7 Mayıs 2022 Cumartesi

İşin savunma boyutunu öne çıkarınca, özellikle Avrupa maçlarında zaten istediğimizi aldık


Comparisonator Türkçe'nin paylaşmış olduğu istatistikte, Süper Lig'de bu sezon rakip yarı sahada en çok top kapan orta saha 33 kez ile Berkan Kutlu. 27 kez ile de Cicaldau 2. sırada. Güzel bir istatistik gibi görünse de, Galatasaray orta sahasındaki sıkıntı hücum tarafında. İşin savunma boyutunu öne çıkarınca, özellikle Avrupa maçlarında zaten istediğimizi aldık. Lig hücum isterken ise maalesef kısır kaldık.

Bunda da orta saha profillerinin ihtiyacı karşılamaması etken. Senkron bozuk diyoruz ya, mesele bu. Cicaldau için şu eleştiriye katılırım. 6-7 milyon avro bonservis ödenen futbolcuyu kullanabilmek adına, etrafını da bu paraları harcayarak donatmamak lazım. Cicaldau'nun Romanya'daki profili, biraz daha forvet özellikli 10 numara rolündeydi. Gole çok yakındı, tabelası ile öne çıkardı. Biz ise ondan 8 numara çıkarmaya çalıştık. Belki çıkar da, etrafı bu isimlerle donatılırsa olmaz. 

Berkan Kutlu ise rol oyuncusu. Ben iyi bir transfer olduğuna inanıyorum. X takımda olsa, keşke alabilsek diyeceğimiz isim de. Onun adına da iş doğru taktiğe bakar. Alanyaspor'da izliyor ve beğeniyorduk. Orta sahada savaşır, temponu yüksek tutar, ön alanda pres yapmanı sağlar. İstatistiği ortada zaten, rakip yarı sahada en çok top kapan orta saha. 6 numaran iyi olsa, 10 numaran da oyunu kursa, Berkan Kutlu bu 2 pozisyonu bağlayacak futbolcu.

Yerli olması da avantaj. Gelecek sezon 4 yerli ilk 11 oynayacak. Berkan Kutlu'dan vazgeçebileceğimizi düşünmüyorum. Orta sahaya net 2 hamle yapıp, Berkan Kutlu'yu da yükseltmeye bakacağız. Topla ilişkisini arttırmaya çalışıyor, eksik kaldığı noktaları biliyor. Bu gelişimi sağlayacaktır, genç futbolcu. Cicaldau ise büyük ihtimalle transfer olur, sonra da gittiği takımda "aslında ne kadar iyi isimmiş" deriz. O da iyi transfer ama kadro mühendisliği tarafında hatalarımız oldu.

Bu bahsettiğim istatistiğin değeri Avrupa'da ortaya çıktı. Savunma ağırlıklı görünen, daha direkt bir oyun oynadık. Bu şekilde oynadığımız sürece de elimizdeki yapı değerli. Söylediğim gibi, lig bunu istemez. Bence kadro temelimiz iyi, yine yazıyorum. Eksik kaldık sadece. O eksik de kalite tarafında. Kalite her şey. Temeli koruyabilirsek, orta saha ağırlıklı 3-4 kaliteli hamle ve iyi bir teknik direktör her şeyi değiştirir.

2 yorum:

  1. Güzel özetlemissin orta saha sorununu cözmemiz.gerekiyor gerisini devre arasinda da halledersin ama orta sahaya en az 3 direkt adam lazim bence 4 lazim da neyse.
    Kaleci konusu da önemli söyle bir yaziya denk geldim:
    Uğurcan (550 B €) 28 gol yedi. Maç başına kalesinde 0,8 gol.
    Altay (500 B €) 19 gol yedi. Maç başına kalesinde 0,9 gol.
    Ersin (160 B €) 34 gol yedi. Maç başına kalesinde 1,1 gol.
    Muslera (2.5 M €) 40 gol yedi. Maç başına kalesinde 1,21 gol.
    Muslera 2.5dan cok aliyor zaten de bu halde bule fiyat performans olarak en kötüsü rakiplere oranla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahanın bence net 2 hamleye ihtiyacı var. Gidenlere bağlı sayı artabilir. Muslera konusunda ise fikrimi zaten biliyorsunuz. Sıklıkla yazdım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir