın elinde. Geçen 1 yılın sonrasında değerini daha da arttırır ve ödenecek bonservis artacak. Kerem Aktürkoğlu'nun gitmek istediğini düşünüyorum. Aklında bir an önce Avrupa var. Gitmek istemek de hakkıdır. Her şartta ciddi bir bonservis girdisi olacak. Galatasaray'a transfer olduğu şartları düşününce, kazancı çok büyük.

Ben yine de en az 1 yıl daha kalmasını isterim. Kerem Aktürkoğlu / Yunus Akgün kanatları, iyi bir teknik direktörün elinde Türk işi Ribery / Robben'i olur. 11 için +4 yerli derken de, bu kanatlar Galatasaray'ın olmazsa olmazıdır. Teknik direktör tercihi elbette önemli. Bu 2 gencin de gelişimine devam etmesi lazım. Bunun için de iddialı bir takım izlememiz ve şampiyonluğa oynamamız lazım. Bakalım yeni yönetim kim olacak ve bu konuda ne gibi bir strateji belirleyecek.

16 yorum:

  1. Getmək üçün tam vaxtıdır
    Önəmli bir bonservis qazanmaq olar minimum 12 milyon avro hətta 20 yə kimi çıxa bilər
    Galatasarayla çempionluq qazana bilmədi ancaq önəmli yerlərə gəldi
    Çox böyük əzim istək daha da yuxarı çıxa biləcək potensialı var
    Mən getməsindən yanayam
    Getsin özünü Avropada da təsdiqləsin
    Yolu açıq olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkar da, geçecek 1 yılın ardından bence o rakam daha da katlanır.

      Sil
  2. gitmeli. seneye net değeri düşer. avrupa'da yokuz. 14 e falan satsak harika olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray başarılı olursa, değerinin düşeceğini sanmıyorum.

      Sil
  3. Yerleri çok zor dolacak gitmeleri durumunda marcao ile kerem in ama ekonomik sebeplerden dolayı biraz mecburiyet var gibi

    YanıtlaSil
  4. 15 milyon Euro uzerinde ne teklif gelirse gonderilmeli, ekonomi boyle giderse seneye bu teklifleri de bulamayabiliriz ve gerileme, sakatlik ihtimali de var bu isin, ben satilmasindan yanayim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O iyi bir rakam. O zaman hayır deme lüksü kalmıyor zaten.

      Sil
  5. Gelecek sezon Avrupa kupalarında yokuz.Kerem,Marcao,Nelsson ve Mohammed 'e iyi teklifler gelirse değerlendirmemiz gerek.Kerem karakter olarak çok düzgün ve çalışkan bir oyuncu.Yolu açık olsun.İleride çok iyi işler yapacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerlendir de, ligde de başarılı olmak gibi bir durumun var. Her şey bitmiş olmuyor ki.

      Sil
    2. Trabzonspor ve Fenerbahce kadro olarak cok önde hocam hedef olsa da seneye ilk 3 bile cok zor bu mali tablo ile o bakimdan arkadasa hak veriyorum 10 milyon üzerinde rakamlar ederken satilmali gerekirse madde de koyarsin yüzde istersin rakam icine sinmiyorsa bircok yolu var artik.

      Sil
    3. Zor değil. Ben o kadar önde olduklarını da düşünmüyorum. Trabzonspor'u hem Cl, hem lig yıpratacak. Bence Fenerbahçe de dağılmaya çok müsait. Taşlar tam yerine oturdu orada, yine bozdular.

      Sil
  6. Alternatifini şimdiden belirlemek gerekiyor. Hoca olsa takımın başında Kerem gidince şu oyuncuyu oraya monte ederiz diye düşünürdu ama bizde işler bu yılda da son dakikaya kalacak sanırım.
    Barış Alper yerini doldurabilir ama şu an için biraz daha zamana ihtiyacı var. Direkt yazilmasi o mevkiye sıkıntı olabilir ilk asamada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli olarak alternatif aklıma gelmiyor. Gözümün önünde Vargas ve Trezeguet var. Tercihim onlardan yana olurdu.

      Sil
  7. Gönderim 3 çok net transfer yapmazsak eldeki bütün oyuncuların değeri de düşecek yine orta sıra takımı olacağız. Keşke gitmesi gerekmese tutacak ekonomik gücümüz olsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı teklifleri reddetmek imkansız. Rakamı görmek lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir