8 Mayıs 2022 Pazar

Hata da yapsa, sorumluluk almaya çalışıyor ve hayalet değil


Bu sezon özelinde, "hayalet" tadında performanslar var. Galatasaray orta sahasını eleştiriyoruz da, bu "kötü" dediğimiz yapı içerisinde, sorumluluk alacak isimleri bulamıyoruz. Cicaldau son dönemde kayıp mesela, tanıyamıyorum. Taylan Antalyalı ise belki de sezonun en büyük hayal kırıklıklarından. Hataya aşırı müsait. Ne hücum, ne savunma etkisi izleyebiliyoruz. Bu 2'li arasında bir tek Berkan Kutlu, sorumluluk almaya çalışıyor. 

Meziyeti belli. Hücum tarafında zayıf maalesef. Eksiğini biliyor, bunu geliştirmek için çabalıyor. En güzeli de toptan kaçmıyor. Orta sahada sorumluluk alan tek isim ve top onda olunca da göze batıyor. Şu tabloda kendisini eleştirmem, aksine desteklerim. Torrent de Berkan Kutlu'yu biraz daha hücuma yakın oynatmaya çalışıyor. Temposunun, presinin, savunma katkısının yanında, hücumda da var olmaya çalışıyor. 

Son dönemde gol pozisyonu içine girip, kilit paslar da atmaya başladı. 6 numara ve 10 numarada az daha güçlü olsan, bu isimleri tamamlayacak ideal isim olacak. Eleştiri yaparken, bu sezon özelinde, diğer isimlerle kıyasla yazacağım. Ortada da Cicaldau ve Taylan Antalyalı yokken, ihale Berkan Kutlu'ya kalmamalı. Sorumluluk alacak, toptan kaçmayacak futbolcular arıyoruz. Sonra da bu takımdan başarı beklendi.

Halil Dervişoğlu mesela. Onu da eleştirebileceğimiz, eksik kaldığı birçok nokta vardır. Yine de sorumluluktan kaçmayan, oyunda olduğu sürede hareketlilik katan isim. Başakşehir karşısında Cicaldau yerine oyuna dahil olduğunda, ön alanda biraz daha yetenekliydik. Rakip eksiltiyor, topla dikine iyi çıkıyor. Bu da rakip savunma dengesini bozup, organizasyonun işlemediği ortamda, hücum adına etki demek.

Yeni sezonda takımda yer almayacak çoğu isim oynarken, Halil Dervişoğlu yedek. Cicaldau yerine Halil Dervişoğlu forvetin arkasında oynasa ve 4-2-3-1 / 4-4-1-1 / 4-4-2 gibi bir düzende oynasan, forvetin de beslenmeye başlayacak. Mostafa Mohamed ya da Gomis için artı demek bu. Bizde 11 tercihleri o kadar mantıksız ki, tablo bu maalesef. Ne konuşsak boşa çıkıyor. Zaten 2 hafta kaldı. Bitse de gitsek artık.

14 yorum:

  1. Berkan konusunda sana kesinlikle katılıyorum. Asla Taylan veya Cica ile aynı kefeye koyulamamalı. Bir kere temposu Avrupa standardında bir oyuncu. Hala çok genç, gelişime ve öğrenmeye açık. Atletik kabiliyeti üst seviyede. Eğer yanında yöresinde daha üst kalite oyuncularla oynasa hem onları rahatlatır hem de gol ve asist katkısı alabilirsin. Çünkü o gücü, kondusyonu ve hareketliliği var. Biraz o anlamda iyi bir hoca dokunuşuna ihtiyacı var. Gözlerimi kapadığımda direk ceza sahasına yapacağı süpriz koşu ve dalışlardan sezonda atabileceği en az 6-7 gol görüyorum onun için.
    Halil de ise aynı hissiyatta değilim. Donuk, mutsuz ve kopuk. Yani para harcayıp yatırım riski alınabilecek bir oyuncu değil. Üstelik en iyi oynadığı yer forvet arkası. Galatasaray sence o pozisyonu Halil'e emanet edip sezona başlamalı mı? Başlayabilir mi? Hele de böyle berbat bir yılın ardından.. Taraftar nezdinde çok da sempatisi olmayan Halil'in daha 2. hafta yuhalanarak çıktığını görüyorum. O mental dirilikte değil. Berkan da o yok. Onun da çok üstüne gidildi ama çocuk kırılmadı işte. Survivor bir kişiliği var belli ki. Zordur Ali Samiyen'de oynamak. GS taraftarı kabul edelim etmeyelim tekniği zayıf, kabız oyuncu sevmez. Hele isteksiz, arzusuz temposuz adamı hiç sevmez. Yani bu bir realite. Her kulübün kimliği ayrıdır bunu eleştirebilirsin ama bu realite ile savaşamazsın. Ben tribünden gelme biriyim. 1987 Eskişehir maçında babamın dizinde başladı tribün hayatım hala daha ordayım. Şimdi allah kısmet etti kendi oğlumla statta izliyorum. Beğenmeyiz biz. O sebeple taraftara rağmen iş yapamayacaksın. Cica, Halil kötü topçular değiller belki yolları açık olsun. Ama bizde olmadı işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu aşamada sorumluluk alsa da hata yapan futbolcuya bir şey demem. Sorumluluk almayan çok isim var çünkü.

      Sil
  2. Gelecek yıl Berkan yanında iyi bir 6 ve iyi bir 10 numara ile çok farklı işler yapabilir.Taylan maalesef bu sezon iyi değil.Cicaldau ise ligin 2.yarısında iyi performans gösteremedi.Sezon sonu İtalya'daki gitmesi kesin gibi görünüyor.Belki transferi etkili olmuştur.Berkan hermaç çok efor sarfediyor.Taylan ve Cicaldau ayak uydurabilse bu durumda olmazdık.Berkan'ın birkaç yıl içerisinde avrupaya transfer olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru bir yapı ve taktik içinde görmek lazım. Değerli isimler ama içinde bulunduğumuz kötü hal onları da kötü gösteriyor.

      Sil
  3. Bence de doğru bir kadro yapılanmasında Berkan çok kıymetli olur, düzgün bir 6 ve 8'imiz olsa ve Berkan'dan yapamayacağı şeyleri beklemesek tertemiz katkı verir enerjisiyle. Sadece Elneny takıma katılmış olsa bile çok olumlu etki ederdi Berkan'in performansına. Neyse ki seneye gönül rahatlığıyla onbire yazacağımiz bir yerli isim var Kerem gitse bile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Alanyaspor'daki Berkan için bayılıyordu herkes.

      Sil
    2. Bizdeki Berkan için de bayılan takımlar olabilir. Serie A transferi yapmasına şaşırmam şahsen mütevazi bir takımda gayet faydalı olabilir.

      Sil
    3. Var zaten, teklif de var.

      Sil
  4. İstediği kadar sorumluluk alsın istediği kadar koşsun ama asla ve asla ne galatasaray seviyesinde bir oyuncu nede 4 milyon euro luk. Normal şartlarda birinci yedek olabilecek yetenekte dahi değil. Parası üzerinden konuşacak olursakda hiç bir zaman verilen paranın karşılığını verebilecek bir oyuncu da olmayacak. Bu adama 750 850 bin bandında bir rakam verilmiş olsaydı eh zaten bu kadarlık bir oyuncu der çıkılırdı ama 4 milyon euro verilen bir adamın biraz daha fazla meziyet sahibi olması beklenir. Ne yazık ki Berkan öyle bir oyuncu değil. Hata yapsa da diyorsun da zaten hata yapmaya çok müsait bir oyuncu. Taylan ile birlikte gelecek sezon yedegin yedeği durumunda kullanılabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İbret olsun diye bu yorumu yayınladım.. O kadar yanlış ki yazılanlar.

      Sil
  5. Halil Dervişoğlu berkan kutlu ve amadou diawara üçlüsünden oluşacak bir ortasaha sizce İdeal olurmu önlerinde Mustafa muhammed barış alper ve Yunus Akgün üçlüsü ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üretim yine problem kalabilir o yapıda.

      Sil
    2. Klasik bir 10 numaradan ziyade gedson fernandes tarzı bir oyuncu gerekecek o zaman

      Sil
    3. Belhanda tarzı bir oyuncu gerekecek. Gedson'un da tabelası problem olabiliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir